Simblog

Sims Teóriák – A Sixam Bolygó átverés / Sims 4

A Sims szériák zsúfolásig tele vannak földönkívüli aktivitással. Kezdve a Sims 2-es Odaát városában történt rejtélyes eltűnésekkel, a Sims 3-ban hallható pletykákig, melyek szerint néhány szomszéd valójában álcába bújt űrlény, ezek a titokzatos teremtések a közösség legtöbb találgatására hatással vannak.

Természetesen maguk a földönkívüliek a Sims sorozatban valóságosak. A Sims második, harmadik és negyedik részében is megjelennek az űrlények, mint játszható karakterek, és kinézetük mellett különleges képességeik is megkülönböztetik őket a mezei simektől. De vajon tényleg mindent tudunk ezekről a rejtélyes lényekről, vagy van még a Sims 4-ben olyan információ, amit nem dörgölnek ennyire az orrunk alá?

Először is vegyük sorra, amit a Sims 4-es földönkívüliekről tudunk. A Get to Work kiegészítővel érkeztek a játékba, és már a CAS (Sim létrehozása) menüben elérhetjük őket, vagy a játék során kapcsolatba léphetünk velük egy műhold segítségével. A simeket véletlenszerűen is elrabolhatják, és ha a kiválasztott sim férfi, visszatértekor egy földönkívüli babával a hasában jelenhet meg.

Az űrlények különleges képességekkel rendelkeznek, mint például más simek analizálása, vagy a gyűjthető tárgyak átváltoztatása más tárgyakká. Ha pedig leplezni akarják kirívó megjelenésüket és hangjukat, dönthetnek úgy, hogy emberi álcába bújnak, ezzel pedig minden városlakót megtéveszthetnek, akik így hétköznapi simnek fogják nézni őket.

Most először ki is derül, hogy ezek az űrlények a távoli Sixam bolygóról érkeztek, amely egy titkos telek, ahová a fejlesztett űrrakéta által generált féreglyukon keresztül juthatunk el. Ezen az idegen bolygón meglehetősen sötét van, hiszen távol esik a Naptól, viszont ezt ellensúlyozandó, világító növényzettel borított. Egy kifejezetten sziklás helyszín, ahol néhány gyűjthető tárgyat, valamint kibányászásra váró követ is találhatunk.

A Sixam Bolygó kifejezetten menőn néz ki. Egyértelműen megkülönböztethető a játékban található többi helyszíntől, és van egy bizonyos földönkívüli bája. De mi van, ha a Sixam valójában nem is egy másik bolygó valójában? Lehetséges, hogy inkább egy filmes díszlethez hasonló átverés lenne?

Ha belegondolunk, egész logikusnak tűnik. Sixamen nincs ténylegesen olyan sok dolog, ami megkülönböztetné a Földön lévő többi sim várostól, kivéve a világítást és a környezetet. Igaz, vannak absztrakt színű és formájú fák, valamint gombák, de hasonlóan vibráló növényvilággal rendelkezik például Willow Creek is. És igen, rengeteg szikla található mindenfelé, de ugyanez elmondható Oasis Spring városáról is. Ráadásul mindent összevetve, a gravitáció és az atmoszféra történetesen megegyezik a Földön találhatóval.

Az igaz, hogy a telefonhálózat nem elérhető, ha simünk a Sixamen tartózkodik, de bizonyára mind megtapasztaltuk már, hogy a Földön is milyen instabil tud lenni a távközlés. Az is tény, hogy a vámpírok a Sixamen biztonságban vannak, hiszen a napfény hiányából kifolyólag nem tudnak elégni, de a hosszan tartó sötétség sem idegen más, Sims 4-es szomszédságoktól, példaként hozhatjuk akár Forgotten Hollow hosszú éjszakáit.

De miért lenne a Sixam hamis, akár egy filmdíszlet? És mi a célja? Tekintsünk vissza egy korábbi teóriánkra, amelyben azt tárgyaltuk, hogy a Landgraab család esetlegesen egy földönkívüliekből álló család lehet, akik a kormányt irányításuk alatt tartják, és inkognítóban, emberi alakban élnek a simek között, hogy megfigyelhessék a földi életet. Nos, a Sixam Bolygó része lehet ennek a nagy összeesküvésnek, és egészen pontosan az a célja, hogy elterelje a figyelmet Landgraabékról. Nézzük is meg, hogy miért!

A Landgraab család tisztában van vele, hogy a simek megszállottjai az űrlényeknek. Megállás nélkül a földönkívüli életformákról társalognak, más bolygók apró darabkáit gyűjtik és hatalmas űrteleszkópokkal kémlelik az eget. Mintha folyton az idegenek létezését kutatnák.

Ha pedig a Landgraab család ténylegesen földönkívüliekből áll, a távoli életformák ilyesfajta kutatása nem túl jó nekik. Elegendő ambícióval és a megfelelő technológiával ugyanis az álcájukat könnyen leránthatnák. Elég lenne mindössze egyetlen simnek valamilyen gyanús jelet találnia velük kapcsolatban, hogy teljesen lerombolják a család befolyását. És mivel szinte lehetetlen, hogy a simek mind elfeledkezzenek a témáról, a második legjobb megoldás a figyelmük elterelése.

Hogyan működik ez az elterelés? Azzal, hogy megadják a simeknek azt, amire vágynak: űrlényeket. De hogy tudják ezt Landgraabék biztosítani anélkül, hogy saját álcájukat kockáztatnák? Ha kitalált űrlényeket kreálnak. Akárhányszor egy sim elképzel egy űrlényt, nagy fülű, kopasz teremtményekre gondolnak, pasztell színű bőrrel, idegen szemekkel és high-tech ruhákkal. De ha bármit is megtanultunk eddig a földönkívüli álcákról, az az, hogy nagyon megtévesztő tud lenni a kinézetük.

Mi van, ha az űrlények valójában nem úgy néznek ki, ahogy azt mi gondolnánk? Mi van, ha pontosan úgy néznek ki, mint az emberek, és az “álruhájuk” az, ahogy valójában kinéznek? Talán az idegenek csak azért néznek ki úgy, mint a sztereotipikus űrlények, mert valójában nem is azok… hanem csak a Landgraab család által létrehozott figyelemelterelő eszközök, hogy a simek elhiggyék, hogy megtalálták azt, amit mindig is kerestek.

Összességében tehát lehet, hogy a Landgraab család kreálta a filmekből ismert űrlényeket látszatként, hogy a valódi, ember kinézetű idegenek  rejtve maradhassanak. De ez még messze nem minden. Ugyanis nem elég csak látni az űrlényeket, hogy a simek elégedettek lehessenek a földönkívüli felfedezésükkel. Tudni szeretnék azt is, honnan jöttek ezek a különleges teremtmények, és látni akarják, milyen a bolygójuk. És itt jön be a képbe a Sixam Bolygó.

Lehetséges, hogy a Sixam Bolygó valójában csak egy díszlet, valahol a Földön, amit arra használnak, hogy a kíváncsiskodó simekkel elhitessék, hogy egy másik bolygón vannak. Ez abból a szempontból is elképzelhető, hogy mikor a simek a Sixamen tesznek látogatást, csupán néhány óra telik el, mire visszatérnek otthonukba, mikor a valóságban évek, akár évtizedek is eltelnének egy ilyen utazás során. És komolyan elhiszi bárki is, hogy egy ilyen aprócska űrhajó, amit ilyen rövid idő alatt néhány sim összeeszkábál, tényleg el tudná hagyni az atmoszférát? És még az is alátámasztja ezt az elméletet, hogy a Landgraab család a jelentős vagyonával simán megengedheti magának egy ilyen nagyszabású díszlet kiépítését.

Összegezve tehát lehetséges, hogy mindent, amit az űrlényekről tudni vélünk, egy hatalmas átverés. Nem kizárt ugyanis, hogy a földönkívüliek valójában nem feltűnő ismertető jelekkel tarkított, színes bőrű teremtmények, ahogy mi azt feltételezzük. Igaz, valószínűleg fejlett technológiákkal és hatalmas tudástárral rendelkeznek, de lehet pont úgy néznek ki, mint bármelyik másik sim. Ezt kihasználva pedig elvegyülnek a tömegben, és pontosan úgy viselkednek, ahogy egy átlagos sim is tenné, miközben testközelből figyelhetik meg az emberi életet…

Ha szeretnéd testközelből megismerni a Sixam Bolygót, hogy utána járhass ennek a teóriának, érdemes elolvasnod erről szóló tippünket!

Forrás: SimsVip

A barkácsolás avatott mestere, ígéretes írópalánta, egyedi tartalom készítő. A Sims konspirációs teóriák lelkiismeretes közvetítője. Elhivatott fordító, Sims 3 és Sims 4 játékos, pótolhatatlan lektor.