Simpercek

Júniusi nagy frissítés a Sims 4-hez

A Sims 4 Eco Lifestyle kiegészítő megjelenése előtt pár nappal a Sims csapat új frissítést adott ki a játékhoz PC, Mac és konzol platformokra. Természetesen nem hagyták ki a hibajavításokat sem, a részletek itt olvashatók angolul. Pár nappal ezelőtt már olvashattatok cikkünkben a stream alatt bemutatott újdonságokról.

A frissítés előtt érdemes kimásolni a mentésállásokat, egyedi tartalmakat és hasonló mappákat, mivel elveszhetnek a művelet közben. Miután a játék frissült, a beállításokban vissza tudjátok kapcsolni az egyedi tartalmakat, illetve modokat. Érdemes őket átnézni ezután, mert sok közülük inkompatibilis lehet a játék új verziójával. Na, lássuk, milyen újdonságok érkeztek a simmerek számára!

PC: 1.63.133.1020 / Mac: 1.63.133.1220

Konzol verzió: 1.25

Eszköztár frissítés

Az egyre több játékcsomag miatt összegyűlnek az elemek a simek eszköztárában, így az átláthatatlanság miatt időszerű volt átalakítani, hogy a játékosok könnyebben megtalálják a keresett elemeket.

Ajtók és ablakok szabad mozgása

Az ajtókat és az ablakokat mostantól nem csak rácshoz igazítva helyezhetjük le, hanem Alt billentyűvel vízszintesen, illetve függőlegesen is szabadon mozgathatjuk. Az egy vagy két rácsnyi bejárati ajtó végre nem határozhatja meg a falak szélességét, kedvünk szerint középre húzhatjuk őket.

A káosz egy létra

A lépcsők mellé új funkcióként bekerült a létra kategória. A frissítéssel egyetlen létra érkezett, de az Eco Lifestyle kiegészítő megjelenésével több is be fog kerülni a játékba. Az Island Living kiegészítőben megjelenő dokk eltér a létráktól, mert ezeket csak a vízpartokon használhatjuk. Az új létrákat bárhová elhelyezhetjük a telken, és a lépcsőkhöz hasonlóan használhatók az egyik emeletről a másikra történő áthaladáshoz.

M·A·C Cosmetics

A M·A·C Cosmetics céggel való kollaborációnak köszönhetően 12 trendi sminket hoztak létre a CAS-ben, amelyek hétköznap és egy bulizós éjszakán is megállják a helyüket. Ha még nem tetted meg, azt javasolják, a PC és Mac platformot használók próbálják ki az Options Menuben található Uncompressed Sim Textures beállítást. A Magas vagy Ultra lehetőséget kiválasztva valóban ragyogóan néznek ki ezek a sminkek. A konzolok automatikusan a rendszer erőforrásai alapján legoptimálisabb grafikai beállításokat használják.

Vigyázat, behajtók!

Az elődök után a Sims 4-ben is megjelent a behajtó. Ha a simjeink elmaradnak a számlafizetéssel, a behajtó elkobozza a vagyonukat. Ezért érdemes időnként ránézni a számlákra.

Számlák bővítése

A postaláda vagy telefon interakción keresztül hozzáférhetünk a kibővített számlához, ahol nyomon követhetjük az áram- és vízfogyasztást, különböző adókat és büntetéseket.

Új leírások a szomszédságokhoz

Azok a szomszédságok, amelyekhez nem léteztek térkép címkék és leírások, kiegészültek ezekkel. Mostantól az ikonok, nevek és leírások megjelennek Willow Creek, Oasis Springs, NewCrest és Windenburg városokban is.

Off the Grid frissítés

Az Off the Grid telektulajdonság mostantól összekapcsolódik a számlaszolgáltatással. Többlet energiahasználat nélkül a telkek a hálózaton kívül ugyanúgy működnek, mint korábban. Többlethasználat mellett viszont többek lesznek, mint Off the Grid telkek. Egy új Off the Grid kategória került Vásárlás módba, amely lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a hálózaton kívüli és túlélő felszereléseket könnyebben megtalálják.

 • A gyertyák rendeltetésszerűen működnek áram nélkül.
 • Az Off the Grid funkcióval támogatott hűtőszekrényekhez került egy új Add Ice interakció, amely lehetővé teszi az élelmiszerek tartósítását mindaddig, amíg a jég megmarad.
 • A termeszthető növények különleges buffokat kapnak, amikor Off the Grid telken használják fel őket.
 • A kutyák és a tipegők számára rendelkezésre áll egy egyedi fürdőkádban fürdetés interakció, amikor hálózaton kívüli telken tartózkodnak.
  A tárgyak mostantól a Use Elbow Grease interakcióval tisztíthatók.
 • A játékosok képesek vizet gyűjteni az alapjáték horgászatra alkalmas helyszíneiről. Az Island Living kiegészítővel rendelkezők a vízesésnél is gyűjthetnek vizet. Minden szomszédságban találhatók ilyen vízgyűjtő helyszínek, pl. az úszásra alkalmas óceán területek is alkalmasak erre. A Seasons kiegészítővel hóból is lehet vizet kinyerni.
 • Az Off the Grid specifikus buffok mostantól függenek a szükségletektől és személyiségjegyektől, amikor meghatározásra kerül, hogy egy sim pozitív vagy negatív hangulatjelzőket kapjon egy Off the Grid telken élve.
 • Számos új recept érhető el a hálózaton kívüli helyszíneken, megfelelő főzés jártassággal. Néhány ételhez különleges összetevők szükségesek, mint pl. Boiling Frog Hot Pot, ami túlélő játékmenettel egészíti ki a hálózaton kívüli életet, miközben a simeket erős, új hangulatjelzők segítik, hogy boldoguljanak a vadonban.

Tilos az átjárás

Új No Trespassing interakció érhető el az ajtóknál, amely segítségével megengedheted vagy megtilthatod a szomszédoknak, barátoknak, üdvözlő csoportnak vagy akár vámpíroknak, hogy belépjenek a házba. Bizony, a vámpírok nem toppanhatnak be többé hívatlanul. Nesze neked, Vlad!

Hazaküldés (Send Home) interakció

A nem kívánatos látogatókon mostantól Send Home (Hazaküldés) interakciót is alkalmazhatunk, amely elérhető a NJK-ek látogatásakor vagy több látogató esetén is. Miben különbözik ez az Ask To Leave (Kérje meg, hogy távozzon) és a Go Away (Menj innen) lehetőségektől? Kényelem! A két említett opciótól eltérően ez az interakció szinte azonnal hatásos, és nincs hatással a látogatókra vagy a simek közötti kapcsolatra. Ez egy hasznos funkcióként került a játékba, nem feltétlenül a történetmesélés mechanizmusáért.

Építési elemek hatása

Bizonyos tárgyak, például falminták, padlók, kerítések és oszlopok játékmódosító tulajdonságokat tartalmaznak. Ezeknek a tulajdonságoknak egy része befolyásolja a számlák és a közművek kiszámítását, csökkentik vagy növelik az áram vagy víz termelését vagy felhasználását, valamint a számlák végösszegét is. Ilyen módosítókat számos tárgyhoz és anyaghoz is hozzárendeltek. A gipszkarton falak, amelyekhez nem alkalmaztak falmintákat, csökkentik a környezeti pontszám értékét, mint a Sims 3 esetében. Az építéshez használt padló és fal alapanyagok megválasztása hatással lehet a tűz vagy a pocsolyák terjedési képességére. Ha inkább úgy építenél, hogy ezekre a dolgokra ne kelljen gondolnod, ne aggódj. A Gameplay beállításokban van lehetőség kikapcsolni ezt a funkciót.

Tűzoltók

Nem csak az elődökben, mostantól Sims 4-ben is jönnek tüzet oltani a lánglovagok. Új tűzriasztó került a játékba, de enélkül is hívhatjuk a tűzoltókat a tárgyra vagy telefonra kattintva. Ha kiérkeztek, és nincs tűz a telken, bírságot szabnak ki a simeknek. A tűzoltó egyenruha elérhető a CAS-ben, és ha a simek ilyen ruhát viselnek, FireProof hangulatjelzőt kapnak, amely extra védelmet nyújt számukra a tűz ellen, és hatékonyabbá teszi a tűzoltást. A tűzoltók nem jelennek meg az Island Living kiegészítővel érkezett Sulani területén, mert a szomszédság rendelkezik helyi tűzoltó brigáddal, ami képes kezelni az ilyen típusú vészhelyzeteket. Egyébként is, ki akarná a nehéz tűzoltó felszerelést viselni a trópusokon?

Előre összeállított stílusok a kicsiknek

Több, mint 20 új előre összeállított öltözékkel egészítették ki a tipegők és gyerekek ruházatát a CAS menüben, felhasználva az alapjáték eddig ritkán használt kiegészítőit.

Kiegyensúlyozottabb telefonhívások

A több, mint 5 éve szaporodó játékcsomagok miatt a telefonhívások gyakorisága kezdte elérni a spam mennyiséget. Igyekeztek a hívások számát korlátozni, hogy teljesebb és értelmesebb játékmenetet nyújtsanak a játékosoknak.

Kevésbé erőszakos fülhallgatók

A Fitness cuccokhoz tartozó fülhallgató felugró értesítését passzív TNS-re cserélték, így ezentúl automatikusan megkapja a sim a fülhallgatóját, amikor elindul futni.

Konzol frissítések

Az Eco Lifestyle kiegészítő egyszerre történő megjelenése az összes platformon fontos mérföldkő a Sims 4 számára, mert a simmerek végre ugyanazzal a tartalommal játszhatnak, és egyszerre oszthatják meg új alkotásaikat a Galériában. Ezzel a frissítéssel a konzolosok számára néhány extra funkció is érkezett , hogy megkönnyítse az életüket:

 • Hozzáadtak egy új emlékeztetőt, amely a CAS-ben, Galériában, Élő- és Építési módban is megjelenik, hogy megkönnyítse az új játékosoknak a belépést, és ne kelljen megjegyezniük az összes vezérlőt.
 • Ha a simmer fejből ismeri az összes vezérlőt, és nem szeretné ezt az emlékeztetőt használni, kikapcsolhatja a Game Options, majd Other Menu opcióban a vezérlőelemek megjelenését.

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.