Simblog

Virtuális séta a Maxisnál?!

Nemrég jelentették be, hogy a Sims 4 együtt fog működni a Google Expeditions csapatával. Az Explore the Maxis Studio: How The Sims Are Made (Fedezd fel a Maxis Stúdiót: Hogyan készülnek a simek) projekt felfedi a The Sims titkait.

A Google Expeditions egy virtuális valóságot használó eszköz, amely lehetővé teszi, hogy a tanítók, diákok és érdeklődők részt vegyenek különböző virtuális kirándulásokon szerte a világban. Ez az utazás most a Maxis Studióba invitálja a látogatókat, ahol azok megláthatják és megérthetik, hogyan készül a Sims 4 a kezdetektől a megjelenésig.

Hogy a kíváncsiskodók betekintést nyerhessenek az izgalmasnak ígérkező VR élménybe, Stephanie Callegari, aki producer a Maxisnál, egy rövid interjút adott, hogy a színfalak mögé vezessen, és bemutassa, hogyan dolgoztak együtt a Google-lel.

 

Szia, Stephanie! Mesélj nekünk egy kicsit arról, mit is csinálsz a The Simsnél!
Én vagyok a The Sims 4 Expansion Packekkel foglalkozó csapatának vezető producere. Szeretem a játékokat, és nagyon élvezem, hogy egy ennyire sokoldalú játékot készíthetek a történetmesélőknek, építőknek és karakterkészítőknek. a The Simsnél a dizájnerekkel dolgozom együtt az új projekt arculatán. Amikor megvannak a dizájnjaink, együtt dolgozunk művészekkel, mérnökökkel és minden terület képviselőivel, hogy azt a dizájnt életre keltsük. Eközben a producerek gondoskodnak arról, hogy a játék szórakoztató legyen, és a játékosok elvárásaihoz igazítsák a játékmenetet.

Hogy kezdted a videójátékos karrieredet? Mit tanácsolsz annak, aki szeretne berobbanni erre a területre?
Főiskolán rájöttem, hogy amit csinálni akartam, az nagyon unalmas. Tehát minden nyáron gyakornokoskodtam, hogy kitaláljam, mi az, amit szeretnék. Ez volt a legjobb tanács, amit a nővérem valaha adott nekem. A Sony Pictures Entertainmentnél kreatív marketinges területen voltam gyakornok. Élveztem, de igazán a gyártás utáni részét szerettem. Ezután a DreamWorksnél voltam gyártási gyakornok, és egyszerűen beleszerettem ebbe a területbe. Miután befejeztem az iskolát és dolgoztam egy keveset, vállaltam a kockázatot, és megpróbálkoztam egy producer asszisztensi állással itt az EA-nél, és azóta is itt dolgozom. Ha még tanulsz, azt tanácsolom neked, hogy menj el gyakornoknak, hogy első kézből szerezhess tapasztalatot. Ha pedig frissen diplomáztál, a kulcs a kemény munka, hogy jelentkezz és vállalj kockázatot, ha azt gondolod, hogy az adott munkát szeretni fogod.

Mi az a Google Expeditions, és hogyan működik a The Simsszel?
A Google Expeditions egy olyan alkalmazás, amely segít a tanároknak élettel megtölteni a tanórákat. A The Sims 4 felfedezése panorámaképekből és a tanulók/nézők számára általunk összeállított leckékből fog állni. A Google Cardboard (ez egy VR szemüvegfajta) segítségével a nézők végigmehetnek a Sims 4 fejlesztésének különböző fázisain. Én szeretem ezt a projektet, mert így lehetőségünk van egy másik közönséget is elérni. Azt gondolom, hogy félreértések lehetnek akörül, hogy milyen is valójában játékot készíteni, és most ahelyett, hogy csak elmagyaráznánk a tanulóknak és nézőknek, „hogyan készül a játék”, megmutatjuk nekik.

Kivel fogunk találkozni a projekt során?
The Sims 4 felfedezése során a túra Laura Mielével fog kezdődni, aki a vezető stúdiósunk, valamint Lyndsay Pearsonnal, a The Sims 4 vezető producerével; ők röviden bemutatják az Electronic Artsot és a The Simset. A túra ideje alatt bemutatjuk majd a dizájnereinket, művészeinket, animátorainkat, hangmérnökeinket, gameplay mérnökeinket – gyakorlatilag az egész csapatunkat.

Hogyan próbálhatom ki a Google Expeditionst az iskolámon keresztül, vagy hogyan fedezhetem fel a The Sims a Google Expeditions segítségével?
A Google Expeditionst bárki letöltheti és telepítheti. A felfedezés lehet csoportos élmény is egy vezető segítségével, ami kifejezetten hasznos abban az esetben, amikor egy tanár viszi virtuális utazásokra a tanítványait. Azonban egymagad is részt vehetsz egy felfedezésen.

Egyszerű belevágni! A Google Expeditions használatához a tanároknak vagy érdeklődőknek vásárolniuk kell egy felfedező készletet – vagy akár meg is építhetik saját maguknak. Csoportok számára ajánlott a tablet használata, valamint minden résztvevőnek szüksége van egy mobiltelefonra.

Bővebb információ a Google Expeditionsről IDE kattintva.

 

Na, de hogyan is működik ez a gyakorlatban?

Először is szükséged lesz egy VR szemüvegre – ezt megvásárolhatod, de akár el is készítheted saját magad. IDE kattintva bővebb infórmációkhoz juthatsz.

Ha ez megvan, nem kell mást tenned, mint a telefonodra letölteni az Expeditions alkalmazást, melynek a Google a fejlesztője. Az alkalmazás ingyenesen használható, és bár egyelőre magyar nyelven nem érhető el, azok számára is maradandó élményt nyújthat, akik nem értenek angolul vagy más idegen nyelven, hiszen a látvány a legtöbb esetben önmagáért beszél. Hamarosan pedig elérhető lesz a Maxis túra is, tehát virtuális kalandra fel!

Főállású történetíró és profi fordító, mellékesen szárnybontogató youtuber. A Sims szériákon átívelő rejtélyek szakértője. Lelkes játéktesztelő, tudósító, lektor és Sims 4 játékos.