Simpercek

Hírek a hírességek világából!

Ahogy telik az idő, és egyre közelebb kerülünk a The Sims 4: Get Famous kiegészítő megjelenéséhez, lassan egyre több dolgot megtudunk az újításokról. Lássuk tehát, hogy mit tartogatnak még számunkra a készítők!

Amikor simed elindul a színésszé válás rögös útján, akkor első lépésként csatlakoznia kell egy ügynökséghez – mikor pedig felhívod az ügynökségedet, ők lesznek azok, akik segítenek neked meghallgatásokra eljutni. A meghallgatásokon nagyobb sikered lesz, ha bizonyos jártasságaid magasabb szinten állnak. Például egy kalózos filmszerephez javasolt edzeni egy keveset, míg a drámákhoz inkább a karizmádat kell fejlesztened. Ha megkaptad a szerepet, akkor ezek után eldöntheted, hogy egyedül szeretnéd munkába küldeni a simedet, vagy inkább elkísérnéd őt – épp úgy, mint a Get to Work karrierjei esetében.

A stúdióba érkezve a simed megkapja a jelmezét, beállítják a frizuráját és szépen ki is sminkelik őt. A jeleneteket a simek a jártasságaik szintje alapján fogják eljátszani. Az idő múlásával hírnévpontokat gyűjthetsz, ezekért pedig különböző jutalmakat választhatsz majd. Ugyanakkor a hírnévfokozatok legelső szintjét is eléred majd. A hírneved alakulását a Fame Info panelen követheted majd nyomon. Amikor hírnévpontokért vásárolsz jutalmakat, eldöntheted azt is, milyen irányba szeretnéd elmozdítani a karrieredet. Lehetsz komoly színész vagy akár a lesifotósok kedvence is – ez mind rajtad áll.

Ha a simed épp nem forgat, még mindig dolgozhatsz azon, hogy javíts a teljesítményén – tanulhatod a szövegedet vagy akár próbálhatsz is egy másik simmel. Minél magasabb a színjátszó jártasságod, annál izgalmasabbak lesznek a filmes projektjeid. A hírneved növeléséhez felhasználhatod a social media felületeket is, például rakhatsz ki simstagram storyt is.

Ami Del Sol Valley-t illeti, az új város sok simmernek csalódást okozott azzal, hogy a vártnál kisebb – ráadásul mindössze három szabad telekkel gazdálkodhatnak a játékosok. A közösségi telkek átalakításával viszont természetesen bármikor több család is beköltöztethető a szomszédságba. Ide tartozik egyébként a színész karrier telke is, ezt viszont nem lehet majd szerkeszteni építés módban. A játékkészítők egyébként azzal magyarázzák Del Sol Valley méretét, hogy szeretnék fenntartani a játék jó teljesítményét, így nem tehetik meg azt, hogy minden kiegészítővel Brindleton Bay nagyságú városokat készítenek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a jövőben már csak kisvárosokat kapunk majd.

A Get Famous kiegészítővel érkeznek természetesen új telek jellemzők, életcélok és egy új jellemvonás is.

 

Telkek

Celebrity Home (Hírességotthon): Ez a ház felkerült a Hírességotthonok térképére, ez pedig azt jelenti, hogy az itt élő simek könnyebben válnak híressé, a belépés korlátozott, a szívesen látott vendégeket viszont lenyűgözi. De figyelem! Ha nem igazi hírességek laknak itt, akkor őket egyszerű pózőröknek fogják tekinteni.

Hottest Spot in Town (A város legjobb helye) /Nem elérhető állatorvosi rendelők és lakótelkek esetén/: Ez a hely igazi szupersztároknak, VIP vendégeknek való, egyszóval azoknak, akik legyőzték a hétköznapiságot! Végtére is ki más engedhetné meg magának ezeket az árakat? Nem, te biztos nem. Legalábbis a rivaldafény csak ilyen jellemzővel rendelkező helyeken találhat meg.

Up-and-Coming Hotspot (Nagy jövő előtt álló hely) /Nem elérhető állatorvosi rendelők és lakótelkek esetén/: Legalább most már a simeid is mondhatják, hogy ide jártak, még mielőtt menő lett volna. Ráadásul olcsó ételek és italok várják a hírességeket. És ami még jobb, a Közönségtalálkozó események csak ilyen jellemzővel rendelkező helyeken eshetnek meg.

 

Életcélok

World-Famous Celebrity (Világhíres sztár) /Népszerűség kategória/ – Ez a sim kiemelkedően híres szeretne lenni.
Master Actress / Actor (Mester színésznő/színész) /Kreativitás kategória/ – Ez a sim kamatoztatni szeretné a tehetségét, és elismert színésznő/színész akar lenni.

 

Jellemvonás

Self-Absorbed (Önimádó): Ezek a simek csak magukra gondolnak! Vadászhatnak a bókokra, izgatottabbak, mikor ajándékot kapnak, és feszültté válhatnak, ha nem kapnak elegendő figyelmet. A rivaldafény általában ínyükre van. Elvégre mindenkinek úgy kellene szeretnie őket, ahogyan ők szeretik magukat, nem?

 

További érdekességek

 • Lesznek trezorok, ezekben pedig tarthatsz pénzt.
 • A hírnév rendszer hasonló lesz a vámpírok erőrendszeréhez.
 • Felépítheted a saját díszleteidet.
 • Amikor pénzt adományozol jótékony célokra, növelheted a hírnevedet is egyúttal.
 • Nem csak a Del Sol Valley-ban lakó simek lehetnek híresek.
 • A simeknek lesz egy Public Image-ük, ami a hírnevükből és a hírességük szintjéből tevődik össze.
 • A hírnévpontokért vásárolható jutalmak segítségével lehet simünk akár közösségkedvenc is – vagy épp egy hírességekből álló csapat tagja.
 • A hírnévnek viszont ára van; egy ponton túl simed már csak akkor léphet ki békében az utcára, ha álruhát ölt.
 • A hírességek sétánya különböző interakciókat old fel.
 • A kiegészítővel érkeznek a kidobóemberek is!
 • A jelmezeket a The Sims Mobile-ból már ismert Izzy Fabulous tervezi.
 • Lehet majd olyan klubokat létrehozni, ahol bizonyos hírességi szint belépési feltétel. Ez azt jelenti, hogy öt különböző beállítási lehetőséged lesz ennél a kritériumnál (az egy csillagos sztártól az öt csillagosig).

 

Főállású történetíró és profi fordító, mellékesen szárnybontogató youtuber. A Sims szériákon átívelő rejtélyek szakértője. Lelkes játéktesztelő, tudósító, lektor és Sims 4 játékos.