Simpercek

Karakterek létrehozásának új módja várható a Simsben?

Gondoltál már arra, hogy milyen lenne, ha két kattintással simmé változtathatnád magad vagy másokat? Az EA által 2020 áprilisban benyújtott, és 2021 októberben jóváhagyott legújabb szabadalomban a csapat a játékban a karakterek létrehozásának új módját szeretné bevezetni képfeldolgozással.

A hivatalos szabadalomban foglaltak szerint a csapat olyan mesterséges intelligencia technológiáról írt, amely lehetővé teszi, hogy feltölts egy (vagy több) képet az általad választott karakterekről és arcokról. A képen szereplő arcot a szabadalmaztatott technológia segítségével egy játékbeli karakterré alakítanák át megfelelő arcvonásokkal.

A szabadalmat egy fejlesztőkből és mesterséges intelligenciával foglalkozó tudósokból álló csapat nyújtotta be. Igor Borovikov vezeti, aki olyan játékokon dolgozott, mint a Sims 3, a Sims Medieval és a Sims 4. Ebben a szabadalomban a Sims 4 karakteralkotásának néhány elsődleges példáját használták fel, bár a szabadalom csak arra vonatkozik, hogy milyen arcvonások jöhetnek számításba ennél a karakteralkotási feldolgozásnál.

Arra is van egy példa a sok közül, hogyan nézhet ki ennek a karakteralkotási módszernek a munkafolyamata.

Megosztottak néhány elsődleges arcvonást is, amelyeket figyelembe vesznek ebben a karakteralkotási feldolgozásban, többek között:

 • Test
 • Arc és arcforma
 • Frizura
 • Arcszőrzet
 • Fülek
 • Szemöldök
 • Orcák
 • Szemek
 • Orr
 • Száj
 • Áll
 • Állkapocs

Az EA most már teljes mértékben birtokában van ennek a technológiának, de természetesen nincs semmilyen jelzés arra vonatkozóan, hogy mikor jelenthetik be hivatalosan ezt a technológiát. Nemrég írtak arról, hogy a Sims 4-hez még évekig szállítják majd az új tartalmakat, és hogy a következő generációs Sims játék erősen fejlesztés alatt áll. Elképzelhető, hogy két játék valamelyikében láthatjuk majd ezt a technológiát.

Nem ez az első alkalom, hogy az EA megpróbálja szimulálni a valós élet szereplőit a The Simsben. Még a 2000-es években volt egy hivatalos eszköz a Sims 1-hez, amely lehetővé tette, hogy feltölts egy képet, és azt közvetlenül a sim arcára helyezd! Az eredmények azonban változóak voltak, mivel a játék nem rendelkezett valódi arcbeállításokkal – így a simek csak .jpeg képekkel az arcukon sétálgattak. Ez még mindig úttörő eszköz volt a játékban!

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Gregoretta
2 évvel ezelőtt

Érdekes. Remélem, jól meg tudják majd csinálni. Az ilyen mesterséges intelligenciák nem mindig működnek jól, főleg nem minden arctípusnál. Persze sok-sok javítgatással, finomítással, hosszadalmas fejlesztéssel elvileg elérhető, hogy nagyjából jól végezze a dolgát.
Emlékszem, egyszer kíváncsiságból kipróbáltam egy olyan generátort, ami animekarakterré alakít engem. Kíváncsi voltam, mi lesz belőlem. Kicsit sem hasonlított rám. 😀