Simpercek

A Sims 5 kódneve valószínűleg a “Lótusz projekt” lehet

Az elmúlt két évben rengeteg beszámolót kaptunk arról, hogy a következő Sims játék fejlesztés alatt áll. A következő Sims játékot egyszerűen csak Sims 5-ként emlegetjük, mert a gyártási szint és néhány jelentés szerint ez egy következő generációs Sims élmény lesz. A hivatalos bejelentésig talán nem is tudjuk meg, hogy így vagy máshogy fogják-e hívni.

Viszont most már tudjuk, hogyan nevezi az EA a következő generációs Sims játékot a fejlesztés során. Minden projektnek van egy különleges neve, amíg a játék bejelentésre nem kerül. Így volt ez a Sims 4 esetében is, amelyet a fejlesztés korai szakaszában Project Olympus (Olympus projekt) néven emlegettek. Ez volt az a projektnév, amelyet a Sims 4 a korai szakaszában viselt, még akkor, amikor többjátékos játékként fejlesztették.

PattonKieran rámutatott egy új bejegyzésre a LinkedInen, amelyet egy Maxis alkalmazott tett közzé és a következőket állította:

A Maxis (a The Sims nagyra becsült készítője) állásokat hirdet. Több pozíciót is nyitottunk mind a Sims 4 csapatunkban, mind a szigorúan titkos Lótusz projektben.

A bejegyzésben szereplő álláshirdetések egy része egy új Sims játék Unreal Engine-ben lévő prototípus készítésére vonatkozik. Ha nem tudnád, nemrég számoltunk be arról, hogy a Sims 5 prototípusa Unreal Engine-ben készül.

Mindez nagy valószínűséggel megerősíti, hogy az EA belső fejlesztői a “Project Lotus” kifejezést használják, amik az új Sims játékra utalnak.

Túlzás lenne, ha mélyrehatóan elemeznénk, hogy miért választja az EA a lótusz kifejezést, ami a Sims 5-re utal? Igen, valószínűleg. Azonban egy gyors Google keresés után ilyen infót tudtuk meg a lótuszvirág jelentéséről:

A lótuszvirágot számos különböző kultúrában, különösen a keleti vallásokban a tisztaság, a megvilágosodás, az önmegújulás és az újjászületés szimbólumának tekintik. A jellemzői tökéletes analógiát jelentenek az emberi állapotra: a lótusz még akkor is a legszebb virágot hozza, ha a gyökerei a legmocskosabb vízben vannak.

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.