Simpercek

Megjelenéstől kezdve ingyenesen játszhatóvá tehetik a “Sims 5”-öt

A Rene Project (Sims 5) a tervek szerint az első naptól kezdve ingyenes lesz. Új információk bukkantak fel a színfalak mögött a Sims 5 ingyenes kiadásáról. A legutóbbi Behind The Sims videója után, amelyből a tegnapi cikkben ennyi információ derült ki a Maxis Project Rene fejlesztésének előrehaladásáról.

A legújabb Sims 5 Free to Play hírek közvetlenül az EA-tól érkeztek a Maxis karrierek oldalán, ezzel leleplezte a játék monetizációs és tartalmi terveit hosszú távon. Hogy mit jelent ez a játékosok és a fogyasztók számára?

A Project Rene mögött álló fejlesztőcsapat napról napra bővül. Ahogy a legutóbbi fejlesztői bemutatóban láthattunk, a világ különböző pontjain különböző csapatok különböző építőelemeket készítenek a játékhoz.

Miközben a fejlesztőcsapat prototípusokat készít, és biztosítja, hogy a játék a megszokott irányba haladjon, az EA már azt tervezi, hogy miként lehet pénzzé tenni a következő részt, beleértve a Sims 5 Free to Enter (ingyenes belépés) módszeréről szóló beszélgetéseket.

Minden, amit eddig tudunk az ingyenes megjelenésről

A hivatalos álláshirdetésen a Project Rene Monetizáció és Piac vezetője pozícióra keresik a megfelelő ember(eke)t, bár nem sokkal később az EA úgy döntött, hogy leveszi azt az oldaláról.

A képen látható első két pont a legfontosabb, amelyek a játékon belüli tartalom vásárlásáról és a Sims 5 Free to Play játékrendszerről szólnak.

  • A Project Rene játékon belüli (ingyenes és fizetős) tartalom- és UGC (=User Generated Content, azaz Felhasználók által létrehozott tartalom) piacának tulajdonosa, és az adatokra épülő, játékos központú játékosok vásárlási útja kezelése. A játékosok értékének maximalizálása, a költési szokásainak optimalizálása és az elvándorlásának minimalizálása.
    • Ez a rész azt jelenti, hogy a Sims 5 saját játékboltot kap. Mind a hivatalos tartalmak, mind a felhasználók által létrehozott tartalmak számára. Eszerint lesz ingyenes és fizetős tartalom is.
    • Még nem tudjuk biztosan, de valószínűleg, hogy az egyedi tartalmak közvetlenül a játékból tölthetők le.
  • Az összes tartalom árazása ebben az ingyenesen belépő játékban, biztosítva az optimális árképzési és tartalmi struktúrát. A játékosok igényeinek kielégítése érdekében iránymutatást nyújt a tartalomért felelős csapatoknak a játékon belüli tartalom szükségleteivel kapcsolatban.
    • Úgy tűnik, hogy az EA már szilárdan áll a Sims 5 Free to Play módszeréhez. Az első mondat úgy van megfogalmazva, mintha a kiadó már meghozta volna a döntést, hogy a megjelenéstől kezdve ingyenes lesz.
    • Még nem tudjuk, hogy vannak-e különbségek a Free to Play és a Free to Enter feltételek között. A Sims 5 esetében szinte biztosnak tűnik a Sims tartalom kiadásának új módja.

Mit jelenthet a játékosok számára?

Nem a Sims 5 Free to Play lenne az első alkalom, hogy az EA új pénzszerzési módszerrel próbálkozik. Az Apex Legends című videójáték hatalmas sikert aratott a megjelenéskor, és szintén ingyen jelent meg az első napon. Még mindig nagyon korai lenne megmondani, hogy ez hogyan érvényesülhet a The Sims piacán.

A The Sims Franchise már tavaly nagyot lépett, amikor a Sims 4 alapjátékot teljesen ingyenessé tette. Tekintettel arra, hogy a lépés hatására az aktív játékosok száma nagyon megnőtt, nem kérdés, hogy a következő generációs Sims játék esetében is hasonló módszert alkalmaznak.

A közösség szkeptikusan állítja, hogy lassan elszakadhatunk a csomagok kiadási rendszerétől, amely a kezdetektől fogva jelen volt a The Sims Franchise-ban. Áttérünk egy inkább mikrotranzakciókra épülő, előfizetéses szolgáltatásra. Minden bizonnyal nem ez lenne az első alkalom, hogy az EA fontolóra vette egy Sims játék előfizetéses szolgáltatását. A Sims 4 is tervezett egy prémium tagságot, mielőtt a koncepciót röviddel a játék megjelenése előtt elvetették volna. A Sims 4 tagsági koncepciója hasonlóan hangzik ahhoz, amit az EA a Sims 5 Free to Play játékhoz tervez a játékon belüli tartalom kiadások tekintetében.

Ne feledd, hogy a Sims 5 még évekre van a világszerte megjelenéstől. A fejlesztőcsapat még mindig mélyen benne van a játék prototípusainak elkészítésében, és még sok bétatesztet, visszajelzést és egyebet kell elvégezniük, amíg a játék elkészül.

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments