Simpercek

Óvintézkedés: Készüljünk fel a Sims 4 novemberi frissítésre

November 16-án érkezik a Sims 4 Get Famous kiegészítő, így szokás szerint pár nappal korábban kiadják a frissítőcsomagot (november 13.), és mielőtt frissítenétek, néhány óvintézkedést meg kell osztanom veletek, ha jót akartok a játékotoknak.

A játék frissítése

A beállításoktól függően előfordulhat, hogy az Origin nem állítja be a program és a játék automatikus frissítését. Ha nem szeretnéd, hogy automatikusan frissüljenek az előbb említettek, akkor az Origin, majd Application Settings részén görgessük lefelé, amíg meg nem látjuk a Client Update részt, és győződjünk meg róla, hogy ki van kapcsolva az Automatic game updates és Automatically update Origin. Ha nem, egyszerűen kapcsoljuk ki őket, vagyis húzzuk balra a csúszkát.

Biztonsági mentés és fájlok mentése

Előfordul, hogy a frissítőcsomag használhatatlanná teszi a modokat, valamint egyedi tartalmakat, ami instabillá teheti a játékot. A legjobb mód arra, hogy kimásoljuk egy másik helyre (pl. Asztal) a The Sims 4 mappát a …/Dokumentumok/Electronic Arts mappából, így bármikor visszaállíthatjuk őket.

Python frissítése és elromlott modok

A SimGuruModSquad már egy hónappal korábban figyelmeztette a simmereket, hogy a november 13-án a terepformálás, a divatdiktátor (Style Influencer) és a First Person Camera Mod mellett különböző javítások is érkeznek, valamint frissíteni fogják Python 3.3.5-ről Python 3.7.0-ra a játék alapvető funkcióinak programozási nyelvét. Ez azt jelenti, hogy a játékhoz létrehozott szkriptes mod teljes mértékben elavult lesz, amit a játék motorja sem fog felismerni. Mivel a fájlkiterjesztések átváltanak .pyo-ról .pyc-re. Ha modokat használsz, először nézz utána a mod oldalán, hogy készült vagy készülni fog hozzá frissebb verzió.

Modok és egyedi tartalmak eltávolítása

Mivel rengeteg újdonság és egyéb elemek kerülnek a játékba, így ez nagy valószínűséggel nem lesz kompatibilis a modokkal. Ha bármilyen modra vagy egyedi tartalmakra támaszkodik az előbb említett újdonság, távolítsuk el a Mods mappát a lehetséges ütközés elkerülése érdekében. A frissítés után általában letiltja a modokat a játék, és visszakapcsolás után teszteljük az egyedi tartalmakat. Ha valahol hibát tapasztalunk, akkor távolítsuk el a Mods mappából, és keressük meg a frissebb tartalmat, ha van. Ebben a tippben olvashatsz bővebben az egyedi tartalmak/modok eltávolítási lehetőségeiről.
Ha nem szeretnél modok nélkül játszani, addig ne frissítsd a játékot, amíg nem érkezik újabb verzió a modokhoz. Érdemes felkeresned a modok oldalát, milyen tájékoztatást írnak erről, és milyen gyorsan szándékoznak frissíteni.

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.