Simpercek

Hagyományok és a leírásaik

A napokban lehullott a lepel a The Sims 4 Seasons hagyományairól – és most végre a leírásukat is ismerjük. Ti milyen ünnepet válogatnátok össze az alábbi hagyományok felhasználásával?

Panaszkodás – Az őszinte visszajelzés néha nyers, de nagyon jó érzés, ha már nem szorítja a mellkasodat a mondanivalód! Ahhoz, hogy teljesítsd ezt a hagyományt, kattints egy simre, és válaszd ki a Mean (gonosz) kategória valamelyik interakcióját.

Tárgyak megbecsülése – Mi az, ami számodra értékes? Nézd meg a tárgyaidat, és keresd a mélyebb jelentést mögöttük! A hagyomány teljesítéséhez kattints egy tárgyra, majd válaszd ki az Appreciate (megbecsül) interakciót.

Művész és zenei lelkület – Zenélj és alkoss! Énekelj, amíg el nem megy a hangod vagy a szomszédok panaszkodni nem kezdenek. A hagyomány teljesítéséhez fess, fotózz, táncolj énekelj, hallgass zenét vagy játssz valamilyen hangszeren.

Ünnepi ceremónián való részvétel – Vegyél részt egy ceremónián úgy, hogy a telefonod segítségével a megfelelő helyszínre utazol!

Sütés – A frissen sült finomságok illata megéri az ünneplést. Miért is ne szerveznénk egy ünnepet köré? Ahhoz, hogy teljesítsd a hagyományt, kattints a sütőre, és válaszd ki a Bake (sütés) vagy Cook (főzés) interakciót, majd döntsd el, melyik finomságot szeretnéd elkészíteni!

Sütögetés – Nincs a tűzön sütött ételhez fogható. Mindig izzanak a viták a legjobb tüzelőanyagról és szósz receptről. A hagyomány teljesítéséhez kattints egy kültéri grillre, majd válaszd ki a grillezés interakciót.

Takarítás – A tisztaság fél egészség! Ahhoz, hogy teljesítsd a hagyományt, takaríts kicsi a ház körül: vidd ki a szemetet, töröld fel a tócsákat, mosogasd el a tányérokat.

Visszaszámlálás éjfélig – Maradj fent takarodó után is, és kiabálj együtt a tévével! A hagyomány teljesítéséhez nézd a tévében a visszaszámlálást éjfélig. Az adás este tizenegykor (11:00 PM) válik elérhetővé a tévére kattintva.

Díszítés – A megfelelő színek és dekoráció kiválasztása hozzátartozik az ünnephez. A hagyomány teljesítéséhez helyezz el dekorációt építés módban. A ház belső részét díszítsd fel a The Attic Stack Decoration Box dísztároló doboz segítségével.

Ivás – Ünnepelj a tökéletes nyári limonádéval, meleg, fűszerezett almaitallal vagy a mixerek más csodálatos készítményével! A hagyomány teljesítéséhez igyál valamit a bárpultról, italos standról vagy a hűtőből.

Tojásvadászat – Színesre festett tojások rejtőznek a kertedben. Szerezd meg hát mind! A hagyomány teljesítéséhez kattints különböző tárgyakra, és válaszd ki a Hunt for Egg (vadásszon tojásra) interakciót.

Edzés – Ünnepelj úgy, hogy törődsz magaddal! Csinálj még egy pár gyakorlatot, fuss csak egy picit tovább! A hagyomány teljesítéséhez végezz bármilyen edzéstípust, mint például a jogging, felülések vagy épp a súlyemelés.

Böjtölés – Becsüld meg a finom ételeket azzal, hogy kis időre hanyagolod őket. A hagyomány teljesítéséhez ne egyél semmit hat órán keresztül!

Télapó – Ezen a különleges éjszakán Télapó meglátogatja majd az ünneplő simeid házát. Ha elég ügyes vagy, elcsípheted, ahogyan ajándékot hoz a jó gyerekeknek. A hagyomány teljesítéséhez helyezz el a házadban egy kandallót, valamint egy kupac ajándékot. Aztán már csak várnod kell éjfélig.

Ünnepi fények – A gyertyagyújtás hagyománya egy nagyszerű lehetőség arra, hogy kicsit csökkentsük a villanyszámlát, és ugyanakkor együtt legyünk a családdal és a barátokkal. Kattints az ünnepi fára, menórára vagy kinarára, és válaszd ki a gyertyagyújtás interakciót, hogy teljesítsd a hagyományt!

Ünnepi lelkület – Légy ünnepi és vidám a családoddal és barátaiddal! Ahhoz, hogy teljesítsd a hagyományt, használj ünnepi interakciókat, például kapcsolt fel az ünnepi fán a világítást, kérdezz másokat a jóról, rosszról, vagy nevess.

Harc – Itt az idő, hogy gyakorold a jobb egyenest! A mai nap arról szól, hogy verekedj össze más simekkel!

Tűz – A lángok inspirálják ezt az ünnepet. A hagyomány teljesítéséhez gyújts örömtüzet, tábortüzet, gyújts be a kandallóba vagy égess el egy levélkupacot; majd lépj interakcióba ezen tüzek bármelyikével.

Virágnyúl – A Virágnyúl azért jött, hogy virágos örömöt árasszon! Ahhoz, hogy teljesítsd a hagyományt, hajts végre barátságos interakciókat a Virágnyúllal.

Játékok – Stratégia, tanulás, szórakozás – és mindez egyben! Nagyszerű időtöltés egyedül és barátokkal is. A hagyomány teljesítéséhez játssz videójátékokkal, játékokkal, játékgéppel vagy sakktáblával!

Kertészkedés – Ez a hagyomány a tehetséges kertészeké, valamint azoké, akik ilyenné szeretnének válni. A hagyomány teljesítéséhez szüretelj, ültess, öntözz, gyomlálj vagy permetezz a kertedben!

Virágot ajándékozni – A hagyomány teljesítéséhez használd az ajándék vásárlása interakciót a telefonodon vagy a számítógépeden, majd válaszd ki a virágok lehetőséget. Aztán add oda az ajándékot egy simnek!

Ajándékot adni – Az ajándékozás nagyszerű lehetőség arra, hogy kifejezzük a megbecsülésünket, humorérzékünket és a romantikát. A hagyomány teljesítéséhez vásárolj ajándékot a telefonodon vagy számítógépeden keresztül, esetleg építés módban. Ezután kattints más simekre, és add nekik oda az ajándékot! És ne felejtsd el megnézni a postaládádat, hátha neked is érkezett ajándékod!

Randizni – Vidd el valahová azt a különleges valakidet, vagy azt, aki hamarosan különleges lesz számodra, hiszen ez a hagyomány! Ahhoz, hogy teljesítsd a hagyományt, kattints a telefonra, és válaszd ki a randira hívás opciót, majd a simet, akivel menni szeretnél, és végül a helyszínt.

Vakációzni vagy utazni – Az otthon semmihez nem fogható… amit egész addig nem tudhatsz biztosra, amíg nem utaztál! A hagyomány teljesítéséhez kattints a telefonodra, majd válaszd ki a vakáció vagy az utazás opciót.

Nagy étkezés – A legnagyszerűbb lakoma várja az éhes szájakat. Csak arról győződj meg, hogy valaki vállalja a fogások elkészítését! Főzd meg a nagy fogásokat a sütőre vagy a hűtőre kattintva. A lakoma elkezdéséhez kattints az elkészült ételre, és hívd enni a többieket!

Ünnepi törpék – Tiszteld és ajándékozd meg a barátságos törpéket annak reményében, hogy ünnepi díjakat kapsz. A hagyomány teljesítéséhez keresd meg a telkeden a törpéket, majd kattints rájuk, és válaszd ki az Appease the Gnome (törpe megbékítése) interakciót.

Vendéghívás – Ünnepelj a családdal, barátokkal és random simekkel, akiket az utcán ismersz meg. A hagyomány teljesítéséhez kattints a telefonodra, és hívd át a vendégeket a telkedre. Mikor megérkeznek, legalább kettőjükkel beszélgetned is kell.

Kinara gyújtás – Gyújtsd meg a kinara gyertyáit, hogy megemlékezz a hét alapelvre. Kattints a kinarára, majd válaszd ki a gyertyagyújtás opciót, hogy teljesíthesd a hagyományt.

Menóra gyújtás – Ünnepelj a menóra gyertyáinak meggyújtásával. Ahhoz, hogy teljesítsd a hagyományt, kattints a menórára, és válaszd ki a gyertyagyújtás opciót.

Fogadalmakat tenni – Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. A hagyomány teljesítéséhez kattints a simedre, és válaszd ki a tegyen fogadalmat opciót.

Csínytevő lelkület – Az ünnepek tökéletes alkalmat nyújtanak a csíntevésre. Itt az ideje néhány tréfa előkészítésének. Ahhoz, hogy teljesítsd a hagyományt, kattints egy másik simre, majd válaszd ki a Mischief (csínytevő) interakciók bármelyikét.

Ajándékbontás – Jobb kapni, mint adni. Vagyis… fordítva! A hagyomány teljesítéséhez bonts ki néhány ajándékot az ajándékkupacból.

Bulizós lelkület – Ivás, tánc és zene. A bulizás lelke mindannyiunkban él. A hagyomány teljesítéséhez végezd el a bulizós tevékenységek bármelyikét! Igyál, táncolj, játssz valamilyen hangszeren, mondj vicceket, flörtölj vagy épp énekelj!

Jegesmedve merülés – Fogvacogtató hideg van odakint, de a víz még nem fagyott be teljesen. Tökéletes az idő egy kis úszáshoz. A hagyomány teljesítéséhez ússz egy kinti medencében a hidegben!

Emlékezés – Tölts el egy kis időt azzal, hogy emlékezel azokra, akik elhunytak, de sosem mentek el teljesen. Ahhoz, hogy teljesítsd a hagyományt, kattints egy urnára vagy sírra, és válaszd ki az elérhető opciók egyikét. Találkozhatsz és interakcióba léphetsz akár egy szellemmel is.

Romantikus lelkület – Tölts egy kis pluszidőt azzal, akit szeretsz, vagy akit kiszemeltélt magadnak. A hagyomány teljesítéséhez végezz romantikus interakciókat, mint például csókolózás, ölelkezés, flörtölés vagy ha elég forró már a hangulat, akkor jöhet a woohoo is!

Kísérteties lelkület – Az éjszakai órák közelednek. Szellemek, vámpírok és űrlények is vannak a képletben. Ünnepeld meg mindazt, amitől a hideg is kiráz! A hagyomány teljesítéséhez csinálj kísérteties dolgokat, mint például beszélgess szellemekkel, vámpírokkal vagy űrlényekkel. Faraghatsz tököt is, vagy hallgathatsz kísérteties zenét, esetleg játszhatsz orgonán is!

Sport csatornát nézni – Igen, ha hangosan szurkolsz a tévének, akkor az segít nyerni a csapatodnak. A hagyomány teljesítéséhez kattints a tévéhez, és válaszd ki a sport csatornát!

Szaladgálás – Semmi nem lehet olyan felszabadító, mint amikor végigszaladsz az utcán, s érzed a szelet a… hm, arcodban. A hagyomány teljesítéséhez válaszd ki a simedet, és kattints a Go Streaking (szaladgálás) opcióra.

Történetmesélés – Gyűljetek össze és meséljétek el a kedvenc történeteteket! Sokkal interaktívabb, mintha könyvet olvasnál. A hagyomány teljesítéséhez mondj el egy történetet egy másik simnek. Próbálj meg felolvasni egy tipegőnek vagy a tábortűz mellett mesélni.

Hálaadó lelkület – Tölts el egy kis időt azzal, hogy hálás vagy – hiszen ki tudja, mit hoz a jövő! A hagyomány teljesítéséhez beszéld meg egy másik simmel, miért vagy hálás!

Csokit vagy csalunk! – Random álarcos szomszéd gyerekek jönnek hozzád, hogy ételt kérjenek? Nagyszerű hagyománynak hangzik! A teljesítéséhez kattints a nálad kopogtató gyerekekre, és válaszd ki a Trick or Treat (Csokit vagy csalunk!) interakciót!

Romantikus csatornát nézni – Egy szikrányi romantika tökéletesen hangulatba tudja hozni a simeket egy romantikus ünnephez! A hagyomány teljesítéséhez kattints a tévére, és válaszd ki a romantikus adót!

Vízi muri – Amikor az idő felmelegszik, ünnepelj egy kis H2O-val! Ez az egyetlen hagyomány, amely megköveteli a fürdőruhát. A teljesítéséhez menj úszni vagy használj valamilyen vízi játékot, mint például a gyermekmedencét, a locsolót vagy a vízi lufikat.

Jelmezviselés – Lehetőséged nyílik lámának vagy tündérnek beöltözni, miközben mindenki úgy viselkedik, mintha ez természetes volna. A hagyomány teljesítéséhez kattints a simedre, majd válaszd ki a jelmez viselése opciót, majd válassz egy jelmezt is!

 

Főállású történetíró és profi fordító, mellékesen szárnybontogató youtuber. A Sims szériákon átívelő rejtélyek szakértője. Lelkes játéktesztelő, tudósító, lektor és Sims 4 játékos.