Simpercek

Megerősítették a következő generációs Simset és lehetséges az egy-/többjátékos mód

Az EA nemrég közzétett egy 2020-as harmadik negyedéves pénzügyi jelentést, amelyben néhány részletet osztott meg a játék előrehaladásáról és értékesítéséről az elmúlt 4 hónapban. Ez alatt a 4 hónap alatt a The Sims 4 új mérföldkövet tudott elérni. Több mint 20 millió példány talált gazdára.

Néhány dolgot perspektívába helyezve a Wikipedia legkeresettebb PC játékok listája szerint a következőket mutatták fel a korábbi Sims játékok:

The Sims 1 – 11 millió példány
The Sims 2 – 6 millió példány
The Sims 3 – 7 millió példány

Érdemes megjegyezni, hogy a The Sims 4 miért teljesít ilyen jól. Először is a játék 7 napig ingyenesen letölthető volt 2019. májusában. Az alapjáték pontosan ugyanazon verzióját két konzolra (Xbox One és PS4) is elérhetővé tették.

Korábban írtunk az EA karrierek leírásáról, amelyek a következő Sims játék elkészítésére utaltak, és néhány utalásban volt szó arról is, hogy a játék fejlesztés alatt áll. Végre véget vehetünk a teóriáknak, most ugyanis Andrew Wilson, az EA vezérigazgatója hivatalosan is bejelentette a következő generációs Sims terveit.

Feltettek neki egy olyan kérdést, hogy a Maxis tervezi-e a 2002 és 2008 között működő The Sims Online-hoz hasonló online Sims játék újraindítását. Andrew Wilson azt az érdekes választ adta, hogy a Maxis folyamatosan gondolkodik a The Simsről egy új generáció számára, és azt is mondta, hogy a The Sims Online tulajdonságai az elkövetkező évek tapasztalatának részévé válnak.

Andrew olyan választ adott, miszerint ők továbbra is hűek maradnak az alkotáshoz, a motivációkhoz és ehhez hasonló további dolgokhoz (amelyek az offline játék néhány kulcsszavára utalnak). Az elkövetkező években megragadják az új közösségi élményeket, mint például a társas interakciókat és a Sims tapasztalatokat.

Lássuk az interjú teljes átiratát magyarra fordítva, valamint a teljes (angol) hangfelvételt:

Kérdés: Gondolkodott a franchise online verziójának újraindításán, tekintettel annak nagy népszerűségére? (utalva a The Sims Online-ra, amely 2008-ig volt jelen)

Andrew Wilson (EA vezérigazgató): Micsoda kérdés! A Sims jövő héten 20 éves lesz. A Maxis csapat továbbra is hihetetlenül innovatív és kreatív tartalmakat szolgáltat a világon folyamatosan növekvő Sims közösség számára. A The Simsre gondolva – ismét arra utalok, hogy miért játszunk a játékot – a kulcsszavaink az inspiráció, a társas interakciók, az alkotás, az önfejlesztés és a versengés. A The Sims általánosságban véve valójában a motivációk és inspirációk teljesítésére, az alkotásra, az önfejlesztésre összpontosít és nem feltétlenül a társas interakciókra és a versengésre.

De néhány dolog valójában igaz az évekre. Az egyik az, hogy a Sims közösség tovább növekszik, és a közösségi platformok széles körben továbbra is kapcsolatba lépnek egymással, és megoszthatják azt, amit alkotnak – a játékban és a játék körül. Láttuk ezt a megnyilvánulást a The Sims Online-ban, amelyből több közösségi tapasztalatot szereztünk. Azt is látjuk, hogy a The Sims versenyképessége is növekszik, és azt is, hogy az emberek összehasonlítják magukat és szembeállnak egymással. Ez a szó eredeti, sportos értelmében véve nem verseny, hanem inkább arról szól, hogyan alkotnak, mit alkotnak és hogyan használják a képzeletüket, és mit képesek felépíteni ezekben a Sims-univerzumokban.

Miközben Maxis továbbra is The Sims egy új generációján gondolkodik – ami platformfüggetlen, felhőkompatibilis, és közben mi mindig hűek maradunk az inspirációnkhoz, alkotásunkhoz, önfejlesztésünkhöz, motivációnkhoz –, a társas interakció és a verseny fogalma pedig olyan, mint azok a dolgok, amelyek sok évvel ezelőtt jelen voltak a The Sims Online-ban.

Nagyon izgatottak vagyunk. Ez egy olyan játék, amelynek kategóriájában valójában nincs verseny a játékosok között a motivációik megvalósításában, és óriási növekedési lehetőségekre gondolunk az elkövetkező sok éven át.

Mit gondoltok róla? Miket tudnátok elképzelni a következő szériában?

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.