Simblog

Sims 4 városok a valóságban

Talán már te is elgondolkoztál azon, hogy a Sims 4-ben megismert és megszeretett városok léteznek-e a valóságban. Most lerántjuk a leplet a titokról, és megmutatjuk, melyik valóságos helyszíneket idézik a Sims 4 szomszédságai!

Ha érdekelnek a Sims 3-as városok a valóságban, akkor IDE kattintva megnézheted a cikkünket ebben a témában. Forrásul ezúttal is a SimsFriends szolgált.

Willow Creek | The Sims 4

A The Sims 4 alapjáték egyik városa, Willow Creek mocsaras vidéke arra engedhetne következtetni, hogy New Orleans egy déli városáról mintázták. Ez azonban nem így van! Valójában azonban nem is a tenger mellett fekszik, hanem egyszerűen a Simamon folyó szeli át. Ugyanilyen földrajzi adottságokkal rendelkezik a Luisiana állambeli Baton Rouge városa is, amely a Mississippi partján terül el.


Oasis Springs
 | The Sims 4

Az alapjáték egy másik városa, Oasis Springs, egy gyönyörű sivatagi tájat tár a játékos elé, valamint a spanyol és mexikói építészet nyomait is felvonultatja. A szomszédság hangulata pedig az új-mexikói Albuquerque-t idézi.


Newcrest
 | The Sims 4

Mégis miről mintázhattak egy olyan várost, amely teljesen üres? Bár azt mondják, hogy valahol Willow Creek mellett található, igazából egyedül az éghajlata hasonlít. A város viszont egyébként nem mocsaras környéken fekszik, ráadásul körülzárják a felhőkarcolók is. A jellegzetességei egyértelműen az Indiana államban fekvő Indianapolisra emlékeztetnek.


Magnolia Promenade | The Sims 4 Get to Work

Magnolia Promenade ugyan elméletileg Willow Creek kereskedelmi központja, sokan mégis azt mondják, hogy a dizájnja Newcresthez köthető, és valóban sok hasonlóság fedezhető fel a két város között. Mivel Newcrest Indianapolist idézi, logikusan következtethetünk arra, hogy Magnolia Promenade Indianapolis kereskedelmi központját mintázza. Erről árulkodik az is, hogy mindkét helyszínt egy nagyon hasonló csatorna szeli át.


Windenburg | The Sims 4 Get Together

Windenburg stílusa Észak-Európát idézi, és bár a fejlesztők azt állították, hogy a város a klasszikus Anglia alapján készült, ez csak kevéssé látszik. Bár találkozhatunk olyan utalásokkal, mint például a Loch Ness-i szörny, vagyis Nessie, ott van a Von Haunt birtok is, amely egy német vezetéknevet tartalmaz. Ha pedig beülünk egy windenburgi bárba, az italok jó részének német neve van – ráadásul a diszkók is a németországiakra emlékeztetnek.

S végül, de nem utolsó sorban, a város neve, Windenburg, szintén egy német szóösszetétel: a „winden” szelet jelent, a „burg” pedig egyaránt jelenthet kastélyt vagy várost. Windenburg tehát annyit tesz, mint a szelek városa, és lényegileg németországi hegyekben található.


San Myshuno | The Sims 4 City Living

Vajon honnét eredhet a San Myshuno név? Nos, elképzelhető, hogy a The Sims 2-ből már ismert bingóból származik, ahol gyakran elhangzik a MYSHUNO! felkiáltás. Ennek fényében már csak az a kérdés, hogy mit jelent?

A San Myshuno név három szó összetételéből született meg. A San szentet jelent, és gyakran használják a spanyol városnevekben első szóként. A My azt jelenti, hogy enyém, ez egy angol kifejezés, míg a Shuno egy egyszerű japán személynév. San Myshuno tehát három különböző nyelv jellegzetességeit is felvonultatja – éppen úgy, ahogyan a városban egyaránt megjelenik a spanyol, keleti és amerikai kultúra. Ebben pedig San Franciscóra emlékeztet a szomszédság, ahol szintén keverednek a különböző nemzetiségű emberek.


Forgotten Hollow | The Sims 4 Vampires

Természetesen nem maradhatott ki a sötét, ködös kisváros sem a négyes szériából, hiszen hol máshol éreznék otthon magukat a vámpírok, ha nem egy ilyen baljós, ám mégis hangulatos helyen? Talán vannak még olyanok, akik emlékeznek Midnight Hollow-ra a The Sims 3-ból, és nekik bizonyára feltűnt már a hasonlóság a két helyszín között. Ez nem véletlen, hiszen mind a korábbi széria szomszédsága, mind Forgotten Hollow a horrorfilmek helyszínéül szolgáló Sleepy Hollow-t idézi.


Brindleton Bay | The Sims 4 Cats & Dogs

Elég csak egy pillantást vetni Brindleton Bay lélegzetelállító kilátására, és az ember máris azt kívánja, bárcsak ő is ott lehetne. A kikötőváros hangulatát tökéletesen megörökítő szomszédság New England tengerparti településeit idézi.

További érdekesség – és a készítők által megerősített tény is egyben –, hogy Brindleton Bay egyik városrésze, Cavalier Cove a Szívek Szállodájából ismert Stars Hollow-t hivatott megeleveníteni.


Selvadorada | The Sims 4 Jungle Adventure

A felfedezésre váró dzsungelt nem olyan nehéz elhelyezni térben – a vadon tövében megbújó település hangulata, épületei és éghajlata pedig arra engednek következtetni, hogy a kalandorok kedvenc úti célját a készítők Latin-Amerika egyik őserdejéről mintázták.

Főállású történetíró és profi fordító, mellékesen szárnybontogató youtuber. A Sims szériákon átívelő rejtélyek szakértője. Lelkes játéktesztelő, tudósító, lektor és Sims 4 játékos.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
LightAqua
6 évvel ezelőtt

Salvadorada = Mexikó