Simpercek

Karakterek létrehozásának új módja várható a Simsben?

Gondoltál már arra, hogy milyen lenne, ha két kattintással simmé változtathatnád magad vagy másokat? Az EA által 2020 áprilisban benyújtott, és 2021 októberben jóváhagyott legújabb szabadalomban a csapat a játékban a karakterek létrehozásának új módját szeretné bevezetni képfeldolgozással.

A hivatalos szabadalomban foglaltak szerint a csapat olyan mesterséges intelligencia technológiáról írt, amely lehetővé teszi, hogy feltölts egy (vagy több) képet az általad választott karakterekről és arcokról. A képen szereplő arcot a szabadalmaztatott technológia segítségével egy játékbeli karakterré alakítanák át megfelelő arcvonásokkal.

A szabadalmat egy fejlesztőkből és mesterséges intelligenciával foglalkozó tudósokból álló csapat nyújtotta be. Igor Borovikov vezeti, aki olyan játékokon dolgozott, mint a Sims 3, a Sims Medieval és a Sims 4. Ebben a szabadalomban a Sims 4 karakteralkotásának néhány elsődleges példáját használták fel, bár a szabadalom csak arra vonatkozik, hogy milyen arcvonások jöhetnek számításba ennél a karakteralkotási feldolgozásnál.

Arra is van egy példa a sok közül, hogyan nézhet ki ennek a karakteralkotási módszernek a munkafolyamata.

Megosztottak néhány elsődleges arcvonást is, amelyeket figyelembe vesznek ebben a karakteralkotási feldolgozásban, többek között:

 • Test
 • Arc és arcforma
 • Frizura
 • Arcszőrzet
 • Fülek
 • Szemöldök
 • Orcák
 • Szemek
 • Orr
 • Száj
 • Áll
 • Állkapocs

Az EA most már teljes mértékben birtokában van ennek a technológiának, de természetesen nincs semmilyen jelzés arra vonatkozóan, hogy mikor jelenthetik be hivatalosan ezt a technológiát. Nemrég írtak arról, hogy a Sims 4-hez még évekig szállítják majd az új tartalmakat, és hogy a következő generációs Sims játék erősen fejlesztés alatt áll. Elképzelhető, hogy két játék valamelyikében láthatjuk majd ezt a technológiát.

Nem ez az első alkalom, hogy az EA megpróbálja szimulálni a valós élet szereplőit a The Simsben. Még a 2000-es években volt egy hivatalos eszköz a Sims 1-hez, amely lehetővé tette, hogy feltölts egy képet, és azt közvetlenül a sim arcára helyezd! Az eredmények azonban változóak voltak, mivel a játék nem rendelkezett valódi arcbeállításokkal – így a simek csak .jpeg képekkel az arcukon sétálgattak. Ez még mindig úttörő eszköz volt a játékban!

Kérj értesítést arról, ami fontos!
Nem szeretnél lemaradni a téged érdeklő tartalmakról? Iratkozz fel listánkra, és válaszd ki, miről küldjünk értesítést!

Szívesen részt vennél új kiegészítők, modok, kihívások vagy történetek véleményezésében? Válaszd ki a számodra érdekes témákat, és e-mailben értesítünk, amikor segítséget keresünk a munkánkhoz!

A feliratkozással elfogadod adatvédelmi tájékozatónkat.

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Gregoretta
11 hónappal ezelőtt

Érdekes. Remélem, jól meg tudják majd csinálni. Az ilyen mesterséges intelligenciák nem mindig működnek jól, főleg nem minden arctípusnál. Persze sok-sok javítgatással, finomítással, hosszadalmas fejlesztéssel elvileg elérhető, hogy nagyjából jól végezze a dolgát.
Emlékszem, egyszer kíváncsiságból kipróbáltam egy olyan generátort, ami animekarakterré alakít engem. Kíváncsi voltam, mi lesz belőlem. Kicsit sem hasonlított rám. 😀