Simblog

Öt teória a Simsről, ami akár igaz is lehet (és öt, ami remélhetőleg nem az)

A The Sims számos elméletet szült a rajongók körében. Mi most elhoztunk nektek ötöt, ami akár igaz is lehet, és ötöt, amiről nagyon reméljük, hogy nem azok.

Nagyon szeretjük a Simsben, hogy irányíthatunk visszatérő karaktereket. Gothéktól a Langraab családig, mindegyik játék egy kicsit többet mutat az igazságból a Sims-univerzum részleteiről.

Ugyanakkor, egyelőre nem minden tiszta, és reméljük, hogy a Sims 5 fényt deríthet ezekre a rejtélyekre. A jelenlegi információk birtokában mindig jó móka spekulálni és vad elméleteket gyártani. Ebben cikkben összegyűjtöttünk öt elméletet, amikről reméljük, hogy igazak, és ötöt, amikben bizakodunk, hogy nem azok.

IGAZ LEHET: OLIVE SPECTER EGY GYILKOS

Olive Specter egy idős hölgy volt, aki az unokahúgával, Opheliával élt Strangetownban, méghozzá egy méretes sírkerttel az udvarban. Bár Olive első pillantásra ártatlannak tűnhet, néhány elmélet szerint ő ölte meg a kertjében fekvő embereket.

Állítások szerint Olive szeret a kertjében ásni, botokat hegyezni és egy Earl E. Demise nevű férfi az oltárnál hagyta, aki rejtélyesen elhunyt az incidens után. Mindez aféle mutat, hogy Olive-nak valami köze van ezekhez a holttestekhez, és valószínűleg egy rémisztő sorozatgyilkos lehet.

Olive Specterrel és az őt körülvevő rejtélyről többet olvashattok ebben a cikkünkben!

REMÉLHETŐLEG NEM: LOLITA GOTH VOLT GUNTHER ELSŐ FELESÉGE

A Sims 3-ban, egy Lolita Goth nevű fiatal nő van eltemetve a Goth-család sírkertjében. Időről időre előjön a sírjából, és számos romantikus interakciót végez el Gunther Gothtal, ami azt is jelentheti, hogy ő volt a férfi első neje.

Ugyanakkor, mi azért reméljük, hogy ez nem igaz, mert Lolita rendelkezik a gyerekes tulajdonsággal, valamint sokkal fiatalabbnak tűnik Gunthernél, ami a kapcsolatukat nem túl helyénvalóvá tette volna. Továbbá, a halálának oka is tisztázatlan, azon kívül, hogy elektromosság okozta, ami nincs is a Goth házban.

IGAZ LEHET: SKIP BROKE-OT MEGÖLTÉK

Broke-ék egy szerencsétlen család a Sims 2-ben, mivel Brandi, az egyedülálló anyuka próbálja eltartani a családot. Brandi férje, Skip egy “rejtélyes medence létra balesetben” halt meg, ami önmagában is utalás a módszerre, amivel a játékosok gyakran próbálják kínozni és megölni simjeiket.

Valószínűtlen, hogy Brandi valaha is kegyetlenségre vetemedett volna, de előfordulhat, hogy volt egy ellensége, akiről nem tudunk.

Skip Broke rejtélyes haláláról többet olvashattok ebben a cikkünkben!

REMÉLHETŐLEG NEM IGAZ: KÉT IDŐSÍK LÉTEZIK A VILÁGON

A fejlesztők már megerősítették, hogy a Sims 4 egy egymagában is játszható játék, aminek nincs köze az előző szériákhoz. Bár ez valószínűleg azért van, hogy a fejlesztők nagyobb szabadságot kapjanak, a rajongók elkezdtek spekulálni, hogy több is lehet a háttérben. Mi van, ha a Sims 4 és a Sims, Sims 2 és Sims 3 valójában párhuzamos valóságok?

Erre példa az, hogy Bella Goth szerepel a Sims 4-ben és nem tűnt el. Azért reméljük, hogy ez nem igaz, mert szeretnénk látni a folytonosságot a játékban és találkozni a karakterekkel a Sims 5-ben, vagy a széria következő részében, ahogyan a Sims 2 folytatta a Simset.

IGAZ LEHET: DON LOTHARIO VISSZAUTAZOTT AZ IDŐBEN

Közismert tény, hogy a Sims 3 a múltban játszódik, a Sims és a Sims 2 eseményei előtt. Emiatt eléggé összezavarhat, amikor meglátjuk Don Lothariót Riverview-ban. A leírás szerint egy új helyen ébredt fel, és csak arra emlékszik halványan, hogy átsétál egy teleportáló gépen, miközben két nő nevet rajta.

Az elmélet szerint nem mások, mint a Caliente testvérek küldték vissza a múltba, amikor el kellett volna döntenie, hogy folytatja a kapcsolatát Cassandra Gothtal, vagy folytatja a szoknyavadász életmódját. Érdekfeszítő teória, és rengeteg helyet hagy a történetvezetésnek a játék következő szériáiban.

REMÉLHETŐLEG NEM: A SIMEK FÉLRESIKERÜLT TUDOMÁNYOS KÍSÉRLETEK

Úgy általánosságban nem sokat tudunk a simek világáról. Mintha az élet hangyányit elferdített imitációja lenne. A rajongók álltak elő az elmélettel, miszerint a simek egy rosszul elsült tudományos kísérlet során jöttek létre.

Az emberiség klónozni szerette volna önmagát, de a klónok nem jól sikerültek, ezért elszigetelt világokba küldték őket, ahol mások istenként irányíthatják őket. Ez a plumbobok létezését is megmagyarázhatja.

Reméljük, hogy ez nem így van. Hiszen ez egy elég szomorú és rideg háttértörténet egy ilyen színes karakterekkel teli színes játékhoz.

IGAZ LEHET: A LANDGRAAB-CSALÁD LOPOTT FÖLDEKKEL SZEREZTE VAGYONÁT

Sok Sims játékon keresztül újra és újra megjelent a Landgraab név. A leggazdagabb és legerőteljesebb famíliaként ismerjük őket, és olyan sok pénzük van, hogy a politikát is tudják befolyásolni. A család gyökerei egészen a középkorig nyúlnak vissza, és úgy tűnik, hogy az évek során a jövedelmük legnagyobb forrása a föld és az ingatlan volt.

Az a hír is járja, hogy valamiféle gyarmatosítók voltak, amit a nevük a is megmagyaráz. (Landgraab = land + grab, magyarra fordítva “elragadja a földet”.) Ez azt jelenti, hogy elvették, talán el is lopták mások földjét, hogy vagyonukat gyarapítsák.

REMÉLJÜK NEM: A KORMÁNY AUTORITÁRIUS

A legjobbat akarjuk hinni a simjeinkről és univerzumukról, de ez nem mindig sikerül, amikor a valóság pont az ellentettjét mutatja.

Minden Sims játékban nagyon világos, hogy a láthatatlan kormány közbe tud avatkozni, amikor úgy gondolja, hogy jogos a büntetés simjeidnek. A szociális munkástól kezdve, aki elviszi a gyereked akaratod ellenére, a végrehajtóig, aki eljön, ha nem fizeted a számláidat, a kormány meglepően autoritárius. Ugyanakkor reméljük, hogy ez az államberendezkedés nem igaz, és simjeink egy relatíve szabad világban élnek – vagy annyira szabadban, amennyire mi szeretnénk.

IGAZ LEHET: BELLÁT ELRABOLTÁK AZ ŰRLÉNYEK

A leghíresebb elmélet Bella Goth Sims 2-es eltűnésének rejtélyét járja körbe. Annyit tudunk, hogy utoljára Don Lothario erkélyén látták, miközben egy teleszkópot használt. Erről még fényképes bizonyíték is van.

A teória azt állítja, Don a Caliente testvérekkel dolgozott együtt, hogy elcsábítsa Bellát Mortimertől és elrabolják a földönkívűliek – akik vérrokonai Caliente-éknek. Így a testvérek elcsábíthatják Mortimert, majd övék lesz a vagyona, ha megszabadulnak tőle. Ez egy sötét, de hihető történet, amit a Sims 2-ben rengeteg kép és emlék támaszt alá.

Bella eltűnéséről többet olvashattok oldalunkon itt!

REMÉLJÜK NEM: MI IS EGY SZIMULÁCIÓBAN ÉLÜNK

A Sims lényegében egy szimulációs játék, amit egy kód futtat, és játékosként interakcióba lépünk vele. Azonban, ha simjeinknek lenne öntudata, tisztában lennének a valóságukkal? Ugyanezt kérdezhetjük saját magunkról is.

Mi van, ha a valóság, ahogy mi ismerjük, igazából csak egy masszív szimuláció, és minket is egy istenhez hasonló lény irányít? Reménykedünk abban, hogy ez az elmélet, amit a Mátrix-filmekben és rengeteg másik sci-fiben már körbejártak, nem igaz, hiszen az azt jelentené, hogy egyáltalán nincs szabadakaratunk. Ha legközelebb a Sims 4-gyel játszol, most az egyszer hadd döntsön a simed!

Forrás: Game Rant

Fáradhatatlan fordító és elhivatott simmer, a kihívásokban Tim kihívója. A Sims 4 széria avatott mestere, gondos játéktesztelő, a legfrissebb hírek és információk közvetítője.