Simnovella

A szivárványhoz eső kell

Írta: adamz | Műfaj: dráma | Megjelent: Sims Tales, 2015. 05. 29. >

Picture

Egy újabb fiatal pár közhelyes élete. Vagy mégsem? Az újgazdag, vállalkozó szellemű Chad Goodman és középkorú tanárnő élettársa, Jade Parker látszólag egy boldog párkapcsolat tagjai. Az is lehet, hogy sikeres házasságban élnek, és gyermekvállaláson gondolkodnak, vagy egy új állatot akarnak örökbefogadni, esetleg körbe szeretnék utazni a világot. Annyi lehetőség van, annyi terv állhat előttük. De a látszat néha csal: nem boldogak. Nem élnek házasságban, már nem is szeretik egymást. Túl hamar akarták megkoronázni lángoló románcukat, de ez a tűz bennük már régen kiégett. Változásra várnak, valaki mással. De ezt egyikőjük sem meri a másiknak bevallani, félve, hogy azzal megbántja őt.

Picture

Némán ücsörögtek egymás mellett, és gondolkodtak. Túl kínos volt a csend. Pár perc elteltével pózt váltottak, mert az előző már túl kényelmetlen volt. Majd a monoton, unalmas morfondírozást hirtelen Chad kérdése törte meg.

Picture

– Hány óra van, drágám? – kérdezte a férfi. Persze korántsem volt őszinte ez a drágámozás, inkább amolyan megszokás, vagy kedves gesztus, nehogy valamit gyanítson a lány.
– Fél 2 lesz. Miért? – válaszolta a nő, aki titokban arra vár, hogy párja elmenjen otthonról, hisz randija van valakivel. Bizony, tett egy lépést annak érdekében, hogy boldogabb életet éljen, titokban leszervezett egy randevút egy ismeretlen személlyel.
– Remek, egy óra múlva ott kell lennem egy megbeszélésen. Remélem nem gond – mondta gyanútlanul Chad, de valójában füllentett. Nem megbeszélésre megy, hanem találkozik egy Ginger nevű fiatal lánnyal, akit egy társkereső oldalon ismert meg, az interneten.

Picture

– Nem gond, sőt, ami azt illeti nekem is van programom. Háromra vár egy diákom, korrepetálom őt, jó pénzért.
– Akkor ezt megbeszéltük! Este találkozunk – helyeselt a férfi.

*Egy órával később*

Picture

A gesztenyebarna hajú Chad kissé türelmetlenül ücsörög a megbeszélt helyen, várja partnerét, aki immár 5 percet késett. Egyszer csak megrezzent a telefonja. Lelkesen elővette, majd elolvasta a Ginger nevű lánytól érkező üzenetet.
“Ne haragudj, Cgm_117, kicsit késésben vagyok, sietek! Ott leszek, amint tudok. Apropó..az igazi nevedet remélem elárulod majd.” – írta üzenetben az idegen.
– Remek.. addig megiszok egy italt – gondolta magában Chad, majd odahívta az asztalhoz az épp közelben járkáló pincért.

*Eközben Jade*

Picture

– Lássuk csak, Jersey Street 36, melyik is az? – Morfondírozott, miközben a találka miatt izgult, valamint amiatt is, mert késésben volt. Mivel nem tudta, pontosan melyik épületet keresi a sok házszám nélküli közül, inkább megkérdezett egy járókelőt.

Picture

– Elnézést, hol találom a Vörös Csillag kávézót? Tudtommal itt van a környéken – kérdezte illedelmesen.
– Ne haragudjon, nem tudom merre van, de sietek, késésben vagyok! – válaszolta kissé ingerülten az idegen.Kétségbeesetten sétált oda Jade egy másik idegenhez, mert szorította az idő, majd ismét illedelmesen megszólalt.

Picture

– Elnézést, nem tudná megmondani merre találom a Vörös Csillag kávézót?
– De igen – válaszolta a pacák férfi -, ott van szemben. Ki is van írva a neve nagy, villogó betűkkel.
– Jaj, tényleg, ne haragudjon! Késésben vagyok és eléggé szétszórtan érzem magam emiatt – mondta Jade, aki kissé kínosan érezte magát az értelmetlen helyzet miatt.
– Semmi gond. Sok sikert a randihoz!
– Köszönöm! De.. Várjon, honnan tudja, hogy randim lesz? – kérdezte, de mire végigmondta, hűlt helyét találta az idegennek. Furcsa.

Picture

Kis idő elteltével Jade belépett a terembe. Egy hangulatos, romantikus kávézóban találta magát. A fehér téglafal kifinomultságát néhány növény, illetve különböző izzók színkavalkádja díszítette. Nem volt sok ember, de nem is foglalkozott vele. Torkában dobogott a szíve majd kissé izgulva elkezdett az asztalok közt szétnézni, mikor hirtelen megpillantott egy közeli ismerőst az egyik asztalnál. Megilletődve, kissé bosszúsan ment oda hozzá.

Picture

– Üzleti megbeszélés, mi?! Mit keresel te itt? – förmedt rá párjára.
– Ezt én is kérdezhetném tőled! – válaszolt a férfi. – Gondolom te sem egy romantikus kávézóban korrepetálod a tanítványodat.
– Na jó. Ha már így alakult, valljuk be. Randevúm van egy bizonyos Cgm_117 nevű felhasználóval, akit egy társkeresőn ismertem meg. Sajnálom, Chad, én csak valami újra vártam és.. – kezdte el magyarázkodását Jade, de párja félbeszakította.

Picture

– Ginger Smith. Te vagy az a bizonyos Ginger Smith nevű felhasználó igaz? – kérdezte a fiú.     Összeállt a kép.
– Igen én.. de.. ezt te honnan..
– Üdv a randinkon! – Szakította félbe. – Én vagyok Cgm_117. C, mint Chad, Gm, mint Goodman.
– Szóval akkor.. Mi egymással ismerkedtünk meg az interneten?
– Így van. Akkor most.. Befejezzük a randit, vagy mi legyen?
– Hát legyen, hisz ezt a sors akarta így.

Picture

– Gyönyörű vagy, egy egészen más oldaladat láthatom ma, pont, mint amikor megismerkedtünk.
– Talán ez hiányzott az életünkből, a romantika! – jelentette ki Jade.
– Igazad lehet. Jade, kérlek ne haragudj! Vagy hívjalak inkább Gingernek, az jobban bejön? – kérdezte szarkasztikusan.
– Nem haragszom, hisz én is ugyanúgy vétkes voltam a dologban. Ígérjük meg, hogy többé nem fordul elő. Ami pedig azt illeti, maradjunk inkább a Jade-nél! – nevetett.
– Ígérem! Most pedig együnk valamit, mert kilyukad a gyomrom. Elvégre hónapok óta ezt szeretted volna: egy romantikus vacsorát kettesben.

*egy hónappal később*

Picture

Csupán egy véletlen egybeesés kellett ahhoz, hogy rádöbbenjenek: nem kapkodták el a választást. Igenis szeretik és megérdemlik egymást. Lehetnek boldogok, sikeres házasok, körbeutazhatják a világot és valószínűleg gyermeket is vállalnak majd. Hisz rájöttek, hogy nincs szükségük többé titkokra és félrelépésekre: megtalálták egymásban azt, ami eddig hiányzott: a romantika, az izgalom. Újból fellángolt a tűz.

Mi ebből a tanulság? Ha látszólag valami unalmasnak és monotonnak tűnik, ne add fel, csak nézd meg egy teljesen másik nézőpontból. Nézd a jó oldalát a dolgoknak, ne csak a rosszat lásd meg. Minden mélypont után jön egy jobb időszak, hisz a szivárványhoz is eső kell!

Vége!

Írta és illusztrálta: AdamB