Simpercek

Kalandra fel! Megérkezett a Jungle Adventure játékcsomag!

Február 27-én szép nap virradt azokra, akik hiányolták a Sims 4-ből a kalandokat, megérkezett ugyanis a Jungle Adventure játékcsomag, ami segítéségével simjeink magukra ölthetik felfedező ruhájukat, és bemerészkedhetnek a dzsungel mélyére. Számtalan veszély leselkedik azonban rájuk, de aki elég bátor, értékes kincsekkel térhet haza vadonbéli kalandjáról. A február 15-i live stream legfontosabb információiról írtunk már korábban, a február 23-án készült videót pedig itt nézhetitek vissza:

Ebben az új gameplay-ben a a templomok felfedezésébe kukkanthattunk bele kicsit mélyebben, hiszen hiába a csicsergő madarak és gyönyörű látképek, a játékosok minden bizonnyal ezt a részét várják leginkább a csomagnak.

A templomok megközelítése nem egyszerű, utat kell vágnunk hozzájuk a dzsungelben, és olyan apró gikszerek is előfordulhatnak, mint hogy a lelkes sim közben elhagyja a machetáját (ugye, Trixy?), és nem tud tovább haladni célja felé. Ha azonban sikeresen megtaláljuk a bejáratot, a “Try to pass” akcióval megpróbálhatunk belépni a templomba, és kezdődhet a felfedezés!

Ezt tudtuk meg a második live stream-ből:

 • A templomok bővelkednek ásatási helyekben, furcsa eszközökben, portálokban, mindenfélében!
 • A bejárathoz közel van egy tárgy, ahol felajánlást tehetsz azért, hogy beléphess a templomba. Meg kell vizsgálnod ezt a tárgyat, hogy megtudd, milyen áldozat segítene hozzá a bejutáshoz.
 • A sim büntetést kaphat, ha rossz aktiváló interakciót használ, például lángra kaphat.
 • Ha lezárt portálon próbál átjutni, simed hátrapattan az erőtérről. Ha a portált elektromosság védi, a sim áramütést szenvedhet. Ha mérgező gázzal van elbarikádozva, simed mérgezést szenved, és ellenszert kell keresned, ameddig nem késő.
 • A kapu felnyitásának megoldása minden látogatásnál véletlenszerűen változik, hasonlóan a csapdákhoz és használati tárgyakhoz.
 • A templom megáldhat, amikor felnyitod a kapuját. A glorious taste áldás után minden étel jó ízűvé válik simed szájában – még azok is, amelyek gyenge minőségűek.
 • Az archeológia jártassággal rendelkezők tanulmányozhatják a templomban található írásjeleket, ami fejleszti jártasságukat.
 • A templomban bóklászva csontvázakra bukkanhatsz.
 • Egy másik áldás is előkerült, az ősök áldása, ami segíti simed, hogy boldog legyen, és megossza boldogságát másokkal is.
 • Az magas archeológia jártasság hasznodra lehet a templomban található gépezetek megfejtésében.
 • Magaddal hozhatod a Sims 4 Outdoor Retreat játékcsomaggal érkező sátrat, és kempingezhetsz a templomokban.
 • Tipegők és állatok is veled tarthatnak a felfedezésben.
 • Áll egy Tree of Emotions (Érzelmek fája) nevű fa a templomon kívül. Többféle gyümölcs szedhető róla, ami hatással van a sim hangulatára. Pl. a museberry (múzsabogyó) inspirálttá teszi fogyasztóját.
 • Akad néhány feladat, ami különböző érzelmi állapotokat követel meg simedtől. Például állj a lapra energikus, inspirált, magabiztos és flörtölő hangulatban.
 • Mielőtt elhagynád a templomot, érdemes minden zugát átnézned kincsek után, mert a teljes helyszín újragenerálódik, ha kilépsz onnan.
 • A simek belehalhatnak a felfedezésbe – attól függően, milyen csapda ejti őket foglyul, és attól, teszel-e valamit megmentésük érdekében.

168 új tárgy is érkezett a játékba, amelyek közül sok a buydebug kóddal oldható fel:

Persze az új csomag megjelenésével nem csak a templomokban várnak ránk felfedeznivalók, szorgos simmerek máris nagyító alá vették a Jungle Adventure részleteit, tartalmaz-e utalásokat a következő kiegészítőkről. Kutatásuk nem volt hiábavaló, úgy tűnik, ismét évszakokra utaló nyomok bukkantak elő a játékból.

Több olyan növény is érkezett, amelynek leírása időjáráshoz fűződik, valamint naphoz és esőfelhőhöz hasonló vizuális effektek kapcsolódnak egyes átkokhoz. Az is furcsa véletlen, hogy az egyik átok három napig tartó tüsszögéssel sújtja a simet, amit a környezetében élők is elkaphatnak. Mindez, és a sok-sok alkalom, amikor a simguruk az évszakokról nyilatkoztak, mind azt sejtetik, hogy egyre közeledik a nap, mikor végre beborulhat simünk felett a folyton napos égbolt.:) Reméljük, hamarosan erről a kiegészítőről is hírt adhatunk nektek!

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
LightAqua
6 évvel ezelőtt

A 6. Bundle-ról van valami hír? Egy másik oldalon március elejét olvastam, de azóta sem volt róla szó.