Simblog

Sims történetek idegen nyelven

Fortune & Romance

A mai szemezgetőbe egy különleges történetet hoztam. A sztori Szépkellemes családjaival foglalkozik, főként Gothék és a Calient nővérek vannak a főszerepben, még azokból az időkből, mikor Bella élt. A történet angol nyelven íródott, ám annak is érdemel belelapozni, aki egy kukkot sem ért, mert a képek önmagukban is elmesélik a sztori felét. Nekem nagyon tetszenek a simek, a ruhák, a környezetük… A beállítások valóságosak, minden a legapróbb részletekig meg van tervezve. Tényleg ajánlom, olvassátok vagy nézegessétek a Fortune & Romance tale-t, mert már az első kockákkal eladja magát!

Itt Nina éppen leszerel egy tolvajt, miközben Dina csak mosolyog.

Ők itt Mortimer és Bella az esküvőjük napján.

És végül Don, a vagány egy álarcos bálon.

NoAngelBrigi


Kingdom of Archolia

Juj, de régen ajánlottunk már külföldi tale-t! De ami késik, nem múlik. 🙂 Aki szereti a középkorban játszódó, Medievallal illusztrált alkotásokat, és nem mellesleg tud is angolul, annak mindenképp érdemes pillantást vetnie Archolia királyságának 132 részes történetére.
A 2011. áprilisában debütált tale-ből megtudhatjátok, hogy Chalyela királynőnek miképpen sikerül országát felvirágoztatnia és biztonságosabbá tennie lakosai számára. Természetesen a sztori során a játékból jól ismert hősök is kapnak külön fejezeteket, így például megismerhetjük Ivant, a lovagot, Ermine-t, a peterán papot, Gavint, a gyógyítót, Percivalt, a kereskedőt és Ameliát, a bárdot.
Ha felkeltette érdeklődéseteket, ITT találjátok meg az említett történetet, ha még kell egy kis bátorítás, íme néhány ízelítő kép.

Etti


Alice és Kev

Mivel elég régen volt már, úgy terveztem, külföldi tale ajánlót hozok Nektek, és mialatt lázasan kutattam a legmegfelelőbb jelöltet, valami egészen más és felettébb érdekes dologra bukkantam. Dobpergést kérek:
Hadd mutassam be Nektek Alice és Kev játék alakította életét!
 2009-ben Robin Burkinshaw egyetemi hallgató egy Sims 2-es „szegénység” kihívás kapcsán ihletet kapott, és úgy gondolta, Sims 3-ban is teljesíti ezt a küldetést, majd történet formájában beszámolót ír a tapasztalatairól. A kihívás abból állt, hogy létre kellett hozni egy hajléktalan családot (ő apa-lánya simeket alkotott), akiket egy elhagyatott helyre/parkba kellett beköltöztetni szinte 0 simoleonnal. Innentől fogva a simek egyedül maradtak (csak minimálisan lehetett beavatkozni), az önálló akaratuk és a személyiségjegyeik alakították játékbeli életüket, amelyet Robin 60 részben jegyzett le.
És ki az, akit ez egyáltalán érdekel? Hát, valószínűleg, ahogy én is, úgy Ti is meg fogtok lepődni, ugyanis rengetegen követték figyelemmel ezt az egyáltalán nem szokványos sztorit. Az első részhez, amely csupán néhány képből és pár mondatból áll, 213 komment érkezett, míg az utolsó fejezetnél már 497 hozzászólás olvasható. Hihetetlen, igaz? Nem is beszélve arról, hogy 3119 követője van twitteren ennek a 6 éve indult és befejeződött történetnek, emellett saját Facebook oldallal is rendelkezik. Én csak belelapozgattam egy-egy epizódba, annyira nem kötött le, mint az ottani lelkes rajongókat, de ez az alapötlet nagyon megfogott. Ti mit gondoltok erről a kezdeményezésről? Kipróbáltatok már, vagy kipróbálnátok ehhez hasonló dolgot?
Tudom, hogy Kérdés Kedd tegnap volt, de nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre, úgyhogy hagyjatok egy kommentet odalent. 🙂
Etti

The Dragon Scroll

Ma rendkívüli vendégposztot osztunk meg a szemezgetőben. DeeDee egyik kedvencének ajánlóját olvashatjátok, mely nem más, mint egy izgalmas, csodálatosan illusztrált, keleti hangulatú külföldi tale. Ime a The Dragon Scroll:
“Takemizu békés hétköznapjait éli, amikor egy váratlan nindzsatámadás következtében veszélybe kerül a város legféltettebb kincse. A fiatal lányt, Rei-t bízzák meg a szent tekercs biztonságba helyezésével, viszont útja a következő városig korántsem lesz zökkenőmentes.
Én bevallom, nagyon szerettem ezt a történetet, lebilincselő a sztori, és gyönyörűek a képek. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki külföldi tale-k után ácsingózik, mert Keoni műve igazán lenyűgöző darab!”

Ha valakinek nem hozta volna meg a kedvét a szöveg, annak íme pár fotó a történetből:

DeeDee