Simnovella

Porcelán

Írta: Oxeye | Műfaj: thriller | Megjelent: Sims Tales, 2016. 11. 04. >

Picture

Emlékszel rám? Nem csodálkozom. Rengeteg rémálmodban találkozhattál már velem. Sokan úgy emlegetnek: „A halál hírnöke”. Pedig ez butaság. Én csak egy ártatlan porcelántest vagyok fekete lélekkel megtöltve. Nem vagyok képes megmondani, ki mikor fog meghalni – feltéve, ha nem én ölöm meg az illetőt, mert abban az esetben pontosan tudom, mikor telik meg utoljára az illető tüdeje levegővel, és mikor üt utoljára a szívnek nevezett dob a mellkasában, mielőtt örökre elhallgat… Ne, ne ijedj meg! Csak vicceltem. Hiszen nézz rám: Egy ilyen törékeny test senkit nem tudna bántani. Tudom-tudom, a humorom… hogy is mondjam. Halálos.

Régóta vártam már, hogy megszólíthassalak. Évekig figyeltem, ahogy cseperedsz, és egyre gyakrabban veszed a kezedbe az irányítást az életedben. Először még teljesen tehetetlen voltál, védtelen, esetlen… Könnyű szerrel végezhetett volna veled akármi. Aztán két lábra álltál, és elindultál a világodban. Tetszettél. A szőkés kis tincsek, amik az arcodat keretezték, a hatalmas, fekete szemek… Nézd, nekem is pont ilyen van! Most pedig itt vagy, érett felnőtt képében, és csak a rémálmaidból emlékszel rám.  Egy homályos kép vagyok számodra.

Picture

De ne hidd azt, hogy én valóban, sötét lélek képében követtem végig életed! Ó, de nem ám. Ott ültem az ágyad mellett tíz évig csendesen – és te még csak észre sem vettél! A drága nagymamád ajándékozott neked születésed alkalmából. Ő jó volt hozzám. Minden nap megfésülte a hajam, megmosta a porcelánarcom. Te pedig még csak rám se néztél.

Pedig egykor gyönyörű voltam. A legszebb baba a polcon. De nézd, mit tett velem a hanyagságod! Megöregedett egy test, ami örök életre lett hivatott. De mindez lényegtelen: Hisz itt vagy te, akire annyit vártam! Be szeretnélek avatni valamibe. Pontosan nem tudom leírni, miért kell elmondanom neked ezt. Lényegében miattad kaptam ezt a testet. De nem is húznám tovább a magyarázatot, mert kifutunk az időből.

Picture

A világ, amiben annyira biztos voltál, ma a Sötétség hatalmába kerül. Az emberek csupán értelmetlen, alaptalan hiedelemnek gondolják a Halloween történetében szereplő erőket, azonban talán éppen ezt akarták elérni a fekete mágia követői. Ma éjszaka átveszik az uralmat a mindenség felett. Most lesznek a legerősebbek, hiszen éjfélkor a földi és a világtalan szellemek is átjárást nyernek az anyagi világba, és egyesülni fog az energiájuk. Támadni fognak.

…És most itt állunk ketten a valóság és az álom elmosódott határán. Kezedben a döntés: Vagy velem jössz a valóságba, vagy lezuhansz az álomba. Ha csatlakozol hozzám, megvédelek a haláltól. Ott lesz, lebegni fog körülötted, de nem szerezheti meg a lelked. Tested élettelen tokja lesz a sóhajodnak – de belül élni fogsz. Érezni fogsz. Ha a zuhanást választod… Szíved lesz kemény, mint a porcelán, s szellemed elillan, mint a kámfor. Választhatsz az élve halott, és a holtan élő lét között. De siess! Az éjfél hamarosan ránk tör, és akkor biztos halál martalékává leszel. Egyszerű füst a sötétség markában.

Vége!

Írta és illusztrálta: Oxeye