Simblog

Sims Teóriák – Olive Specter egy sorozatgyilkos? / Sims 2

Ha sokat játszottál a Sims 2-vel, különösen Odaátban, észrevehetted, hogy számos furcsa dolog történik ebben a szomszédságban. Például, ha szemfüles vagy, feltűnhet egy rejtélyes sim, aki itt jár-kel. A Sims-rajongóktól azonban a Specter-család kapott nagy figyelmet, különösen Olive. Olive kertje a háza mögött tele van holttestekkel, például nem játszató karakterekével. Ebben a teóriában ezt az elméletet boncolgatjuk.

Hogy jobban körüljárhassuk ezt a témát, először meg kell vizsgálnunk a gyanúsítottat. Ő egy játszható karakter, aki a Sims 2-vel együtt jött a játékba, és az unokahúgával, Opheliával él Odaátban. Ahogy azt tudjuk, Olive sokszorosan özvegy, és volt férjei közé tartozik Hugh Thanasia, Rigger Mortis és Ichabod Specter. A sok elhunyt férj miatt több simmer is arra gondol, hogy Olive egy gyilkos, vagy valahogyan felelős a halálukért. Még a Sims 3 Midnight Hollow-ban is megjelent a fiával, Zsezse G. Alannyal. Bár a Sims 2-ben, ami 50 évvel a 3 után játszódik, kis kavarodás van, ami a fiút illeti. Olive már nem él a fiával, ami azért van, mert Odaátban már Alanyt elvitte a gyámügy, mielőtt az anyja megházasodott. Sims 3-ban a férj már halott, mivel a szelleme látható Olive kertjében. És ami fura, Earl E. Demise nem jelenik meg Midnight Hollowban, de Dragon Valley-ben van egy sír “Earl E. Demise számára fenntartva és “Mik azok az easter eggek?” feliratokkal.

Mielőtt még beszélnénk Zsezséről, a Sims 2-ben Olive a hátborzongató házát az unokahúgával, Opheliával osztja meg. Ophelia Olive testvérének, Willow-nak a gyereke, aki a férjével együtt Olive kertjében van eltemetve. Olive Lerato és Peponi gyereke, akik mindketten tűzben haltak meg. Az is közismert, hogy Olive Buzz Gruntot sem kedvelte annyira, és már említettük, hogy az exfelesége Olive telkén halt meg. Bár nem kedvelik egymást, Buzz mindig átmegy hozzá, ha hívják, és ő lehet a következő áldozata is.

Beszéljünk egy kicsit arról, hogy ki is pontosan Zsezse G. Alany! Olive szerelmes lett a Zord Kaszásba, és az emlékei között látszik, hogy etyepetyézett vele. Akár az is lehet, hogy simeket ölt, így többet láthatta szerelmét. Ölhetett dühből és bosszúból is. Buzz Grunt exe is az ő kertjében lehet, valamint Earl E. Demise, akivel azután végezhetett, hogy otthagyta az oltárnál. Az a hír is járja, hogy Zsezse G. Alany Olive gyereke, méghozzá a Zord Kaszásszal történt romantikus kapcsolatából. Ezen spekuláció kapcsán sok kérdés felmerül: Olive tényleg gyengéd érzelmeket táplál a Zord Kaszás iránt? És valóban embereket öl, hogy találkozhasson vele?

Ha megnézzük a kronológiát, látjuk, hogy Olive a fiát már idősként hozta világra. Ha a Kaszás tényleg Alany apja, Olive már idősként lett terhes, ami lehetetlen a játékban. Először is, ki hívja a gyerekét így? Olyan a hangzása, mintha egy kísérlet lett volna. Ha elolvassuk az életrajzát, láthatjuk, hogy gyakran tikkel és rángatózik. Gyerekkorában elvette Olive-tól a gyámügy, mivel az anyja elhanyagolta, és később Loki és Circe Beaker fogadta örökbe, Odaát tudós párosa. A Sims 2 PS verziójában Zsezse nincs jelen, csak nyugtalan szellemként Bella Goth házában. De van még egy szellem Bellánal, aki elég nyugtalanító. Nem tud lebegni, és nem átlátszó, mint a többi szellem. Segít megszabadulni a többi szellemtől, mint például Zsezse G. Alany. Azt mondta, hogy mindig pénzügyi gondjai voltak, és ő jelentkezett tesztalanynak. De egyik nap az egyik gép megölte. Halála után a család elrabolt egy kukásembert. Alanynak volt egy barátnője, Annie Howell is, aki nem tud a haláláról és azt feltételezte, hogy egyszerűen elhagyta őt.

Beszéljünk kicsit a Kaszásról is! Látszólag ő a Specter család apja, egy nemjátszható karakter, aki jelen van az összes szomszédságban. Ahogy az összes ilyen karaktert, őt sem lehet a családhoz adni, nem haraphatja meg vámpír, vagy csinálhat mást a munkáján kívül. Azonban, ha mégis megtörténik, összeomolhat a játék. Az is kiderül a videóból, hogy Odaátban a Kaszás eredetileg nő volt. Ezt a hibát későbbi kiegészítőkben kijavították, de ez lehet egy kapocs Olive-val. De ki tudja?

De térjünk vissza Olive kertjébe! Nem csak a halott férjei találhatók meg a kertjében, hanem például ételkiszállítók és egyéb szolgáltatók is. Sokuknak a neve is a halált sugallja. Eleve a Specter név is angolul szellemet jelent. Az Olive Specter lehet egy szójáték, ami az I love Specter, az az “szeretem a szellemeket” mondaton alapul, ami a Kaszáshoz való vonzódására is utal. Az is lehetséges, hogy a simek, akik a Sims 3 polcra kerülése előtt haltak meg, szintén Olive áldozatai. Azonban a gyilkosság nem lehetséges a Simsben. Nézd meg Olive életrajzát! Aszerint Olive mindent megtesz, hogy megszerezze, amit akar. Szabadidejében gombákat gyűjt, botokat élesít, és a kertjét ássa. A botok élesítése azt is jelentheti, hogy van fegyvere a gyilkossághoz, és azért ássa a kertjét, hogy eltemesse az áldozatok holttestét.

Ami azt a kérdést illeti, hogy kik lehetnek eltemetve a kertjében: a volt férjei, Olive nővére és az ő férje, az az Ophelia szülei, Olive saját szülei, random városlakók, mint Buzz felesége, pizzakiszállítók, Melissa és Luke, két tinédzser, Seth, egy szerelő, Brenda, egy postás, Benjamin, a rovarirtó, és Hugh testvére, akinek a sírját nem lehet megtalálni, és semmi információ nem található meg róla. Tudjuk, hogy Olive és az unokahúga a Dead End Lane 13-ban lakik. A kert végében található egy vörös fotel, amiben Olive szokott ülni.

De ideje rátérni a fő kérdésre: ki a gyilkos, ha egyáltalán van gyilkos? Három elkövető is rendelkezésünkre áll, bár a legtöbb bizonyíték Olive-ra mutat, elképzelhető, hogy nem egyedül követte el a bűncselekményeket. A Kaszás és Ophelia is felmerül a gyanúsítottak között. Arról már beszéltünk, hogy Olive etyepetyézett a Kaszással, és szerelmes volt belé. Ha a Kaszás is szerette Olive-ot, elképzelhető, hogy őt használta a gyilkosságokhoz. Ahogy említettük, a Sims 3-ban Olive a barátságos és peches tulajdonságokkal bírt. Szereti a fiát, Zsezsét, és az unokahúgát, Opheliát, ezért lehet, hogy a Kaszás választotta őt.

A Kaszásnak – aki ebben az esetben a Maxis, mivel egyes elméletek szerint több sim is meghalt a Sims 3 kiadása előtt – kellett egy terv: mindenért Olive-ot hibáztatják. De nem fura, hogy az áldozatok között tinédzserek is vannak? Itt jön a képbe Ophelia, hogy féltékeny volt a barátaira, és hogy miért lakik Olive-val, ha a nő megölte a szüleit. Aggódott a múlt és a jövő miatt, és lehet, hogy Ophelia nem is értette, mit tesz Olive, amikor megölte a szüleit.

Mostanra több nyomot összegyűjtöttünk a rejtéllyel kapcsolatban. Odaátban mindenkinek van köze mindenkihez, mindenkinek vannak titkai. Most nézzük, hogy vajon Olive bűnös-e! Kezdjük a bizonyítékokat magával Olive-val. A Sims 3-ban a barátságos és a peches tulajdonságokkal bír. Lássuk be, egy sorozatgyilkos általában nem barátságos. Az Olive kertjében eltemetett emberek többségének nincs szemöldöke, és ha elolvasod a családról szóló leírást, azt írja: Ki van eltemetve Olive kertjében? Vajon a rejtélyes, idősödő különc az unokahúgára, Opheliára hagyja a vagyonát, vagy, a pletykák szerint, egy ismeretlen örökösre? Mind tudjuk, hogy a Kaszás Zsezse apja, azonban ő nem található meg a családfában, és ha Olive meghal, a vagyonát Zsezse örökli, nem Ophelia.

De azt tudjuk, hogy itt valami nem kerek, és Odaát tele van rejtélyekkel. Szerintetek ki lehet a felelős az Olive kertjében található sírokért? Írjátok meg nekünk kommentben!

Fáradhatatlan fordító és elhivatott simmer, a kihívásokban Tim kihívója. A Sims 4 széria avatott mestere, gondos játéktesztelő, a legfrissebb hírek és információk közvetítője.