Simpercek

Ingyenesen kipróbálható a Sims 4 City Living kiegészítő

Néhány napja beszámoltunk arról, hogy a Sims csapat a Sims 4-hez tervez beépíteni egy próbaverziót, ahol bizonyos játékcsomagokat egy korlátozott ideig ingyenesen használhatunk.

Tegnap az EA hivatalosan bejelentette, hogy az első kipróbálható játékcsomag a Sims 4 City Living kiegészítő, ami tehát teljesen ingyenesen játszható magyar idő szerint április 30. 19 órától május 3. 19 óráig. Ez az ajánlat kizárólag az Originen keresztül érhető el a PC és Mac játékosok számára.

A City Living kiegészítő próbaverzióját ITT szerezheted be az Originben. Néhány gyakori kérdést olvashattok a kipróbálható játékcsomagról az alábbiakban.

Mikor lesz elérhető a Sims 4 City Living kiegészítő próbaverziója?

Magyar idő szerint 2021. április 30. 19 órától egészen 2021. május 3. 19 óráig annyit játszhatsz a City Living kiegészítővel, amennyit csak szeretnél.

Mit kell tudni a City Living kipróbálható kiegészítőről?

A kiegészítő használatának van néhány előfeltétele. A következőkre lesz hozzá szükséged:

  • Ennek a kiegészítőnek szüksége van a Sims 4 alapjátékra, annak is a legfrissebb verziója legyen telepítve a PC-re / Mac-re. Ezek a platformok feleljenek meg a Sims 4 minimális és lehetőleg az ajánlott rendszerkövetelményeinek.
  • Az Origin legfrissebb verziója is legyen telepítve a PC-re / Mac-re.
  • A City Living kiegészítő próbaverzióját az Origin kliensen, az origin.com oldalon vagy a Sims 4 főmenüjén keresztül tudod igényelni.

Használhatom a City Living próbaverzióját a Sims 4 Legacy Editionnal?

Nem, bár a City Living kompatibilis a Legacy Editionnal, de az nem támogatja a City Living próbaverzióját.

Játszhatok a City Living próbaverziójával a PlayStation vagy Xbox konzolomon?

Nem, jelenleg csak PC/Mac platformon elérhető.

Játszhatok a City Living próbaverziójával az EA Play előfizetésen?

Igen. Ha aktív EA Play vagy EA Play Pro előfizetéssel rendelkezel, akkor letöltheted a Sims 4 alapjátékot az Originről és igényelheted a City Living próbaverzióját, ezután játszhatsz vele.

Játszhatok a City Living próbaverziójával a Sims 4 alapjáték próbaverziójával?

Igen. Ha jelenleg nincs Sims 4 játékod, igényelheted a 48 órás próbaverziót az Originről, majd a City Living próbaverzióját.

Mit használhatok a City Living kiegészítőben a próbaverzió alatt?

A City Living minden részét használhatod, beleértve San Myshunót is, ahol felfedezheted az új szomszédságot és fesztiválokat látogathatsz. Ha inkább az alkotás érdekel, akkor örömhír, hogy a csomag összes tartalma elérhető számodra a CAS és Vásárlás módban is.

Miért kéri, hogy indítsam újra a Sims 4-et, amikor a próbaverziós mentések (Trial Saves) és a meglévő mentéseim között váltok?

A Sims 4 megkérdezi, hogy újra akarod-e indítani a játékod, hogy a City Living próbaverzióját felvehesse vagy kizárhassa az aktuális munkamenetből.

Ha az újraindítást választod, akkor visszatérsz egy nem próbaverziós mentéshez és a City Living próbaverziója megmarad a PC-n/Macen, hogy később visszatérhess a próbaverzióhoz. Amikor újra szeretnél játszani a City Living kiegészítővel, tölts be egy mentésállást vagy indíts egy új próbaverziós mentést és a rendszer megkér, hogy indítsd újra a játékot, így láthatod, hogy bekerült a City Living kiegészítő, amíg a próbaverzió elérhető.

Használhatom a meglévő mentéseimet a próbaverzióval?

Igen. Ha a City Livinget a már létrehozott mentésállásba szeretnéd beletenni, megteheted. Egyszerűen válaszd ki a mentéseidet a főmenü LOAD képernyőjén és amikor megkérdezik, hogy PLAY WITH TRIAL?, akkor válaszd a Yes, Start as New Trial Save lehetőséget. Miután megtetted, a játék készít egy másolatot a mentésedről, hogy azt a próbaverzióval használhasd.

Létrehoztam egy új próbaverziós mentést a meglévő mentésem alapján, hogyan tudom megkülönböztetni?

Ha a City Living próbaverziója használata közben betöltesz egy meglévő mentést, akkor a mentésállásról másolatot készít és átnevezi neked, hogy meg tudd különböztetni a próbaverziós és a nem próbaverziós játékot: előbbinél a kiegészítő ikonja/neve is megjelenik, valamint egy visszaszámláló, ami azt mutatja, mennyi idő van még hátra a próbaverzióból.

Mi történik a próbaverziós mentéseimmel, amikor a próbaidőszak véget ér?

A létrehozott próbaverziós mentéseid a próbaidőszak lejárta után is elérhetőek maradnak és ha úgy döntesz, hogy szeretnéd vásárolni a City Living kiegészítőt a gyűjteményedhez, akkor ott folytathatod, ahol a mentéseidet abbahagytad.

A próbaidőszak véget ér. Most mi a teendőm?

A City Living telepítve marad a gépeden, és ha megvásárolod a City Livinget, azonnal elkezdhetsz játszani a tartalmaiddal.

 

Ha úgy döntöttél, hogy mégis el akarod távolítani a City Living próbaverzióját a számítógépedről, kövesd az alábbi lépéseket.

PC lépesek:

  • Keresd meg a The Sims 4 telepítési helyét (Alapértelmezett: C:/Program Files (x86)/Origin Games/The Sims 4)
  • Keresd az EP03 nevű mappát!
  • Válaszd ki a mappát, kattints jobb egérgombbal és menj a Törlésre, ami a Lomtárba fogja küldeni. Kattints jobb egérgombbal a Lomtár ikonra és válaszd ki a Lomtár ürítése lehetőséget, hogy felszabadítsd a lemezterületet.

Mac lépések:

  • Keresd meg a The Sims 4 Packs mappát (általában ugyanott megtalálható a The Sims 4.app, ami alapértelmezés szerint a ~/Applications mappában található.)
  • Keresd az EP03 nevű mappát.
  • Kattints jobb egérgombbal a mappára és válaszd ki a Mozgassa a kukába lehetőséget. Miután átkerült a kukába, kattints a kukára jobb egérgombbal és válaszd ki a Kuka ürítése lehetőséget, hogy felszabadítsd a lemezterületet.

Ha úgy döntesz, hogy a jövőben megvásárolod a City Livinget, akkor újra le kell töltened a játékcsomagot az Originból.

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.