Simpercek

Frissítőcsomag – Emeletes ágyak, jellemvonások és a Sims 4 jövője

Nemrég mutatták be az egyedi tartalmak készítői által gyártott CAS elemeket és tárgyakat élő közvetítésben, aminek a végén tartogattak egy néma meglepetést, amelyen egy emeletes ágy sziluettje volt látható. Nem volt nehéz kitalálni, mit ábrázolhatott a kép, és nem sokkal később jelentették be az érkezési dátumát, azaz ma érkezett a frissítőcsomag.

A javításokról bővebben itt olvashattok. A frissítés előtt ajánlott biztonsági másolatot készíteni az egyedi tartalmas mappáról és az elavult modokat is érdemes kivennünk a stabil játék érdekében. A napokban kövessétek a modok gyártóoldalán a játék kompatibilitásáról szóló híreket. Erősen ajánlott törölni a gyorsítótárat a frissítés után.

Verzió: PC: 1.72.28.1030 / Mac: 1.72.28.1230

Konzol verzió: 1.39

Sokoldalú emeletes ágyak

Ez nem egy egyszerű emeletes ágyból áll, mint a Sims 3-ban, hanem amikor a falhoz közelebbre rakjuk az ágyakat, a létra olyan helyre teszi automatikusan, ahol hozzáférhetnek a simek a felső ágyhoz. (Saját megjegyzésem: Persze, ez nem tökéletes, mivel csak bal oldalra teszi a létrát és néha ott pont a fal vagy bármilyen tárgy akadályozza a felmászást. Talán ezt a problémát ki fogják kiküszöbölni.) Ha nem húzzuk a falig az ágyat, akkor automatikusan két helyre kerül a létra, és emellett van lehetőség kikapcsolni az automatikus létra létrehozását az Auto Bunk Beds gomb segítségével. Az emeletes ágy nemcsak két ágyból, hanem egyből is állhat, és a felső ágy alá egyelőre nem lehet pakolni a cuccokat, például játékokat vagy íróasztalt számítógéppel, de bb.moveobjects on kóddal simán megoldható. Van lehetőség különböző mintákat adni külön alsó ágynak és külön felsőnek is.

Afrofrizurák frissítése

Emellett néhány újdonságot még nem említettek arról, hogy frissítést és változtatást hajtottak végre az afrofrizurákon a CAS-ben. A képeken jól látszik, hogy az eredeti hajakhoz képest sokkal kidolgozottabban jelennek meg.

Több választási lehetőség a faliképekhez

Sokaknak nem tűnt fel, hogy néhány poszteren, festményen vagy képkereten fehér és hetero portrék láthatók. A politikai korrektség kedvéért még több választási lehetőséget adtak hozzá.

Jellemvonások fejlesztése

A játékmenetben fejlesztéseket hajtottak végre az alapjátékkal megjelent jellemvonások között, hogy a simmerek egyértelműbb vizuális jelekkel és látványos, egyedi viselkedéssel tudják azonosítani az adott tulajdonságokat. Az alábbi jellemvonások változtak a frissítés után: Bookworm (Könyvmoly), Cheerful (Vidám), Clumsy (Ügyetlen), Genius (Okos), Gloomy (Komor), Glutton (Falánk), Good (Jó), Goofball (Gyerekes), Hates Children (Gyermekkerülő), Hot-Headed (Forrófejű), Jealous (Féltékeny), Mean (Gonosz), Neat (Rendszerető), Noncommittal (Elkötelezettségi problémák), Perfectionist (Maximalista). A reagálási tulajdonságon változtattak a Slob (Trehány) és az Ambitious (Ambiciózus) jellemvonáson is. A mindennapi tevékenységekben is változtatást hajtottak végre, például zuhanyozás vagy étkezés, amelyek lehetővé teszik, hogy rövidebb idő alatt elkészüljenek.

Több hajszín és negyedik jellemvonás

Felfedeztünk két új funkciót az élő közvetítésben, ami jelenleg nem létezik a CAS-ben. Úgy néz ki, hogy még több szín érkezik a hajakhoz. Az életcél és a három jellemvonás fölötti blokkon látható a bónusz jellemvonás, de az alsó részén is jelenik meg egy új blokk, ami még szintén nem jelent az aktuális verzióban. Vajon mi lehet ott? Negyedik jellemvonás?

Egyéb javítások

Az élő módban a simek nem megfelelő textúráját és bőrtónusát javították a konzolokhoz. Ez a változás azon a simmerek számára is előnyös lesz, akik minimális rendszerkövetelményekkel futtatják a PC és Mac gépeken.

További frizurák átalakítása

Ma este 19 órakor élő közvetítésben SimGuruAzure és SimGuruRad tartottak egy kis bemutatót a frissítőcsomag újdonságairól, amit itt megtekinthettek.

Felfedtek két frizurát különböző színváltozatokkal, amelyeket az elkövetkező időszakban terveznek frissíteni.

Sims 4 jövője

Az élő közvetítés során SimGuruAzure és SimGuruBat egy kicsit többet beszélhettek a Sims 4 jövőjéről és arról, hogy mit tervez a Sims csapat. Sims 411 szegmensben mindkét fejlesztő válaszolt a “Mikor adsz hozzá…?” gyakran ismételt kérdésre. A két fejlesztő elismerte, hogy a Sims közösségben sokan akarják az új funkciókat és csomagokat, mint például generációk témájú csomagot, autókat stb. Megnyugtatták a simmereket, hogy a Sims 4-nek mindenképpen sok új tartalma lesz éveken át.

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.