Simpercek

Hivatalos blog: Harold bejárja a vidéket – Láma mesél a falusi életről

Henford-on-Bagley-ben vagyok!

Sul Sul… Így megy ez? Mindegy! Sziasztok, én vagyok az! Harold, a láma és mielőtt azon tűnődnél, hogy egy magamfajta láma hogyan tudott blogot készíteni, tudatom veletek, hogy a körmöket a tökéletességig vágták, hogy megmutassák, milyen ügyes billentyűzetszakértő vagyok, de most nem a motorikus képességeimről van szó, hanem a bájos otthonomról, Henford-on-Bagley-ről.

A régi simlegendák szerint Henford-on-Bagley a föld és a víz tökéletes keveredéséből jött létre… de biztos vagyok benne, hogy néhány sim imádta a közeli Cordelia-vízesést és azt is, hogy a Bagley folyó teljes pompájában folyik át rajta. Hmmm, lélegzetelállító!

Mindegy, ahhoz, hogy többet tudjunk meg erről a bájos faluról, meg kell látogatnunk az összes környékét. Első állomásunk Finchwick, ahol az akció zajlik! Mondhatni… bizonyos értelemben. Finchwick egy történelmileg nyüzsgő és összetartó közösségként büszkélkedhet.

Finchwick az otthona a heti – igen, heti vásárnak, ahol a helyiek próbára teszik a képességeiket a legkifinomultabb és legfinomabb alkotások, például piték készítésében, valamint bemutatják a legértékesebb állataikat *köhögés* köztük engem is *köhögés* és túlméretezett terményeiket. Hidd el, minél nagyobb, annál jobb; és a hagyomány szerint a polgármester bírálja el őket. A győzelemért vagy csak a részvételért jutalom jár, de hogy őszinte legyek, az egész a dicsekvésért van, és mi lehet jobb a dicsekvésnél, nem igaz?

Ez a szomszédság otthont ad a történelmi térnek, ahol a forgalmas piactér is található. Tökéletes, ha szereted a kirakodóvásárt és a falusi kocsmát, a Gnóm karjait (The Gnome Arms). A piactéren található a Goldbloom kirakodóvásár, a legjobb termékek otthona! De ne hidd el nekem, kóstolj meg valamit te is! Ajánlom a padlizsánjukat… ez a padlizsán a nem helyieknek.

Egy másik ikonikus hely Crumplebottomék kertészeti standja, amelynek tulajdonosa Agatha Crumplebottom és Agatha és Agnes vezetik. Ez a stand minden kertészeti igényt kielégít, valamint néhány extra dolgot is kínál… nem egészen a kertészkedéshez, de azért mégis élvezheted, ilyenek például a konzervek és a lekvárok… mmm, lekvárok. Most egy kis süteményt és lekvárt szeretnék, a vajas süteménynél jobbat – a csirkéitekkel harcoljatok érte, ne velem. Meg kéne kérnem az állattartómat, hogy csináljon egy keveset… de kit akarok átverni, én csak a lámáknak való takarmányt tudom megenni (na jó, néha egy kis finomságot is). *sóhajt* Egy láma is álmodozhat. Csak Agathának ne mondd el, ha készítesz néhányat, mert különben elküldi a gnómjait, hogy elvigyék őket, mivel ezek a kedvencei.

De vissza a gnómhoz! Ha nagyon kíváncsi vagy vagy egy kis drámára vágysz a lámádnak, akkor lépj be a Gnóm karjaiba, ahol belehallgathatsz a falu pletykáiba, történelmébe és a körülötte zajló eseményekbe. A skótok, Simon és Sara tulajdonában lévő kocsmával egy álom vált valóra, annak ellenére, hogy Simon random csirkékbe vagy éppen belém futott bele az útja során. Ez az a hely, ahol mindenki tud mindenkiről mindent, szóval használjátok ki ezt, amikor meglátogatjátok! És az ételük elképesztő, mindenképpen próbáld ki a Bangers and Masht vagy a Wellington bélszínt; azt hallottam, hogy fantasztikus. Élvezd a társasági hangulatot egy Henford Heart-to-Hearttel vagy ajánlj fel egy Finchwick Favort Sarának, akinek a pultnál kell maradnia a biztonság kedvéért. Sara tanácsot adhat, ha kérdezősködsz vagy esetleg megoszt néhány szellemtörténetet, ha kíváncsi vagy rá.

Ha segítőkész hangulatban vagy, segíthetsz a simeknek a falusi ügyintézésben is és többet megtudhatsz a hátterükről, érdeklődési körükről és arról, hogy mit csinálnak a városban vagy csak a jó jutalmakért, ha ez a te világod.

Tovább trappolva megtaláljuk az Old New Henfordot. Egy kis érdekesség mindannyiótoknak, hogy eredetileg “Little Henford” volt a neve. Némi gondolkodás után azonban azt javasolták, hogy a „New Henford” jobban illik hozzá… ha úgy tetszik, előkelőbb. Sajnos a nemzeti térképkészítőkkel történt egy kis balhé és a város két teljes hétre megszűnt létezni! Ha! Képzeljék csak el! Nos, ezután természetesen a városnak új névre volt szüksége és az Old New Henford nevet választották, és most itt vagyunk.

A falunak ezen része hívogató birtokairól, dombjairól és kis, de gyönyörű közösségi kertjéről ismert. Ez a környék korábban egyetlen hatalmas birtok volt, amely a Watson család tulajdonában volt, akik az évek során telkeket adtak el belőle. Még mindig az övék egy tekintélyes birtok, amely az Olde Mill Hill tetején magasodik, nem lehet eltéveszteni.

Rá fogsz jönni, hogy a városnak ez a része tökéletes ahhoz, hogy kertes telket és helyet biztosítson az állatállománynak és a túlméretezett növényeknek! Bármikor jegyzetelhetsz, miközben sétálgatsz a környéken és megnézheted, hogyan boldogulnak a városlakók a kertjeikkel és parcelláikkal.

Old New Henford tökéletes hely azok számára, akik szeretik az állatokat, mint amilyen a tiéd is. Ezen a környéken nyulak ugrálnak, vadmadarak énekelhetnek, és pimasz kis rókák, akikkel összebarátkozhatsz… de vigyázz a csintalan természetükkel! Meg akarnak majd lepni téged és *motyog* biztosra kell menned, hogy a csirkéidet is megszámold. *motyog* A városnak ez a része azoknak is nagyszerű, akik szeretnek horgászni. Ki tudja, talán valaki végre kifogja azt a farkas angolnát (wolf eel), amiről folyton hallok.

Azt is mondhatjuk, hogy idilli hely az újrakezdéshez. Kérdezd csak meg Ceciliát, egyik legújabb lakónkat, aki nemrég költözött ide a nagyvárosból, új életet keresve, miután összetörték a szívét. Most egy mesés, felújított pajtában élve osztja meg velünk az életét. Imádja a kertjét és a csirkéit! Kedves szomszéd. Remélem, egy nap megtalálja az igaz szerelmet. Sajnos Michael Bellnek, a helyi vadőrnek nem ő a kiválasztottja, de legalább Cecilia egyelőre hosszú távú elkötelezettséget vállal minden idelátogató állat iránt.

Ceciliához hasonlóan, ha szívesen látod a vadállatokat látogatóba, néhányuk egy életre a barátoddá válhat és még ajándékokat is hozhat neked.

Old New Henford dombjai közül a The Bramblewoodba érkezünk.

A Bramblewood Henford-on-Bagley természetes szépsége. Az erdőknek mesekönyvszerű aurája van, amely mindenkit elvarázsol, aki ellátogat ide. Régóta festői helyet biztosít számos vadmadár, nyúl és róka számára, hogy otthont adjon nekik, így itt barátok között találhatod magad, köztük barátunk, Michael, a vadőrünk, aki a legtöbb napon az erdőt járja és gondoskodik az állatokról és növényekről.

Igazán csodálatos hely, ahol csokibogyókat és gombákat lehet gyűjteni, beleértve az éjjeli csiperkéket is – egyesek szerint csak éjszaka lehet őket megtalálni… találó a neve! Bramblewood tele lehet meglepetésekkel, különösen, ha találkozol a Volpe-szigettel, amely Lord Volpe-ról, Finchwick alapítójáról kapta a nevét. A Volpe-sziget Henford-on-Bagley egyik legikonikusabb védjegye, nemcsak a romjain tükröződő történelem miatt, hanem azért is, mert ez a város legromantikusabb helye. A simek generációi emlékeznek vissza első csókjukra a Volpe-szigeten *szerelmes sóhaj*, így ha kedveseddel érkezel, érdemes ott töltenetek egy kis időt, hogy megtapasztaljátok annak pompáját. Csak vigyázzatok, hogy ne zavarjátok meg a vadőr otthonát. Ő egy szelíd, de magának való sim.

De ha a romantika nem a kedvenced, akkor inkább egy kis kalandozásra indulj és látogass el a Volpe-sziget parkjába. Fuss végig az ösvényen, amely Sophie csigához vezet, aki mindig szívesen fotózkodik. Ha nyugalomra és derűre vágysz, mindenképpen tölts el egy kis időt a Cordelia-vízesésnél. Végül is, bárhol is töltsd az idődet a városnak ebben a részében, azt mondják, hogy Bramblewood örökre megváltoztathatja az életedet és eddig nem volt ennél igazabb szó, amivel élhetnél.

Látod, barátom, akár úgy döntesz, hogy meglátogatsz, akár úgy, hogy ideköltözöl szerény vidéki városomba, mindig történik valami, mindig van mit csinálni, mindig van miről álmodni, de ami a legfontosabb, tudd, hogy tárt… őőő… lábakkal várunk!

Reméljük, hogy hamarosan találkozunk!

Egészségünkre!

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.