Simpercek

Megszűnik a Sims 4 32 bites és nem-Metal Mac operációs rendszer támogatása

A Sims csapat az EA súgóján keresztül osztotta meg nemrégiben a hírt, hogy 2019. júniustól változnak a Sims 4 specifikációi, és megszűnik a Windows 32 bites operációs rendszer és nem-Metal Mac számítógépek támogatása. Hogy ez mit jelent a játékosok számára, az alábbiakban megtudhatjátok.

Miért történik ez?
Az Apple bejelentette, hogy fokozatosan megszünteti az OpenGL nevű grafikus processzor technológiai támogatását, és egy új, Metal néven ismert verzióra vált át. Az EA úgy döntött, ezt a változást követve a Sims 4-et is frissíti, hogy kompatibilis legyen az új rendszerekkel. Azok számára, akik nem tudják számítógépüket Metalt támogató (64 bites) operációs rendszerrel frissíteni, elérhetővé válik egy The Sims 4: Legacy Edition névre keresztelt játékverzió.

Mi az a The Sims 4: Legacy Edition, és hol kapható?
Ez a verzió 2019. júniusától válik elérhetővé. Azok számára készül, akik 32 bites Windows vagy nem-Metal Mac típusú operációs rendszernél maradnak, és már rendelkeznek a The Sims 4 játékkal. Az EA útmutatót is közöl majd a további tudnivalókról, amelyekről természetesen hírt adunk majd nektek. Azok számára, akik csak ezután tervezik a Sims 4 megvásárlását, nem lesz elérhető a The Sims 4: Legacy Edition. Tehát júniustól azok, akik 32 bites Windows vagy nem-Metal Apple rendszert használnak, nem fogják tudni megvásárolni és használni a Sims 4 játékot.

Mikor lép életbe a változás, és mikortól lesz elérhető a The Sims 4: Legacy Edition?
Előreláthatóan 2019. júniustól, de ha a tervezett dátumban bármilyen változás történik, pontosítani fogjuk.

Automatikusan frissülni fog a The Sims 4 nem-Metal Mac (32 bites) rendszer használata esetén?
Nem, le kell töltened a The Sims 4: Legacy Editiont. Ha szeretnél többet megtudni arról, hogy Mac géped támogatja-e a Metalt, ITT olvashatsz róla.

Automatikusan frissülni fog a The Sims 4 32 bites Windows rendszer esetén?
Nem, le kell töltened a The Sims 4: Legacy Editiont.

Érkeznek a jövőben hibajavítások, további tartalmak a The Sims 4: Legacy Editionhöz?
Nem, nem érkeznek. A júniusi frissítés után nem érkezik hozzá semmi más.

Továbbra is működni fognak az online funkciók a The Sims 4: Legacy Editionben?
Sajnos nem. A galéria, játék bannerek és közösségi integrációk letiltásra kerülnek, és a játék nem fogja megjeleníteni vagy engedélyezni a 2019. február után kiadott tartalmak vásárlását.

Milyen játékcsomagokat tartalmaz a The Sims 4: Legacy Edition?
Olyan kiegészítők (expansions), game packek és cucc csomagok (stuff) játszhatók vele, amelyek 2014. szeptember 2. és 2019. február 26. között jelentek meg. Tehát az alábbi játékcsomagok elérhetők:
Luxury Party Stuff Pack, Perfect Patio Stuff Pack, Cool Kitchen Stuff Pack, Spooky Stuff Pack, Movie Hangout Stuff Pack, Romantic Garden Stuff Pack, Kids Room Stuff Pack, Backyard Stuff Pack, Vintage Glamour Stuff Pack, Bowling Night Stuff Pack, Fitness Stuff Pack, Toddler Stuff Pack, Laundry Day Stuff Pack, My First Pet Stuff Pack, Outdoor Retreat Game Pack, Spa Day Game Pack, Dine Out Game Pack, Vampires Game Pack, Parenthood Game Pack, Jungle Adventure Game Pack, StrangerVille Game Pack, Get Together Expansion Pack, Get To Work Expansion Pack, City Living Expansion Pack, Cats & Dogs Expansion Pack, Seasons Expansion Pack és Get Famous Expansion Pack.
A 2019. február után megjelenő tartalmak rendszerfrissítés után érhetők csak el.

Továbbra is működni fognak majd az egyedi tartalmak a The Sims 4: Legacy Edition alkalmazással?
Talán, ha az egyedi tartalom vagy mod készítői úgy döntenek, hogy támogatják a Metal rendszerhez frissült The Sims 4 és a The Sims 4: Legacy Edition verziót.

Léteznek majd különböző kiadások a nem-Metal Mac operációs rendszerhez és Windows 32 bites verzióhoz?
A The Sims 4: Legacy Editionnek csak egy verziója lesz letölthető.

A korábbi mentésfájlok továbbra is használhatók lesznek majd a The Sims 4: Legacy Editionnel?
Igen, továbbra is használhatók lesznek. Ha életbe lép a változás, útmutató is érkezik, hogyan.

Hogyan tudhatod meg, számítógéped vagy laptopod támogatja-e június után is a játékot?

Windows esetén:
Kattints jobb egérgombbal a Start gombra, majd válaszd ki a Rendszer lehetőséget a legördülő menüből, és keresd meg az eszközspecifikációt. Ha 64 bites operációs rendszert látsz a leírásban, akkor jó. 32 bites operációs rendszer esetén a számítógép nem támogatott.

Mac esetén:
A következő Mac modellek támogatják a Metalt:

  • 2015-ben és később forgalomba hozott MacBook modellek
  • 2012-ben és később forgalomba hozott MacBook Air modellek
  • 2012-ben és később forgalomba hozott MacBook Pro modellek
  • 2012 elején és később forgalomba hozott Mac mini modellek
  • 2012-ben és később forgalomba hozott iMac modellek
  • iMac Pro (összes modell)
  • 2013 végén, valamint 2010 közepén és 2012 közepén forgalomba hozott Mac Pro modellek, amelyek az egyik ajánlott, Metal-kompatibilis videokártyával vannak felszerelve.

Mit tehetünk, ha a számítógépünk nem támogatott?
Két lehetőség áll rendelezésedre. Az egyik, hogy a fent felsorolt Mac modellek közül vásárolsz, vagy olyan számítógépet/laptopot veszel, amelyik már 64 bites rendszerrel is kompatibilis. (Ez voltaképp az összes ma kapható eszközről elmondható.) Ha nem szeretnél vásárolni, van rá remény, hogy régebbi számítógéped is fejleszthető, és egy-egy alkatrész kicserélésével már képes kezelni a 64 bites rendszert, a témában jártas személy ennek könnyedén utánajárhat. Az egyik verzión mindenképp érdemes elgondolkodni, hiszen nem csupán a Sims 4 esetében merülhet fel ilyen probléma, hanem a jövőben egyre több szoftverfejlesztő dönthet úgy, nem támogat tovább elavult technológiákat.

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
JustKate
JustKate
5 évvel ezelőtt

egy pillanatra nagyon megijedtem mert laptopon játszok…de szerencsére 64-es nekem is 🙂

LightAqua
5 évvel ezelőtt
Válasz neki:  JustKate

Én is laptopon játszok. Mondjuk még csak egy éves lesz, szóval gondoltam, hogy megfelelő, de azért megnéztem. Szerencsére 64 bites, most már megnyugodtam

Lee
Lee
5 évvel ezelőtt

Én biztos voltam magamban, mert csak pár hónapos a laptopom, de direkt megnéztem, és örülök hogy nem érint.