Simblog

The Sims 4 Galéria – Hogyan alkossunk olyat, amit a Maxis kedvelni fog?

Aki rendszeresen használja a Galériát, az már egész biztosan találkozott azzal a jelenséggel, hogy a Maxis kedvelt bizonyos tartalmakat (házakat vagy családokat). A feltöltések folyamatosak, azonban csak néhány nyeri el azt a megtiszteltetést, hogy a Maxis kedvelje – és egyúttal felhívja rá a felhasználók figyelmét. Természetesen csak olyan darabokat ajánlanak a játékosok figyelmébe, amelyeket előbb ők is kipróbálnak, így kiszűrik a hibás tartalmakat. De vajon mi alapján válogatnak? Mi az, ami tetszik nekik?

Nézzünk meg néhány tippet és praktikát, amelyek segítségével akár a mi munkáink is lehetnek kiválasztottak!

Családok

Légy bátor és újító – szeretik ugyanis az extravagáns külsejű simeket. Viszont az egyedi pózokkal csak óvatosan, mert csak azok mennek át a szűrőn, amelyeken a simek és állatok állnak, valamint a testük nagy része is látható. A valós vagy fiktív személyek újraalkotásai sem kerülhetnek kiemelésre, hiszen őket mind szerzői jog védi. Tehát például sem Tom Holland, sem Pókember / Peter Parker nem volna jó választás. Szeretik ellenben olvasni a háttértörténeteket, ezért érdemes némi szövegezéssel ellátni a feltöltéseket.

Telkek és szobák

Az egyedi tartalmakat felhasználó szobák és telkek nem fognak bekerülni a Maxis válogatásába. Továbbá csak olyanokat választanak ki, amelyek megépítésekor nem használnak semmilyen csaláskódot – természetesen a Motherlode kivétel, de például a moveObjects kizáró ok. Többek közt azért is, mert a moveObjects kóddal épített házakban előfordulhat az is, hogy az elhelyezett tárgyak elmozdulnak a helyükről.

Előfordulhat az is, hogy hibásan jelennek meg a tárgyak a játékban, ha nem megfelelően helyezed el a bútorokat. Mielőtt feltöltenétek a műveiteket, mindenképpen ellenőrizzétek le, hogy nem lesz bugos a játék, nem kezd-e vibrálni a képernyő, amikor elforgatod vagy épp zoomolod a kamerát.

Érdemes odafigyelni a dekoráció elhelyezésére is – a túlzsúfolt terek ugyanis nem szerencsések, szem előtt kell tartani azt, hogy a simeknek mindig minden tárgyhoz hozzá kell férniük. További követelmény az is, hogy a telek minden szobáját, területét (például kert, medence) el tudják érni a beköltöztetett simek. A házaknak úgy kell kinézniük, ahogyan az előzetes képeken – az egyedi bemutató képek használata sem ajánlott, mert a Maxis ilyen munkákat sem fog kiválasztani

Nem kerülhetnek be a Maxis kedvencei közé olyan darabok sem, amelyek hasonlítanak, emlékeztetnek szerzői jog által védett tartalmakra (például a Jégvarázsból ismert, csodálatos kastély sem emelhető ki). Problémát okoznak az átméretezett tárgyak is, mert ezek ugyan nagyszerűen mutatnak, de csak addig, amíg el nem tűnnek vagy bugokat nem idéznek elő.

Amikor a Maxis értékeli a telkeket és szobákat, szempont számukra a helyszín teljessége is, de ez nem jelenti azt, hogy az egyszerű, olcsóbb berendezési tárgyak hátrányt jelentenek. A telek/szoba ára nem befolyásolja a döntést. Az sem számít, milyen évszakban hoztátok létre az adott telket vagy szobát.

Általános

Semmi olyat nem fognak kedvelni, ami ütközik a Felhasználói szerződéssel. Továbbá csak a saját tartalmakat választják ki, tehát a letöltött majd újra feltöltött tartalmak nem fognak bekerülni a kedvenceik közé. Sem a feltöltő profilja, sem a tartalom leírása nem tartalmazhat trágár vagy sértő kifejezéseket.

Nagyon szeretik a Maxisnál az ünnepi alkotásokat – éppen ezért nem szükséges az ünnepi időszakra korlátozni az ilyen tartalmakat, egész évben szívesen látják őket. A Maxis igyekszik egyébként kisebb, kevésbé ismert alkotóktól is válogatni, így mindenkinek van esélye bekerülni a kedvenceik közé, aki szem előtt tartja a fenti elveket.

Amit pedig valószínűleg a legtöbben nem tudtatok, hogy bár folyamatosan monitorozzák az új feltöltéseket, nektek is van lehetőségetek az alábbi platformon a figyelmükbe ajánlani a nektek tetsző darabokat:

A fenti linkek egy angol nyelvű fórumra mutatnak, ezt a Maxis dolgozói naponta látogatják, és várják az ajánlásaitokat. Továbbá a SimGuruk Twitteren és Redditen is jelen vannak, ott is nyugodtan küldhettek nekik javaslatokat. Ne habozzatok, rajtatok is áll, eljut-e a kedvencetek hozzájuk!

Fotók: Lina

Főállású történetíró és profi fordító, mellékesen szárnybontogató youtuber. A Sims szériákon átívelő rejtélyek szakértője. Lelkes játéktesztelő, tudósító, lektor és Sims 4 játékos.