Simpercek

Érkezik a Sims 4 Dream Home Decorator játékcsomag a házépítők számára

A vadonatúj játékcsomag bejelentése előtt egy nappal három képet osztottak meg a Sims közösséggel és a kiírások alapján sejteni lehetett, miről szólhat a tizedik játékcsomag, amelynek Dream Home Decorator nevet adták, és elsősorban azon simmereknek szól, akik kedvelik a házépítést. Akár a belsőépítész karrier is ösztönözheti az építőket, hogy Élő módban, a játékosokat pedig arra, hogy inkább Építés módban játsszanak. A simjeinkkel belsőépítészként kikérdezhetjük az ügyfeleinket és az ízlésük alapján renoválhatjuk, berendezhetjük a lakást. Tegnap élő közvetítésben sok mindent megtudtunk az álomotthon lakberendezéséről, lássuk hát!

A Sims csapat kiadta a Sims 4 Dream Home Decorator hivatalos előzetes videóját, amely alapján a játék június 1-jén jelenik meg az Origin, Steam, Xbox One/Series X|S, PlayStation 4 és PlayStation 5 platformon.

A TheSims.com hivatalos oldalán egy blogbejegyzést tett közzé az új játékcsomagról.

Sul sul! Patina Wainscot vagyok és nagyon örülök, hogy ma csatlakozhattok hozzám abban, amit Dream Home Decorator 101-nek hívom. Elmélyedünk az ügyfeleknek való tervezés rejtelmeiben, mert ez a legfontosabb, amit nem szabad elfelejteni: minden arról szól, hogy az ügyfeleket boldoggá tegyük!

Minden az ügyfelekről

Hidd el nekem: a legjobb tervek a simekkel kezdődnek, akiknek készítesz. Soha nem vágok bele egy projektbe anélkül, hogy meg ne ismerném az ügyfeleimet – legalábbis akkor nem, ha azt tervezem, hogy sikeres leszek. A kezdeti időkben gyakran elkövettem ezt a hibát. Egyszer egy egész teret terveztem az ügyfelem nappalijának közepén álló gnóm szobor köré – és kiderült, hogy a sim rettegett a gnómtól és azt akarta, hogy eltűnjön.

Tudod, hogy mindenkinek vannak preferenciái? Az ízlés számít, amikor a dekorálásról van szó. Szóval kérdezz! Tudd meg a kedvenc színüket, a kedvenc zenei műfajukat és a dekorációs stílusukat. Kérdezd meg tőle, mi inspirálja őket, van-e valamilyen hobbijuk, mik a kedvenc darabjaik. Vezesd végig őket a színmintákon és esetleg mutass meg párat a portfóliódban lévő munkák közül. Készíts néhány “Előtte” képet is az ügyfélnek. Végül is minél többet tudsz valakiről, annál könnyebb elképzelni egy olyan teret, amely valóban örömöt okoz neki.

Ne feledd azonban, hogy maradj professzionális! (Zuhanyozz le, mielőtt megérkezel, hidd el, jobb így!) Minden interakció hatással van a hírnevedre és ha nagyobb megbízásokhoz szeretnél jutni, ez számít.

Minden a renoválásról

Miután megérezted, hogy mit szeretne az ügyfeled, lökd ki őket az ajtón és fordítsd a figyelmed a körülötted lévő térre. Néha az ügyfelek szeretnék átalakítani a gyerekszobát vagy hozzáépíteni egy új életteret. Egyszer egy sim még egy edzőtermet is kért az alagsorba. Bármi is legyen a feladat, biztos vagyok benne, hogy készen állsz rá. Egyszerűen csak kövesd a költségvetést, az ügyfél preferenciáit, a rendelkezésre álló lapszámot és az ügyfél aktuális kérését.
(Megjegyzés: oké, igen, néha a kérések kicsit… furák. A te dolgod az, hogy megtedd, amit tudsz. Megoszthatnék néhány vad történetet, de az ügyfél és a tervező közötti titoktartás szakmai udvariasság.)

Kezdj az üres térrel, add el a nem használható tárgyakat (ez egy jó költségvetési tipp is!). Ezután már csak rajtad múlik, hogy valóra váltsd az ügyfeled álmait!

Én személy szerint imádom a projektnek ezt a szakaszát. Lehet, hogy a simek hajlamosak egy kicsit rendetlenkedni, miért ne játszhatnál a moduláris polcokkal az innovatív tárolási megoldások érdekében? A nyitott koncepció mostanában nagyon divatos és a többrészes kanapék tökéletesen elválasztják a lakótereket a konyhától, miközben tágas, szellős légkört biztosítanak. És ha már a konyhánál tartunk, a beépített készülékek, például a sütők és a tűzhelyek is helyet takaríthatnak meg. A gyerekszobák esetén az emeletes ágyak az én kedvenceim. Ahogy a gyerekek nőnek, könnyen változtatható a berendezés és hozzáadható egy íróasztal a házi feladathoz!

A lényeg az, hogy ne félj játszani. Néha a váratlan megoldás működik a legjobban, néha pedig egy jól bevált megoldás jut eszedbe.

Minden a leleplezésekről

Miután befejezted a munkát, már csak egy dolog van hátra: a leleplezés! Miután tökéletesítetted a teret, hívd vissza az ügyfelet, hogy megnézze az eredményt. Én személy szerint ezért a pillanatért élek. Az első reakció jelenti számomra a világot, akár sírnak a simek, akár átölelnek, akár azonnal álmodozni kezdenek. Mindig tudom, hogy jó munkát végeztem és elképesztően jó érzés megmutatni a “Előtte” és “Utána” fotókat.

Néhány extra tipp

Ha már a hírnévnél tartunk, minél jobban elterjed a neved, annál több megbízás nyílik meg előtted. Kezdj valami aprósággal, például egy szoba átalakításával; és mire elérsz az én szintemre, már a szomszédos bár újratervezésével is foglalkozhatsz. Az ügyfelek ajánlása sokat számít, de én is szoktam blogolni és a közösségi médiában népszerűsíteni magam. Most a lakberendezői csatornán nézhetsz engem.

Minden sim más és más. Tudom, tudom, ezt már többször is mondtam, de tényleg komolyan gondolom! A több lakóval rendelkező háztartásokban néha nehéz egyensúlyt teremteni abban, hogy mit szeretnének. Lehet, hogy két simnek eltérőek a színpreferenciái; ha nem tudod mindkettőjüket összhangba hozni, találj valami közös pontot, amire helyette koncentrálhatsz. És soha ne feltételezd, hogy tudod, mit fog kérni az ügyfél! Egyszer volt egy felnőtt ügyfelem, aki gyerekeknek szánt sátrat kért – kiderült, hogy az unokaöccsének szánták.

És végül, de nem utolsósorban a legfontosabb tanácsom: csak érezd jól magad. Ne feledd, miért választottad ezt az utat. Elvégre egy álomotthon dekoratőr vagy.

Felkerült a hivatalos leírás, valamint a hamarosan megjelenő játékcsomag főbb elemei is.

Leírás

A Sims 4 Dream Home Decorator játékcsomagban (Game Pack) váltsd valóra ügyfeleid fantáziáit! Minden otthon tele van kiaknázatlan lehetőségekkel, és csak te tudod a szürkeségből meséssé varázsolni őket. Ha szeretnéd építeni a szakmai hírneved, ismerd meg minden sim ízlését, mielőtt elkezdenéd a tervezést, majd minden egyes ügyfél számára tökéletes felújítást add át. Ha már sikerült varázsolnod, készülj fel arra, hogy a nagy leleplezéskor meglátod az ügyfeled elképedt arcát!

Főbb elemek

Ismerd meg az ügyfeleidet – Minden egyes munka személyre szabott koncepciót igényel. Nemcsak az ügyfél igényeiről van szó, hanem a preferenciáikról és a költségvetésről is. Milyen színeket szeretnek? Inspirálja őket a zene? Mik a hobbijaik? Mindezek figyelembevételével kell testre szabnod a terveidet, ha ragyogó ajánlást szeretnél.

Felújítás, átalakítás, átépítés – Akár egyetlen helyiség felújításáról, akár egy egész telek átépítéséről, akár egy kereskedelmi helyiség átalakításáról van szó, a célod az, hogy ügyfeleidet boldoggá tedd. Minden részletért te felelsz. Az olyan rugalmas berendezési tárgyak, mint a többrészes kanapék, a moduláris polcok és a beépített tűzhelyek és sütők minden eddiginél átgondoltabb választási lehetőségeket kínálnak.

A nagy leleplezés – Amikor befejezted a projektet, mutasd meg! Remélhetőleg a munkád boldog sírást vált ki a simekből a csalódás könnyei helyett. Mutasd be az eredményt, hogy lásd, hogyan reagálnak az ügyfeleid az otthonuk személyre szabott átalakítására, kiegészítve az Előtte és Utána összehasonlításokkal. Alakítsd át az életeket a terek átalakításával!

Többrészes kanapé és moduláris szekrény

Ahogy látjátok, kaptunk egy kis ízelítőt a többrészes kanapékból az előzetes videóban és elgondolkodtunk azon, hogy ezek a többrészes kanapék testre szabhatók-e, és nemcsak egy darabból álló tárgyak, amiket az építési módban elhelyezhetünk. SimGuruHouts új képet osztott meg a Twitteren arról, hogy mennyire testre szabhatók a kanapék és megmutatta a SOFA! vagy akár DREAM HOME DECORATOR feliratot is.

Egy kis betekintést nyerhetünk egy új moduláris, skandináv ihletésű szekrény működésébe, amit SimGuruNinja osztott meg a Twitteren.

SimGuruNinja újabb-újabb infómorzsát hintett el az új moduláris szekrényekről, ruhatári lehetőségekről és azok sokféle felhasználási módjáról az új játékcsomag segítségével. Kicsit részletesebben beszélt is arról, hogyan működnek az új bútordarabok. A ruhákkal együtt (vagy azok nélkül) is elhelyezhetők a tárgyak, többféle színválaszték lesz és megváltozhatjuk a ruhák elhelyezését is. Az új ruházati tárgyak némelyike a helyére fog pattanni, mégis egy csoportos tárgyként fog mozogni, ha arrébb mozgatjuk, hogy szemléltessek egy példát az alapjátékból, hogy az asztalra elhelyezett székekkel együtt mozog, ha mozgatjuk az asztalt, ami megkönnyíti az építők dolgát.

A játékba érkező többrészes kanapé felhasználói felületébe is bepillantást engedtek. Úgy tűnik, hogy a kanapé darabjait ugyanúgy testre tudjuk majd szabni, mint ahogyan a pultokat és a szekrényeket is.

A többrészes kanapékkal kapcsolatos korai változatú munkálatokat is bemutatták.

A Sims csapat megosztott egy rövidfilmes előzetes videót, ami az ügyfelek megismeréséről szól.

Pár nappal később ismét nem csitult a hangos csiripelés, és újabb rövid videó érkezett, amelyben ismét megmutattak, mennyire lehet összelegózni a kanapékat.

Ízlések és pofonok

A Simszerkesztőben a simjeink életcélja és személyiségjegyei alatt egy új blokk fog megjelenni, ami az ízlések (likes and dislikes) funkció lesz. Az élő közvetítésben megerősítették, hogy ez az újdonság egy frissítőcsomaggal május 27-én érkezik, tehát ingyenesen bekerül az alapjátékba.

Legfeljebb húsz ízlést rendelhetsz hozzá a simedhez. Az élő közvetítésben is megerősítették, hogy a Decor kategória nem elérhető a gyerekek számára, de a másik három kategóriához hozzáférhetnek. Néhány plusz lehetőségre számíthatunk a játékban, ha telepítünk más csomago(ka)t, pl. Snowy Escape kiegészítővel érkezik a síelés, hódeszkázás a tevékenységek közé. A játék során van lehetőség több ízlést szerezni és ezek befolyásolják a simek mindennapi tevékenységeit is, illetve gyorsabban csökken a szórakozás szükségletük, miközben olyan tevékenységeket végeznek, amelyeket nem szeretnek. Minél tovább kényszerülnek rá, annál feszültebbek és szerencsétlenebbek lesznek. A simek nem fognak önállóan olyan tevékenységeket végezni, amiket nem szeretnek.

A simek panaszkodhatnak a nem kedvelt dolgaikra és lelkesedhetnek a kedvenceikről más simeknek. A másik sim reakciója a saját ízlésétől függ. A simek beszélgetés során megismerhetik más simek ízlését. Ha egy sim jó hangulatban végez egy tevékenységet, van rá esély, hogy felkérik, hogy válassza be ezt a tevékenységet a kedvencei közé. Az ízlés bármikor szerkeszthető, a beállításaid nem feltétlenül véglegesek.

Az ízlések kategóriái a következők:

Szín (Fekete, Kék, Barna, Szürke, Zöld, Narancssárga, Rózsaszín, Lila, Piros, Fehér, Sárga)

Zenei műfaj (Alternative, Blues, Classical, Electronica, Hip Hop, Kids Radio, Lullabies, Pop, Retro, Romance, S-Pop, Spooky, Winter Holiday)

Tevékenység (Comedy, Cooking, Fishing, Fitness, Gardening, Guitar, Handiness, Mischief, Mixology, Painting, Piano, Programming, Rocket Science, Video Gaming, Violin, Writing)

Dekoráció (Sims 4 Dream Home Decorator játékcsomag szükséges) (Basics, Boho, Contemporary, Cosmolux, French Country, Garden, Gothic Farmhouse, Island, Mid Century, Mission, Modern, Patio, Queen Anne, Storybook, Suburban Contemporary)

A preferenciák megjelennek majd a simológia panelen és egy új interakció is elérhető lesz a simek között, amellyel a preferenciáikról lehet majd érdeklődni.

Belsőépítész karrier

A belsőépítész karrierben van egy hírnév- és egy teljesítménysáv, ki kell építeni a hírnevet, hogy magas rangú ügyfeleket és nagyobb megbízásokat kapj. A dekoratőröknek a szabadúszó karrierhez hasonlóan megbízásokat kell keresnünk és a normális karrierhez hasonlóan előléptetéseket kapnak.

Különböző megbízástípusok:

 • Szobafelújítások: Az épület egyetlen szobájához való hozzáférés.
 • Szobabővítések: Új szoba hozzáadása a meglévő alaphoz.
 • Szintfelújítások: Hozzáférés az épület egy teljes emeletéhez.
 • Szint hozzáadása: Egy további emelet hozzáadása az épülethez.

Egy csokorba gyűjtöttem, milyen újdonságokat hoztak szóba az élő közvetítésben:

 • Az alacsony szintű tervezők nem kapnak annyi ízlést az ügyfeleiktől, amivel meg kell dolgozniuk. A karrierben való előrehaladással több funkciót lehet feloldani.
 • A tervezők lakó- és kereskedelmi célú megbízásokat egyaránt kapnak.
 • Visszahívásokat kaphatnak korábbi ügyfeleiktől, akiknek jó munkát végeztek, és előfordulhat, hogy azt szeretnék, hogy a tervezőjük jöjjön és végezzen el nekik egy nagyobb projektet.
 • Összesen 52 különböző megbízás létezik.
 • Az ügyfeleknek van egy költségvetése, amelyhez tartania kell magát a tervezőnek a felújítások során.
 • A simed kiválaszthatja, hogy milyen háztartásba megy és elkerülheti, hogy olyan házakat újítson fel, amelyek tetszenek neked és nem akarsz hozzájuk nyúlni.
 • A simek ízlése alapján kérnek felújításokat és egy olyan sim, aki szeret festeni, kérhet például egy festőműtermet.
 • Amikor egy megbízáson vannak, a tervezőknek érdemes egy kis időt töltenie azzal, hogy elbeszélgetnek az ügyféllel, hogy megtudják, mit szeretnek és mit nem.
 • A megbízásokra vonatkozó ízléseket véletlenszerűen húzzák ki az ügyfelekből. Néha több hasznos ízlést kapunk, mint máskor.
 • Ha az ügyfeleid egy család, az ízlések ütközhetnek egymással, amiket a játék véletlenszerűen választ ki az összes ott élő sim között.
 • A tervezőknek előtte-utána fotókat kell készíteniük az általuk felújított terekről.
 • Legalább három fotót kell készíteni, de annyi képet készíthetsz, amennyit csak akarsz.
 • A fotókról másolatot kapsz, amit tetszésed szerint felhasználhatsz.
 • Amikor a simed befejezi egy helyiség felújítását egy megbízáshoz, kiválaszthatja az előtte-utána fotókat. Amikor az ügyfeled visszatér és megnézi a teret, egy filmes montázs fog lejátszódni az általad kiválasztott fotók felhasználásával.
 • A tervező megmutathatja az új tárgyakat az ügyfélnek és megkérdezheti tőle, hogy mit gondol a felújításról. Véleményük azon fog alapulni, hogy mennyire figyeltél oda az ízlésükre. Ha több sim él egy háztartásban, nem biztos, hogy mindegyiknek ugyanaz a véleménye a felújításodról.
 • A hírnév hatással van arra, hogy milyen ügyfeleket és munkákat kaphatsz. Ha jó hírneved van, de elszúrtál egy munkát, az ügyfél talán hajlandó lesz adni neked egy második esélyt a jövőben.
 • A hírnév leginkább abból épül fel, hogy milyen jól teljesítesz a megbízásokon, de a hírneved építését önreklámozással, tervezői könyvek és cikkek írásával is elősegítheted. Felkeltheted a márkák és a Home Decor TV csatorna figyelmét is.
 • Új Home Design TV csatorna két vicces felújítási műsorral érkezik, amit a tervezők megnézhetnek a megbízások előtt, hogy egy Magabiztos hangulatot kapjanak, ami segít a munkájukban. A nem tervezők a Home Design csatorna nézésétől Inspirált hangulatba kerülnek.

Új játékcsomag hatásai a meglévő csomagokra

 • Ha a Cats & Dogs kiegészítő telepítve van, a háziállatok a játszósátorban fognak aludni és lógni.
 • Ha a Vampires játékcsomag telepítve van, Vlad megkérhet téged, hogy újítsd fel az otthonát. SimGuruJill szerint ez nagyon vicces.
 • Ha a Get Famous kiegészítő telepítve van, a hírességek nem fogják felvenni a belsőépítész simjeidet, hacsak nem rendelkeznek magas szakmai hírnévvel. A simjeidnek keményebben kell majd dolgozniuk, hogy megbízásokat kapjanak ezektől a híres ügyfelektől.
 • Az összes építési és vásárlási objektum új csomagba integrálódik és hatással lesz az ügyfeleidre és a megbízásaidra.
 • Az ízlések minden csomagban integrálva vannak. Több lehetőséged lesz az ízlések terén attól függően, hogy melyik csomagokat telepítetted.
 • Bármilyen világban szerezhetsz megbízásokat, illetve a csomagspecifikus helyszínek kompatibilisek, mint például az állatorvosi rendelők.

Hajfrissítés

Nem ez az egyetlen újdonság fog érkezni a frissítőcsomaggal, hat új hajszínt (fekete, barna, szőke árnyalatai) is hozzá fognak adni, amit néhány hete a Sims csapat megerősített.

A csapat nemrég azt is megerősítette, hogy a True Black hajszínt is frissítették és alábbi képen látszik, hogy milyen változások történtek.

Aki kíváncsi a tegnapi élő közvetítésre, van lehetősége visszanézni a videót, hogy láthassa, milyen újdonságok érkeznek a frissítőcsomag és az új játékcsomag telepítése után.

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.