Simblog

Sims Teóriák – Három rejtély az alapjátékban / Sims 4

A Sims 4 világa játékos interakciókkal és mókás jelenetekkel teli, de a bohókás felszín alatt sokkal több titok lappanghat, mint néhány rejtett funkció, vagy felfedezésre váró titkot szomszédság. Willow Creek és Oasis Springs városában nem minden az, aminek látszik. Néha egészen mélyre kell ásnunk, hogy megfejtsük a játékot körüllengő rejtélyesség nyitját, de ha vesszük a fáradtságot, a következő három teóriát áshatjuk ki!

Sylvan Glade valójában a halálhoz vezető út

Ha simjeink Willow Creek egy adott fájával lépnek interakcióba, egy olyan világban találhatják magukat, ami talán a leggyönyörűbb tájjal rendelkezik, amely nem csupán szemetgyönyörködtető, de gyűjtögetésre is határozottan kedvező. Azonban egy ilyen elrejtett világ kicsit túl tökéletesnek tűnik, helyénvaló feltenni a kérdést, hogy vajon mi is ennek az egésznek a célja…

Igaz, tekinthetnénk Sylvan Glade-re úgy is, mint egy szép kis világra, amely csak arra vár, hogy a simek felfedezzék. De a nagy rejtély ezzel kapcsolatban pont az, hogy milyen célt szolgál a világ, és hogy hogyan juthatnak el a simek egy teljesen másik világba pusztán azzal, hogy bemásznak egy fa törzsébe? Ha figyelünk a részletekre, amelyeket e titkos terület tár elénk, megállapíthatjuk, hogy akik ide bejutottak, megtalálták a halál első lépéseihez vezető ösvényt.

Általában, mikor meghal egy sim, a lelke távozik a túlvilágra. Sylvan Glade pedig lehetséges, hogy pontosan azt példázza, mit élnek át a simek, mikor ez megtörténik. Ugyanis egy kicsit túl mennyeinek tűnik ez a földi paradicsom, amit ráadásul a halál utáni élet reprezentációi is fűszereznek ezen a titkos helyen. Vegyük például a háttérben hallható angyali hangokat, amely egyetlen, a természetben megtalálható hanghoz sem foghatók. Lehetséges volna, hogy ezek a hangok egy nagyobb erő jelenlétére, vagy egy távoli világra utalnak – ahová a halott simek is távoznak?

Egy másik árulkodó jel, hogy a Sylvan Glade erdejének lombkoronáján át beszűrődő fénysugarak az eltérő helyeken eltérő irányúak. Ennek feltétele, hogy a fény nem egy, hanem több forrásból érkezzen, amely az átlagos sim világokban nem lehetséges, ugyanis egyetlen nap létezik csupán. Ha viszont úgy nézzük, hogy ez egy másik világ – egészen pontosan megálló a másvilágra -, akkor akár elképzelhető is, hogy több világító égitest létezzen benne.

Ha szeretnéd szemügyre venni te is Sylvan Glade árulkodó jeleit, tippünket követve tudsz eljutni oda!

A Landgraab család a kormányt irányító űrlényekből áll

Nem titok, hogy a Landgraab család meglehetősen gazdag, és híres, melyet jól példáz Oasis Springsben található villájuk, és jól menő vállalkozásaik, mint például a Landgraab Elektromos Művek, vagy online vállalatuk, a Landgraab Systems. Sőt, ők segítettek felépíteni a Sims 3-ból ismert Sunset Valley-t is!

Azonban ez a híres-hírhedt család a kelleténél kicsit bajlósabb a Sims 4 szériában. Oasis Springs gazdagabb negyedében élnek, és bár abban nincs is semmi különös, ha a gazdagabb lakók egy helyen, elszeparálva a többiektől telepednek le, azonban a helyválasztás meglehetősen gyanús ebben az esetben. Ugyanis a Landgraab villa mögött egy hatalmas, sziklás sivatag található, ahol semmilyen életjellel nem találkozhatunk, leszámítva egy benzinkutat, ahol viszont sosem látni senkit tankolni, tehát valódisága is megkérdőjelezhető. De miért lenne ott egy nem igazi benzinkút? Vajon a Landgraabok próbálnak rejtegetni valamit?

Ha ez alapján még semmi nem tűnik gyanúsnak, gondoljunk csak arra, hogy a száraz, köves, homokos helyszín, ahol a család él, meglehetősen hasonlít a hírhedt 51-es körzetre, amely egy kormányzati terület, ahol állítólagosan földönkívüli aktivitást rejtegetnek. Arról nem is beszélve, hogy a Tudós karrier helyszíne is egy hasonló kinézetű területen található.

Gondoljunk csak bele. A Landgraab családnak a Sims szériák számos intézményi, szolgáltatói és rekreációs területén monopóliummal rendelkeznek, és ahogy azt a történelem már számtalanszor bebizonyította: akinél a pénz, annál a hatalom. De honnan szerezhették ezt a hatalmas vagyont, és ezzel ekkora befolyást? Lehetséges, hogy valójában ők űrlények, akik a simek között élnek, hogy megfigyeljék vásárlási szokásaikat, hogy a tapasztalatokat felhasználva újabb és újabb üzletekbe foghassanak, ezzel is növelve befolyásukat a kormányra.

A Goth család tagjai időutazók

A Goth család az összes Sims szérián átívelő, tehetős család, akik a Sims 4-ben Willow Creek városában laknak. A hasonlóan gazdag Landgraab családdal ellentétben azonban ők feltehetően nem egy másik világból származnak, hanem sokkal inkább egy másik időből.

Vitathatatlan, hogy a Goth háztartás kissé tradícionálisabb életvitelt folytat, mint a legtöbb modern simcsalád. Természetesen nincs abban semmi rossz, ha valaki a klasszikusabb stílusért van oda, azonban náluk kicsit már ellentmondásos, hogy ilyen régimódi körülmények között élnek annak ellenére, hogy mekkora vagyonnal rendelkeznek. Például, bár egy hatalmas és drága birtokon élnek, drága bútorokkal körülvéve, a sütőjük mégis egy olyan régimódi példány, amely fatüzeléssel működik. Emellett pedig egy aprócska hűtőjük van csupán, ami bizonyára nem elég nagy egy ekkora, napjainkban élő család igényeinek kiszolgálására. Abból kiindulva, milyen tehetősek, az ember feltételezné, hogy elegáns életvitelükhöz kényelmesebb és korszerűbb eszközöket vásárolnának, de ehhez képest elavult a berendezés még az induló házakhoz képest is. Ez egy ráutaló jel lehet arra, hogy a Goth család valójában a múltból érkezett, és azért vannak itt, hogy megfigyeljék napjaink technológiáit.

Néhány nyom azonban arra utal, hogy nem csupán a múltból érkeztek, hanem már a jövőben is jártak. Ugyanis a régimódi, alapvető felszereléseik mellett furcsa módon néhány high-tech darabbal is rendelkeznek, amelyek teljesen elütnek a ház egészétől. A legszembetűnőbb például a meglehetősen fejlett tűzjelző, amely a ház hátulján található. Ráadásul a szomszédság családjai közül szinte senki másnál nincs ilyen. Lehetséges volna, hogy ezt az eszközt utazásaik során szerezték be, és hozták magukkal a jövőből?

A Goth család rejtélyei azonban itt nem érnek véget: Bella Goth történetéről külön cikksorozatunk is készült, amely pályafutása elején, a Sims legelső részével indul.

Forrás: SimsVip

A barkácsolás avatott mestere, ígéretes írópalánta, egyedi tartalom készítő. A Sims konspirációs teóriák lelkiismeretes közvetítője. Elhivatott fordító, Sims 3 és Sims 4 játékos, pótolhatatlan lektor.