Simpercek

Bérház tulajdonlása és kezelése a Sims 4 For Rent kiegészítővel

Nemrég jelent meg a játékmeneti előzetes videó, abban láthattuk először, hogyan működnek majd a bérelhető egységek a játékmenet és a ingatlankezelés szempontjából. A Sims 4-ben a bérbeadás koncepciója izgalmas, de a simmerek érthető módon több részletet szeretnének megtudni arról, hogy mivel jár majd a bérbeadás.

Főbérlőként te határozod meg a bérleti díjat, amit a bérlőid fizetnek… tedd ingyenessé, ha akarod. Az előzetes videóban alapos betekintést kaptunk mindenbe, ami egy bérház tulajdonlásához és kezeléséhez tartozik a bérleti díj beállításától, a bérlői szabályoktól és a bérlői jelentkezések áttekintésétől kezdve a nem túl szép dolgokig, mint például a problémás bérlők kilakoltatása. No, lássuk a részleteket!

Lakások bérbeadása

Ingatlankezelőként sok döntést kell meghoznod, mint például hogy hány lakóegységből álljon majd az épület; milyen szabályokat kell majd betartaniuk a bérlőknek, amíg az épületedben laknak; és mennyi bérleti díjat kérsz tőlük. Szerencsére a játékmeneti előzetes videó végigvezet minket azon, hogy fest az egész.

Különálló lakóegységek építése és kijelölése

Az épület tervezésekor át kell gondolnod, hogyan fogod felosztani a teret, hogy több család is elférjen egy telken. A korábbi Sims játékokban, ahol a lakások testreszabhatók voltak, az egységeket egy speciális lakásajtó választotta el egymástól. Ez az ajtó jelezte az adott egység bejáratát, de ennek voltak problémái és korlátai. Például ezzel a módszerrel nem lehetett több bejárat egy egységbe.

A Sims 4 For Rent kiegészítőben a szobákat egy egység részeként jelölheted meg. Bármi, ami abban a szobában van, a kijelölt egység része lesz. Ez egy sokkal érzékletesebb módja az egységek elkülönítésének, és nagyobb szabadságot ad abban, hogy hogyan szeretnéd elrendezni az egységet.

Közös terek kijelölése

Mi a helyzet a közös terekkel a Sims 4 legújabb kiegészítőjében? A bérházban ugyanúgy kijelölheted a közös helyiségeket, mint ahogyan egy szobát is kijelölhetsz egy privát egység részeként. Csak válaszd ki azt a szobát, amelyhez az összes bérlőnek hozzáférést szeretnél biztosítani, és állítsd be közös helyiségként. Ily módon szabadon építhetsz olyan közös kényelmi szolgáltatásokat, amelyeket minden bérlőd élvezhet, például edzőtermet, mosodát vagy medencét.

Ezt a funkciót arra is használhatod, hogy egy többgenerációs otthonban bizonyos helyiségeket, például a nappalit és a konyhát az egész család számára közösnek jelölj ki, miközben a hálószobákat és a fürdőszobákat a nagycsalád egyes ágai számára tarts fenn.

Bérlői szabályok beállítása és a minősítés ellenőrzése

A kiegészítőben az épület egészét a Kiadó tábla segítségével tarthatod fenn. Itt állíthatod be a bérlőidre vonatkozó szabályokat, az egész épület bérleti díját, és ellenőrizheted, hogy az épületed hogyan áll a vonzóság és a tisztaság tekintetében.

Minél szebbé teszed az egységeket, és minél jobban karbantartod az épületet, ha valami elromlik, annál magasabb lesz a minősítésed. A magas minősítésű épületek vonzóbbak a potenciális bérlők számára, ami több bérlői jelentkezést eredményez, amikor megpróbálod betölteni az üres helyeket.

Ami a bérleti szabályokat illeti, nincs társasági esemény (No Social Events), nincs zajongás (No Loud Noises), maximális férőhely (Maximum Occupancy), nincs tele szeméttel (No Trash Overload) és nincs szellem (No Ghosts) opciókat láttunk eddig. Lehetséges, hogy több szabály is lesz attól függően, hogy milyen csomagokat birtokolsz.

SimGuruNinja adott egy betekintő képet a Sims 4 For Rent kiegészítővel érkező telekbeállításokba. Láthatjuk majd, hogy milyen az egység értékelése, beállíthatjuk és megtekinthetjük a beállított egységre vonatkozó szabályokat, valamint áttekintést kaphatunk az összes bérlőtől egy épületen belül. Ha telepítve van a Sims 4 Cats and Dogs kiegészítő, akkor szigorú háziállat szabályokat is beállíthatsz.

Bérlői jelentkezések áttekintése

Ha már a jelentkezéseknél tartunk, a kiegészítő egy másik aspektusa a bérlői jelentkezések áttekintése, hogy betöltsd a megüresedett helyeket. Láthatod majd a potenciális bérlők életkorát, azt is, hogy hány ágyat szeretnének, és a bérleti díjra szánt költségvetésüket, valamint néhány egyéb információt. Ha ezeket előre át tudod nézni, az segít neked kiválasztani azokat a bérlőket, akik nagyobb valószínűséggel fognak viselkedni.

Hogyan szerezhetsz több bérlői jelentkezést? Azzal, hogy szép lakóterületet teremtesz a bérlőid számára, és úgy tartod karban az épületet, hogy növelje a minősítésedet. Ha magas a minősítésed, több ember érdeklődik majd az épületedbe való beköltözés iránt.

Bérleti díj beállítása az összes egységhez vagy az egyes egységekhez

Ugye, foglalkoztunk már az egész épület bérleti díjának beállításáról, de mi van akkor, ha egyes egységekhez különböző árakat szeretnél? Talán vannak olyan egységeid, amelyek magasabb bérleti díjat érnek, mint mások, vagy esetleg családtagjaid laknak egyes egységeidben, és egyáltalán nem akarsz bérleti díjat felszámítani nekik.

Ez nem probléma a Sims 4 For Rent kiegészítőben. Beállíthatod az egyes egységek bérleti díját, így a luxus lakosztályért magasabb árat fognak fizetni, mint az egyszerű agglegénylakásért. És a kedves öreg nagymama? Soha többé nem kell aggódnod a lakhatás miatt, mivel ingyen lakhat az épületedben.

Szomszédok meglátogatása

Szomorú hírt kell közölnünk, hogy a játékélmény nem sokban fog különbözni a City Living kiegészítővel érkezett felhőkarcolókétől. A Sims csapat kiadott egy hivatalos közleményt, amelyben elmagyarázza, hogyan működik a bérelhető lakótelkek betöltése. Megerősítették, hogy az egyes egységek között betöltőképernyők lesznek.

“A csomag teljesítményének optimalizálása érdekében minden játékosunk számára a rendszer a Sims 4 City Living kiegészítőben látható jelenlegi technológiával összhangban van. Láthatod a közös tereket és a saját egységedet azonban van egy kis betöltési idő, amikor utazol, hogy belépj egy másik egység otthonába.”

Épület karbantartása

Az épületek nem elpusztíthatatlanok. Ezek karbantartást igényelnek, és a Sims 4 For Rent kiegészítőben pedig a te felelősséged, hogy kezeld a tulajdonodban lévő bérházban felmerülő problémákat. Rovarfertőzés, elektromos problémák, penész, elromlott készülékek, mindezek felett neked kell őrködnöd, hogy a bérlőid elégedettek legyenek, és megőrizd a minősítésedet.

Bérlők vagyontárgyainak elkobzása a késedelmi bérleti díj fedezésére

Persze ebben az új kiegészítőben nem mindig gondtalan az ingatlankezelői munka. Néha nehéz döntéseket kell meghoznod, hogy mit tegyél, ha egy bérlő késik a bérleti díj fizetésével.

Küldhetsz neki egy bérleti díjra vonatkozó felszólítást. Ez ad nekik egy kis időt, hogy összeszedjék a pénzt… de ha még mindig nem tudnak fizetni? Nos, lehet, hogy a való világban ez nem lenne legális, de a Sims világában jogodban áll elvenni a tulajdonukat fizetésként.

Bomlasztó bérlő kilakoltatása vagy segítő kéz?

Az egyetlen dolog, ami durvább annál, mint hogy a bérlőidtől elrabold a holmijukat, az az, hogy kidobod őket az utcára, hogy maguknak kelljen boldogulniuk. Ha már több esélyt adtál a bérlőnek, hogy kifizesse a bérleti díjat, de még mindig nem fizetett, a kilakoltatás lehet az egyetlen lehetőség. Azokat a bérlőket is kilakolhatod, akik szemetet dobálnak szét a lakásában, és nem tartják be az általad meghatározott bérlői szabályokat.

Vannak azonban olyanok is, akiknek csak egy segítő kézre és egy második esélyre van szükségük. Nem kell ennyire kegyetlennek lenned. Lehet, hogy úgy találod, hogy ha segítesz a bérlődnek rendbe tenni az életét, akkor csak erre van szüksége, hogy ismét jó bérlő legyen, aki időben fizeti a bérleti díjat.

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments