Simpercek

Két új szett érkezik a Sims 4-hez

A Sims csapat a frissítőcsomag érkezése után jelentette be a két CAS-hez szánt szettet a Sims 4-hez:

  • Sims 4 Incheon Arrivals szett
  • Sims 4 Fashion Street szett

Mindkét szett 2021. október 5-től elérhető PC-n és Macen az Origin és a Steam szolgáltatáson keresztül, valamint PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S és Xbox One platformokon, és mindkét szett egyesével 4,99 dollárért lesz vásárolható.

Sims 4 Incheon Arrivals szett

Frissítsd fel a simed ruhatárát a Sims 4 Incheon Arrivals Szett* segítségével, amelyet az ikonikus szöuli repülőtéri divat ihletett. A divatos koreai stílusok modernizált változatot kapnak a letisztult, minimalista megjelenéshez, visszafogott színvilágban.

Keverj és párosíts – Öltözz bármilyen alkalomra fél- és alkalmi darabokkal. A blézerek, kabátok, dzsekik és kardigánok jól illenek a laza szabású szoknyákhoz, melegítőnadrágokhoz és nadrágokhoz, amelyeket tornacipővel vagy magassarkú csizmával egészíthetsz ki.

Hagyd, hogy folyjon – A strukturált, túlméretezett darabok áramló anyagokkal kombinálódnak kontrasztosan. Keress kényelmet a bő sziluettekben és az olyan visszafogott részletekben, mint a magas derékrész és a félig kivágott ingek.

Ha Szöulba látogatsz, az első élményed a dél-koreai metropoliszról valószínűleg az Incshon nemzetközi repülőtéren keresztül lesz. A világ egyik legforgalmasabb, legtisztább és technológiailag legfejlettebb repülőtereként értékelt Incheon hihetetlenül jó bevezetés a nemzet gazdag és vibráló kultúrájába. Van itt múzeum, miniatűr kertek, művészeti bemutatók és élő előadások, emellett számtalan üzlet, különféle éttermek, mozi, jégpálya, minigolf pálya és még sok más.

Incshon szintén kiváló célpont Dél-Korea nagyra becsült stílusának megismeréséhez. Mielőtt az utazók gépe befutna a kifutópályára, láthatják az ottaniakat a folyosókon úgy sétálni, mintha a kifutón lennének.

Az elmúlt években Szöul a világ egyik kiemelkedő divatfővárosává vált, a kétévente megrendezett divathét bemutatóival Párizs, London, Milánó és New York divatheteivel vetekszik. Szöulnak nincsenek 100 éves divatházai, mint a többi említett városnak, de a legtöbb várossal ellentétben képes ötvözni a hagyományos és a modern stílusokat.

Az örökség a hanbok, Korea hagyományos öltözködési módja, amely hosszú és áramló formákból, szűk szögekből és élénk színekből áll. A modernitás annak köszönhető, hogy Dél-Korea a Föld egyik legdigitálisabban összekapcsolt országa, a nagysebességű internettől kezdve az elektronikai termékek gyártásáig. A kettő találkozik a divatban, ahol a múlt formái és élénksége párosul a mai digitalizált világ által feltárt globalizált trendekkel.

“Mivel a világ globalizáltabbá vált, a dél-koreaiak képesek voltak meglátni a trendeket az egész világon” – magyarázza Jazzy Cho, televíziós műsorvezető, tartalomkészítő és Miss Korea USA 2016. “Minden valahogy összeforrt, és mi képesek voltunk a nyugati, illetve a globális ötleteket a dél-koreaiak amúgy is kreatív DNS-ével ötvözni. Ez együttesen hozta létre ezt a csodálatos, stílusos, trendi “K-divatot”.”

“A repülőtéri stílus a 공항 (gonghang) divat [azaz a repülőgépes divat]” – mondja Cho. “Ez abból ered, amikor a sajtó üdvözölte az utazó hírességeket. A K-pop az internet és a közösségi média globális népszerűségének növekedésével kezdett igazán fellendülni.” Cho így folytatja: “A legmenőbb dél-koreai sztárok érkezéséről vagy távozásáról készült képeket megosztották az interneten, és ha egy stílus, amit viseltek, vírusként terjedt el, akkor az a stílus lett a szezon trendje.”.

A Sims szorosan együttműködött Chóval, hogy életre keltse a Sims 4 Incheon Arrivals Szettet, és gondoskodott arról, hogy hűek maradjanak a K-divat divatos alapjaihoz. A koreai-amerikai származású Cho versenyszerű stúdiótáncosként nőtt fel Dél-Kaliforniában. Megkedvelte a sokféle stílusú jelmezeket, amelyekben fellépett, de ez arra is ösztönözte, hogy felfedezze koreai örökségét.

“Én voltam az egyik első koreai csapatkapitány a középiskolai tánccsapatomban. Ahogy egy nap végignéztem a csapaton, én voltam az egyetlen koreai-amerikai, és azt gondoltam: “Hű, én képviselem a koreai nőket”, még ilyen fiatalon is. Ez büszkeséggel töltött el.”

Cho megkérdezte édesanyját, hogy csatlakozhatna-e egy helyi szépségversenyhez, mivel még mindig vágyott arra, hogy többet tudjon meg az ősökről. “[Szerettem volna] többet megtudni arról, hogyan viseljem magam gyönyörű koreai nőként, és hogyan ápoljam és fejlesszem magam ilyen módon. [A szépségverseny] egy ugródeszka lett volna ahhoz, hogy belevethessem magam és többet tanuljak a [koreai] kultúráról.”

Nem sokkal azután, hogy megnyerte a Miss Korea USA 2016-os szépségversenyt, a Miss Universe Korea szépségverseny részeként Dél-Korea szerte kezdett dolgozni. Az állandó utazásai Dél-Koreába és vissza felnyitották a szemét Szöul jellegzetes stílusára, különösen az incshoni repülőtéren keresztül. “Az Incheon Fashion olyan, mint [egy híresség] saját kifutópályája, mielőtt fel- vagy leszállna a repülőgépről”. Azzal kapcsolatban, hogy milyen ruhákat láthat az ember, Cho azt mondja: “Amikor utazol, kényelmesnek kell lenned. Nem vörös szőnyeges öltözékben látnád őket jönni, de ez egy kényelmes, stílusos divat”.

A Sims 4 Incheon Arrivals Szett egy teljes ruhatár minden sim számára, hogy bármilyen alkalomra felöltözhessen, fél- és alkalmi darabokkal egyaránt, a tornacipőtől kezdve a melegítőnadrágon és kapucnis pulóveren át a strukturált megjelenésig, mint például a női hosszú kabát, Cho egyik kedvenc darabja. “A női hosszú kabát az, amit tipikusan a képen látható hírességeken látunk. Bármilyen stílusos, trendi felsőruházati darab jól él egy lazább szabású felső és nadrág tetején. A 공항 (gonghang) divat a kényelemről és a stílusról szól.”

“A szettekkel a The Sims egy olyan magával ragadó élményt teremt, ahol emberek, helyek és élmények fedezhetők fel, és a játékosaink a világ minden tájáról kísérletezhetnek ezekkel a kurátori tartalmakból álló, különlegesen egyedi mini gyűjteményekkel” – osztja meg Sheila Judkins, a The Sims globális márkamenedzsment igazgatója.

“A Jazzyvel együttműködve kiterjedt kutatásokat végeztünk, hogy a koncepciók a szöuli divatos ruhákat tükrözzék” – osztja meg Woori Bae, a The Sims koncepciótervezője. “A legújabb K-drámák, online vásárlási oldalak és a hírességek mindennapi öltözékei alapján is nagyon jól szórakoztunk. Nagyon izgatott vagyok, hogy láthatom, ahogy ez a szett életre kel, különösen a széles nadrágok és a túlméretezett szabású ruhadarabok, amelyek soha nem látott módon bővítik a játékbeli stíluslehetőségeket”.”

Cho elmondta, hogy miért akarta, hogy a szett a repülőtéri stílusra összpontosítson: “Szerintem nagyszerű, hogy a szett helyszíne az incshoni repülőtér, mert ez a globális csomópont. Itt indulnak útnak az emberek a világ minden tájáról, hogy megismerjék a Dél-Koreát. Remélem, mindenki ugyanilyen izgatott lesz, amikor meglátja a szettet, mert amikor belépsz az incheoni repülőtérre, az építészet nagyon modern, az egész mennyezet ablakokból áll, a napfény beárad, és a szíved megtelik melegséggel! Remélem, hogy az emberek az élet minden területéről, bárhol is vannak a világon, nyitott, lelkes és izgatott gondolkodásmóddal és energiával állnak hozzá, hogy felfedezzék, milyen a koreai divat.”

Sims 4 Fashion Street szett

Bővítsd a stílusod a Sims 4 Fashion Street Szett* kollekcióval, amelyet Mumbai divatos dizájnjai ihlettek. A gazdag színek, az ikonikus sziluettek és a kontrasztos minták energiát és vibrálást kölcsönöznek minden egyes darabnak. Mutasd meg egyéniséged azzal, hogy a trendi darabokat hagyományos részletekkel ötvözöd egy teljesen új stílusért.

Építsd fel a ruhatárad – A fényes, áramló anyagok és a modern szabások garantálják a lenyűgöző utcai viseletet minden sim számára. A hímzett részletektől a dinamikus árnyalatokig minden egyes darab önmagában vagy a meglévő ruhatáradba integrálva is könnyedén használható.

Minden a részletekben rejlik – Mi lenne egy öltözék kiegészítők nélkül? A karperecek, csillogó nyakláncok és feltűnő gyűrűk vonzzák a tekintetet, míg a szandálok lazán teszik teljessé a szettet. Fejezd ki stílusod henna tetoválással és vidám napszemüveggel is!

Üdvözöljük a Fashion Streeten! Az indiai Mumbai belvárosában található Fashion Street már régóta a tengerparti metropolisz első számú bevásárlóhelye, ahol több mint 150 árus kínál különböző árucikkeket, a vintage ruháktól kezdve a házi készítésű ruhadarabokon át a dizájner ruhákig. És ez nem csak a ruházati cikkek központja, hanem egy kulturális epicentrum is, ahol élvezhetjük az ételeket, a zenét, az építészetet, az alkalmi bollywoodi hírességeket, valamint a család és a barátok társaságát – úgy hallottuk, hogy ez a legjobb hely egy randevúra.

A legújabb szett kínálatában a The Sims a világnak ebbe a gyönyörű szegletébe kalauzolja el a játékosokat, és feltárja azt a sajátos stílust, amellyel ott találkozhatunk. Ennek érdekében a The Sims együttműködött barátjával és divatszakértőjével, Shruti Sitara Singh-gel, hogy közösen alkossanak egy átfogó és hiteles ruhatárat, amely vibráló színekből, kontrasztos mintákból, ikonikus sziluettekből és divatos darabokból áll, és amely beépíthető a simek gardróbjába.

Shruti Sitara Singh Mumbaiban született, nevelkedett és jelenleg is ott él, művészet és divat találkozása a kurátorok között, és olyan magával ragadó narratívákat hoz létre, amelyekben a művészet, a zene, a színház, a dizájn és a kultúra találkozik. Kurátorként és menedzserként dolgozott az Indiai Divattervezési Tanácsnál, vezette India első digitális divathetének elindítását, és a Lakmé Fashion Week kreatív igazgatójaként tevékenykedett. Szakértelmét nem lehet vitatni, de a mumbai divatszíntérrel, és különösen a Fashion Streettel kapcsolatos múltja tette őt tökéletes partnerré ehhez a szetthez.

“Az első vásárlási élményem negyedik osztályos koromban volt” – emlékszik vissza Singh. “Anyám elvitt a nővéremmel a Fashion Streetre, és mi csak azt kérdeztük, hogy ‘mi folyik itt? Van valami, amit úgy hívnak, hogy vásárlás?’ Ez a fogalom azelőtt nem létezett számomra”.

Singh azóta is látogatja a Fashion Streetet. Bár ma már India divatelitjével veregetik meg egymás vállát és velük dolgozik együtt, még mindig élvezi az alku izgalmát. “Imádok alkudozni. Ez teszi a Fashion Streetet. Ez a vásárlásmániások paradicsoma, és ez egy észbontó élmény. A Fashion Street a maga nemében egy élmény.”

Hogy a készítők méltányosak legyenek Singh és Mumbai felé, a Sims 4 Fashion Street szettet közvetlenül a város divatszíntere ihlette, azonban nem beszélhetünk Mumbai stílusáról anélkül, hogy ne említenénk meg az árusok által szegélyezett sétányt. Magát Mumbait gyakran nevezik “Az álmok városának”, mert rengeteg munkalehetőséget kínál az embereknek egész Indiában és a szomszédos országokban. Ennek eredményeképpen ezek a különböző kultúrák és etnikumok a Fashion Streeten találkoznak.

“A Fashion Street szettet főleg India, és természetesen Mumbai ihlette” – magyarázza Singh. “Az indiai kézi szövőipar inspirálta, amely megőrzi és gyönyörű képet ad az ősi örökségünkről, amely világszerte ismert a gazdagságáról és a textíliák tisztaságáról. Minden egyes darabot a különböző kultúrákra jellemző élénk színek és nyomatok díszítenek, hiszen Mumbai, az álmok városa egy olvasztótégely.”

A Sims 4 Fashion Street Szett egy csomó tárgyat tartalmaz minden sim számára, az orrgyűrűktől, henna tetoválásoktól és szandáloktól kezdve az áramló tekercsszoknyákig és aszimmetrikus mellényekig, Singh két kedvenc darabjáig.

“Mivel a csapatunk nem tudott eljutni Mumbaiba, virtuálisan dolgoztunk Shrutival, hogy olyan terveket hozzunk létre, amelyek megfelelnek a Mumbai utcáin uralkodó legújabb trendeknek, miközben a szettbe a hagyományos témákat is beépítettük” – osztja meg Sophia Lee, a The Sims vezető koncepciótervezője. “Személy szerint nagyon izgatottan várom a teljes testre szabott estélyi ruhát, amely a játékban ízléses, modern dizájnelemeket hoz a hagyományos száréba.”

A tekercsszoknyát közvetlenül a mumbai Koli halászközösség nőtagjai ihlették, akik évszázadok óta élnek és dolgoznak Mumbai part menti vizeiben. “A halásznők általában szárit viselnek” – magyarázza Singh. “A szárit minden közösség és kultúra másképp drapírozza; minden államban, ahová elmész, másképp drapírozzák”. A Fashion Street Szett tekercsszoknyáját az ihlette, ahogyan a koli nők viselik a szárikat. “Könnyed, szellős, inkább szoknya, mert sokat kell sétálniuk és az óceánba menniük halászni, ezért van térd fölött és betűrve, hogy ne érjen a vízbe. Ez egy gyönyörű sziluett.”

“A szettekkel a The Sims egy olyan magával ragadó élményt teremt, ahol emberek, helyek és élmények fedezhetők fel, és a játékosaink a világ minden tájáról kísérletezhetnek ezekkel a kurátori tartalmakból álló, különlegesen egyedi mini gyűjteményekkel” – osztja meg Sheila Judkins, a The Sims globális márkamenedzsment igazgatója. Singh pedig a Sims 4 Fashion Street Szettel kísérletező játékosok számára így tálalja elképzelését: “Szeretném, ha a játékosok megtapasztalnák Mumbait, megértenék a kultúrát, megértenék a ruházatot, és azt, hogy mennyire kényelmesek, régióspecifikusak és élénkek a nyomatok; és mennyire színes a kultúra. Szeretném, ha a játékosok többet tudnának Mumbairól, és megtapasztalnák azt a saját verziójukon keresztül, ahogyan [a szettel] játszanak.”

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.