Simpercek

Maxis fejlesztés előkészítése a Sims 5 CAS-jéhez

Néhány napja beszámoltunk egy csomó munkalehetőségről, amelyet a Maxis hivatalos karrieroldalán soroltak fel, és mind jelentős nyomnak számított azt illetően, hogy a következő Sims játék (amit egyelőre The Sims 5-nek fogunk hívni) már fejlesztés alatt áll.

Ma kaptunk két új munkalehetőséget, amit Maxis a Sims 5-höz kapcsolódóan tett közzé. Az első (vezető CAS művész) megerősíti, hogy valóban egy teljesen új Sims játékról beszélünk, és azt is, hogy egy vadonatúj Create A Sims (Simszerkesztő) készül. A karrierlistában elmagyarázták, hogy mi a szerepe, illetve felelőssége a vezető CAS művésznek – beleértve a karakterek és a ruházat kezdeti megjelenésének létrehozását, valamint a csapat új tagjainak irányítását a szükséges munka elvégzéséhez.

Mielőtt jobban belemerülnénk a listákba, kérjük vegyétek figyelembe, hogy ezek egyikének sem lesz hatása a Sims 4-re vagy annak jelenlegi fejlődésére. A Maxis cégen belül különféle csapatok dolgoznak mindkét játékon!

A további információk az alábbi állásajánlatban találhatók:

A Maxis egy vezető CAS művészt keres, aki segít meghatározni a karakterek kinézetét és létrehozásának folyamatait. Ha álmodozó karakterművész vagy, aki jártas a stilizálásban, a művészi értelmezésben és van tapasztalatod a karakterfolyamatokban, ismered a technika legújabb trendjeit, és szívesen mentorálsz másokat, arra, hogy fejlesszék magukat… csatlakozz a csapatunkhoz!

A szerep

Vezető karakterművészként szorosan együttműködnél a művészeti igazgatóval és technikai vezetőkkel a vizuális szabványok és a karakterek technikai specifikációi miatt a projekthez.

Aktívan részt vennél az eszköz létrehozási módszereinek és a folyamatainak kutatásában/fejlesztésében, hogy új dizájnközpontú funkciókat az egyedi projekthez.

A kiváló minőségű karaktermodellek és anyagok létrehozása mellett a csapat beosztott tagjait és a külső partnereket arra irányítja, hogy a projekt szabványainak megfelelő munkát végezzenek. Proaktív módon keresheted a lehetőségeket a játék jobbá varázslásához, élvezheted a fejlődő technikák megtalálását, amelyek javítják a folyamatot, építő visszajelzéseket kaphatsz és élvezheted az együttműködő környezetet.

Feladatok

 • Együttműködés a művészeti igazgatóval és a technikai partnerekkel a projekt karaktereinek megjelenésének és finomításának meghatározásában a projekthez.
 • Együttműködés a technikai művészekkel, a mérnökökkel és más művészekkel a karakteralkotási és integrációs folyamat fejlesztésében.
 • A kialakuló modellezési technikák kutatása és továbbítása a Technikai művészeti csapatnak.
 • Magas minőségű karaktermodellek és anyagok/árnyékolók készítése, beleértve a játékon belüli és nagy felbontású eszközöket.
 • Stílus és technikai dokumentumok frissítése a karakterművészeti csapat számára.
 • Együttműködés a technikai művészekkel az eszközök és munkafolyamatok létrehozása és fejlesztése érdekében.
 • Aktív részvétel a mérföldkövek tervezésében és felülvizsgálatában.
 • Dolgozz határidőn belül és mutass határozott időgazdálkodási készségeket.
 • Mentorálás biztosítása a beosztott csapattagok számára.
 • Tekintsd át a külső partnerek munkáját és adj visszajelzést.

A Maxis egy újabb állásajánlatot is közzétett a játékhoz – Játéktervező

 • Ennek a munkának a feladata az lenne, hogy segítsen megtervezni és támogatni az új kreatív eszközök prototípusait, amelyek jelenleg a fejlesztés alatt állnak. Két érdekes dolgot soroltak fel az elvárásoknál:
 • Lelkes és részt vesz az új üzleti/terjesztési modellekben, például az előfizetési szolgáltatásokban és a platformokon átívelő játékokban.
  Ideális lenne a népszerű Sims közösségi modok és egyedi tartalmak ismerete.

Ez azt jelentheti, hogy a következő Sims játék esetleg előfizetésféle szolgáltatásra támaszkodhat, valamint a platformokon átívelő játék lehetőségére is. Azt is felsorolták, hogy jó lenne, ha a leendő játéktervező ismerné a népszerű modokat és az egyedi tartalmakat, ami esetleg azt jelentheti, hogy a játék támogathatja a modokat és egyedi tartalmakat is.

A lehetőség további technikai részleteit lent találjátok:

Magas szint

A feladatod a kreatív eszközök prototípusainak folyamatos iterációjának és fejlesztésének támogatása lesz. Ez magába foglalja a több területen átívelő csoportok irányítását egy közös, meghatározott elképzelés felé, valamint szükség esetén a tervdokumentumokkal és a megvalósítással kapcsolatos erőfeszítések támogatását.

Az XD, az UXR és a gyártási partnerekkel szorosan együttműködve felhasználja a prototípusokból származó visszajelzéseket és kutatási tapasztalatokat, hogy felkészülhessen a Lotus fejlesztésére vonatkozó jövőbeli tervdokumentumációs feladatainkra. Jelentést tesz a Maxis fejlesztési igazgatójának.

Feladatok

A következő feladatok végrehajtása a cél:

 • Segít a Vision Documentation fejlesztésében, majd a több területen átívelő csoportokat irányítja egy elképzelés felé.
 • Tervdokumentum készítése a prototípus és fejlesztés szükség szerinti támogatásához.
 • Partneri kapcsolat a DD-vel, a feladatok nyomon követése, a kockázat azonosítása és a munka változatosainak tisztázása.
 • Partneri együttműködés az UX-szel a szolgáltatások tervezésében, kutatásában és megvalósításában.
 • Támogató vezető szerep a CMR és a Gate követelményeiben.
 • Játéktesztelés, az UXR foglalkozásokon való részvétel és a visszajelzések/betekintések szervezésében való részvétel.
 • Megállapítások dokumentálása a jövőbeli felhasználás céljából a Lotus teljes fejlesztésénél.

Követelmények

 • Kiemelkedő kreatívjáték műfajtervezési tapasztalat, különösen a létrehozási eszközök és a testreszabási mechanika területén.
 • Több területen átívelő prototípus készítése és ötletiteráció, aktív részvétel a funkció fejlesztésében az elejétől a végéig.
 • Jól ismeri a kreatív játékok tartalmának felépítését és megvalósítását. Plusz pont, ha van tapasztalata megvalósításban és modolásban.
 • Lelkes és részt vesz az új üzleti és terjesztési üzletekben, például az előfizetési szolgáltatásokban és a platformokon átívelő játékokban. Ideális lenne a népszerű Sims közösségi modok és az egyedi tartalmak ismerete.
 • Bónusz: magába foglalja a játék streamelés ismeretét (pl. Twitch, Mixer).

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.