Simnovella

Flamingók karácsonyra

Írta: Lee

 

Picture

Közeledett a karácsony. Sokan elutaztak Völgyrejtekről, hogy szeretteikkel töltsék a szentestét. DeeDee néni megérkezett Szépkellemesről, hogy magával vigye Tylert az ünnepekre.

Picture

Spiegelfield grófnő már csirkés pitéjére várt Háromtón…

Picture

… míg Judy Bench különleges ajándékot tartogatott idős édesapjának. Mióta munkát kapott a völgyrejteki SehallSelát Optikában, szorgalmasan gyűjtötte a simoleonokat.
– Apa, csomagolnunk kell! Holnap elutazunk Takemizura!

Picture

Betty Old nem tudott igazán örülni. Nemrég veszítette el a nővérét, és a legtöbb idejét a temetőben töltötte.
–  Bárcsak itt lennél, drága Martha! – sóhajtozott, aztán odament  Sim City Szürke Asszonyának szobrához, amely a temető közepén állt. – Sim City Szürke Asszonya, kérlek, vigyázz Marthára, amíg újra eljövök!  –  mondta, azzal szomorúan hazaindult.

Picture

Hazafelé tartva eszébe jutott, hogy a SzépSimészeti Múzeumban ma egy ígéretes tehetség képeit mutatják be a nagyközönségnek. A beszédeket ugyan lekéste, de arra gondolt, megnézi a kiállítást. A flamingót ábrázoló kép láttán elmosolyodott, mert a kép Janet Pinkre emlékeztette…

Picture

S képzelhetitek meglepődését, amikor kiderült, hogy az ígéretes tehetség nem más, mint Wendy Todd.
– Mrs. Old! De örülök hogy látom! Bátran nézzen szét, remélem, tetszeni fog! – biztatta vidáman Wendy.
–  Azt hittem, elutaztatok Szépkellemesre. – ámuldozott Betty.                                                                         –  Én csak holnap utazom el, mert nem akartam lemaradni saját kiállításom megnyitójáról. – magyarázta Wendy.

Picture

– Milyen érdekes ez a modern művészet!

Picture

Szinyei – Merse Wendy: A lila ruhás simnő…

Picture

Betty Old felvillanyozva indult hazafelé, miután megnézte a kiállítást.
– Jó napom volt ma. – állapította meg. – Talán mégse lesz olyan szomorú ez a karácsony. Vehetnék egy jó könyvet, hogy legyen olvasnivalóm. – gondolta, azzal be is fordult a könyvesbolt ajtaján.
Némi válogatás után Nita: Ezüst Krónikák című könyvét emelte le a polcról. – Szeretem az álromantikus középkori történeteket. – merengett el.

Picture

Miután megvette a kötetet, nem tudta megállni, hogy bele ne nézzen. Letelepedett hát egy kanapéra. Amikor észrevette az ismerős figurát a kanapé huzatán, elmosolyodott. –  Flamingó! – mondta ujjongva.

Picture

Kilépve a boltból úgy érezte, remek karácsonya lesz. Eszébe jutott, hogy Moira Johnson, kedves barátnője megkérte, Betty legyen szíves meglocsolni a virágait, amíg ő Liliomvölgybe utazik a lányához. Elindult hát, hogy eleget tegyen a kérésnek. Miután minden virágot meglocsolt, észrevette, hogy  Moira szalaggal átkötött levelet hagyott az asztalon. „Drága Betty! Köszönök mindent. A rózsaszín virágot fogadd hálám jeléül.Boldog karácsonyt!”

Picture

Betty Old ugyancsak megörült a virágnak. Emlékezett rá, hogy Janet Pinktől kapott  először ilyen virágot. És így Janet, bár messze van, olyan, mintha közel lenne…

Picture

Alighogy hazaért, csörögni kezdett a telefon. Peter Rice, a postás kereste, akivel az elmúlt hónapokban Betty nagyon jó barátságot alakított ki. Peter másnap készült Juhartóra az édesanyjához, de előtte szerette volna meghívni Betty-t egy vacsorára.

Picture

– Köszönöm, Peter, milyen kedves, hogy gondol rám!- mondta Betty, és egyre jobb kedve kerekedett. Az El Flamingo mexikói étterembe mentek, ahol minden asztal felett hatalmas flamingó lámpa pózolt. Betty mosolygott. Hogyan is felejthetné el Janetet?

Picture

Drága kis Janet… Vajon merre lehet a nagyvilágban? Már évek óta nem látta…De az együtt töltött időt kincsként őrizte a szívében.

Picture

Peterrel kellemesen elbeszélgettek, Betty nagyon jól érezte magát. Míg a sertéssültre vártak, a férfi mesélt édesanyjáról, aki özvegy, és ilyentájt már nagyon várja az ő érkezését.
– Milyen rendes fiú maga, Peter! – mondta Betty együttérzőn.

Picture

Vacsora után Peter azt javasolta, megnézhetnék a Kísértő múlt című filmet a moziban. Már folytatása is van, de a nagy sikerre való tekintettel az első részét még mindig adják a Kamarateremben. A film előtt vettek némi rágcsálnivalót.
– Mi?? – hüledezett Peter. – Ilyen drága a popcorn? Részletfizetés is van?  Még a hajam is kihullik, mire ezt kinyögöm! – Betty Old arra gondolt, jövőre hajbalzsammal ajándékozza meg Petert. Feltéve, ha akkor még lesz haja..

Picture

– Gondolja, hogy állatok is lesznek benne? – kérdezte Betty, mielőtt elkezdődött a film.
– Hát ööö…Asszem’.

Picture

A film után még beszélgettek kicsit a történetről a mozi előterében, aztán Betty hálásan megköszönte a szép estét és hazament.

Picture

Alighogy hazaért, Rita Sims szaladt át a szomszédból, hogy kérjen néhány tojást. – Bosszantó, de leejtettem a tojástartót. – panaszolta.
– Megesik, kedvesem. – vigasztalta Betty. – Szerencsére mindig akad tojás nálam.
– Meghívhatom egy forró csokoládéra, Betty? Legalább viszonzom a kedvességét.

Picture

Betty örömmel fogadta el a szíves invitálást. Rita konyhájába lépve ámulva fedezte fel a rózsaszín flamingókat a fali kárpiton.- Micsoda kedves kis konyha. – mondta.

Picture

Ettől aztán még vidámabb lett. Eszébe jutott a flamingós ágyneműhuzat, amivel még Janet ajándékozta meg Twikkii szigetén, közös nyaralásuk idején. Otthon első dolga volt felhúzni a huzatot, aztán lefeküdt aludni.

Picture

Amikor másnap reggel felébredt,  még mindig vidám volt.
– Talán ma is jó napom lesz –  vélte.
Megreggelizett, feldíszítette a karácsonyfáját, aztán nekiállt pulykát sütni.

Picture

– Esik a hó. – gondolta közben. – Fehér karácsonyunk lesz. Micsoda öröm! – Nem sejtette, hogy hamarosan még nagyobb öröm fogja érni. Hogy a csikorgó télben közeledik egy rózsaszín ruhás valaki, hogy vele töltse az ünnepeket. A csoda ugyan csak néhány napig tart majd, de Betty Old pontosan tudja, hogy hiába a távolság, akiket szeretünk, azok mindig velünk vannak…

Vége!

Írta és illusztrálta: Lee

Hozzászólás

Kérjük, jelentkezz be a hozzászóláshoz
  Feliratkozás  
Visszajelzés