Simblog

Sims Teóriák – Kicsoda a Remete? / Sims 4

Az Outdoor Retreat játékcsomaggal játszva, simeddel az erdőben sétálva elrejtett útra lelhetsz, melynek átlépése több-kevesebb kockázattal is járhat. Ha szerencsésnek bizonyulsz, akár egy titkos helyre, az Erdő Mélyére is kerülhetsz, ahol megtalálhatod az első és egyetlen Remetét!

De ki is az a “Remete”? Nos, attól függ, kit találsz az Erdő Mélyén. A Remete egy idős nő vagy férfi, aki többféle betakarítható virággal, zöldséggel és gyümölcscsel körülvett kis kunyhóban lakik. Ha elég magas szintre viszed vele a kapcsolatmutatót, akár el is árulhat egy titkos receptet!

Tulajdonképpen a Remete csak egy átlagos sim, aki az erdőben él és segíthet neked fejleszteni a kertészkedés és főzés jártasságod… De ki is ő valójában? Biztos van valami magyarázat vagy háttértörténet, hogy ki is ez a sim-társadalomtól visszavonult, elszigetelt illető. Mi simmerek nagyon szeretjük az összeesküvés-elméleteket, úgyhogy itt van még egy a Remetéről!

Nem is szaporítom a szót, itt van nektek pár teória arról, ki is a Remete valójában!

1. elmélet: A Remete igazából űrlény

Mi lehet jó egy Sims-összeesküvés-elméletben, ha kihagyjuk az űrlényeket? Már korábban írtunk róla, hogy a Landgraab család lehet, hogy szintén űrlényekből áll, de a játékban szereplő összes utalást tekintve csak többen lehetnek, mint gondolnánk… Bárhol ott lehetnek!

De ha a remete űrlény lenne, abban van elég ráció, nemde? Csak úgy, mint Landgraabbék, a Remete is elszigetelt helyen él, feltehetőleg azért, hogy távol tartsa magát az olyan simektől, akik felfednék a valódi kilétét. Emellett egyértelműen rendelkezik működő vízvezetékkel és elektromos árammal, bizonyítékként ott a fürdőszoba és a hűtőszekrény felszereltsége. Mégis, a Remete oly messze él a többi simtől, mindenféle hálózat nélkül, hogy elgondolkodtató, hogyan oldja ezt meg. Lehetséges, hogy az űrlény-technológia segítségével?

És mit gondoltok a határtalan mennyiségű ritka növényről a kunyhó körül? Szerintem lehet, hogy a földönkívüli Remete azért gyűjti az evilági növényeket, hogy a mintájukat később elemezhesse, tanulmányozhassa. Úgy értem, az űrlények a játékban arról híresek, hogy kísérleteznek az embereken, szóval ha elemezni akarnák a zöldségek és virágok biológiai adatait, az logikusan hangzana.

2. elmélet: A Remetének olyan különleges tehetsége van a kertészkedéshez, amire mindenki vágyik

A legnagyobb kérdés a Remetével kapcsolatban az, hogy miért is lakik ennyire visszavonultan, az erdő mélyén? Talán csak szeret egyedül élni, de ami még valószínűbb, hogy valami más, fontosabb ok miatt.

A Remete kertjét látva nyilvánvaló, hogy szakértő a kertészkedésben, hiszen mindenféle olyan gyümölcsöt és zöldséget gondoz, amit nehezen lehet megtalálni máshol a világban. Nem mellesleg a tény, hogy a Remete titkos receptet taníthat a simednek, arra enged következtetni, hogy valószínűleg képzett szakács is.

Ilyen jártasságokkal a Remete akár meg is mászhatná a Konyhaművészeti karrier létráját, vagy csak a veteményes termesztésével és eladásával érhetne el sikereket. Ehelyett, a Remete az elszigeteltséget választja. Miért?

Talán a Remete tehetsége mégsem volt annyira kifizetődő. Lehet, hogy valaha a társadalomban élt, azonban a elvonulás mellett döntött, mert az emberek kihasználták a fantasztikus tehetségét. Ehhez hasonló képességekkel más simek biztosan azt akarták, hogy növényeket ültessen vagy főzzön nekik. Valószínűleg mindent megtettek azért, hogy a Remete terményt termesszen és ételt készítsen nekik, saját céljukra, hiszen ezekben a jártasságokban, ilyen kimagasló tehetségű simek meglehetősen ritkák.

Lehetséges, hogy a Remete emiatt akkora nyomást érzett a társadalomtól, hogy inkább Granite Fallsba, az Erdő Mélyére költözött, hogy elmeneküljön mindentől és közelebb kerüljön a természethez. Talán a Remete csak elfáradt attól, hogy az emberek kihasználják, és elege lett mindenből és mindenkiből.

3. elmélet: A Remete… Te vagy!

Oké, ez kicsit magas. Az utolsó elméletünk a Remetéről, hogy akár… Valójában te is lehetsz ő! A Remete a játékos maga.

Engedjétek meg, hogy elmagyarázzam.

Az Electronic Arts már a Sims 1 szerény kezdetei óta elkötelezett rajongótáborral rendelkezik. Ahogy a hűséges rajongók felnőttek és megöregedtek, néhányan megmaradtak a játéknál, mások pedig, nos, túlléptek rajta.

Lehetséges, hogy az EA azért készítette a Remetét, hogy mind a játék megrögzött rajongóit, mind azokat, akik már nem tartottak ki a franchise mellett, képviselje. Így valójában a Remete társadalomtól való elzárkózását felhasználva jelképezi a távolságot a régi játékosok és maga a játék között. Mivel a remete lehet férfi és nő is, így bármelyik simmer megfelelője lehet, nemtől függetlenül. Ráadásul a Remete idős, így megmutathatja az időt, amit a játékosok a játék nélkül töltöttek azoknak, akik más dolgokra tértek át az életben és túlléptek a The Simsen, megöregedve, csakúgy, mint bármelyik másik sim, de egyértelműen tapasztaltabban és bölcsebben. És azoknak is készült, akik a kezdetek óta játszanak, tudatában annak, amin a játék keresztülment és minden örömnek, amit az okozott nekik.

A Remete hatalmas kertje talán csak szimbolizálhatja azt a virágzást, amit a simmerek átéltek a videójáték történelmében az évek során, a kezdetek csírájától az eleven, élénk természetig. Az évek múltán a növények ebben az erdőben mind fényesek és színesek lettek, annak ellenére, hogy mindegyik különböző fajta. Ám, ahogy a simmerek sokszínű világában, úgy a Remete birtokán is együtt élnek a különböző virágok, osztozva, nőve a közös talajban, ahol mindenki virágozhat a saját ökoszisztémájában.

Még azoknak a játékosoknak is, akik már nem játsszanak a játékkal vagy eltávolodtak tőle, mielőtt újra játszanának – csak úgy, mint a Remete is még mindig a The Sims világában él, mindenkitől távol egy titkos helyen –, a The Sims mindig is részük lesz, attól függetlenül, hogy milyen messze vannak tőle.

Forrás: SimsVIP