Simblog

Ismerd meg Venessát! – Első rész

A Get Famous kiegészítőt – csak úgy, mint korábban a Seasonst – egy rövid történettel promózzák a készítők. A feltörekvő színésznő, Venessa kétrészes sztoriján keresztül kicsit jobban megismerhetjük az új kiegészítő rejtelmeit. Olvass tovább, ha érdekel a fényes jövő előtt álló simlány!

Első rész: Nagy álmok, apró lépések

Még nem csomagolt ki, azonban mindenfelé papírok voltak szétszórva körülötte.
– Tudom, hogy itt van valahol – mormogta magának Venessa.
Folytatta tehát a hátralévő dobozok felbontását. Hol lehet…? Ekkor Venessa észrevett egy apró dobozt a hálószobája sarkában. Erről megfeledkezhetett. Miután letépte az apró dobozról a ragasztószalagot, meglelte a listát a kedvenc könyveinek tetején.
Egész életében arról álmodott, hogy Del Sol Valley-ba költözzön, és Venessa most készen állt, hogy kiállja a világhírű színésznővé válás próbáját. Volt azonban néhány olyan akadály, amit meg kellett ugrania, hogy megvalósítsa az álmát. És hogy követni tudja a haladását, előkapta a listáját.

Az első pont a tanulás volt, amit ő már egyébként is csinált. Tudta, hogy ha labdába szeretne rúgni, akkor csiszolnia kell a színjátszó képességeit. Ezért felkapta a kedvenc drámakönyvét, és nekilátott a gyakorlásnak. És gyakorolt. És még tovább gyakorolt. Ez izgatottá tette őt a jövője miatt, de nem annyira, mint amikor Tasha felhívta. Venessa még mindig tisztán emlékezett a beszélgetésre:
– Halló? – szólt bele a telefonba Venessa.
– Venessa? Tasha vagyok!
Venessa igazán megkönnyebbült, amikor meghallotta a másik barátságos hangját. Egyedül költözött ide, és alig ismert valakit. Tasha – aki Venessa egyik gimis évfolyamtársa, Luke, barátja volt – a legjobbkor bukkant fel.

Hamar kiderült, mennyire egy hullámhosszon voltak, elkezdtek együtt lógni, valamint közösen gyakorolni Venessa jeleneteit. Még az is Tasha ötlete volt, hogy lépjenek fel közönség előtt, borravalóért.
– Nem vagyok biztos benne, hogy ez jó ötlet – mondta akkor Venessa halványan elpirulva.
– Jaj, ugyan már – válaszolt Tasha. – Egyszer még meg fogod nekem köszönni.
Végül is, mi vesztenivalója volt? Az első néhány nyilvános szereplés alkalmával az emberek zavartan nézték őket. Még egy kisebb csoport is verődött köréjük szombaton. Ez azonban segített Venessának fizetni a bérleti díjat, ám továbbra sem hívták be őt meghallgatásokra. De nem adták fel, Venessa pedig elkezdett egyedül is előadni.

Majd egy napon – végre – megszólalt a telefon.
– Miss Jeong, jó dolgokat hallottunk önről, ezért szeretnénk mi képviselni önt – mondta a hang a vonal másik végén.
Venessa csak visongani tudott, amikor elfogadta Del Sol Valley egyik legnívósabb ügynökségének ajánlatát. Kihúzhatta tehát a CSATLAKOZZ EGY ÜGYNÖKSÉGHEZ pontot a listájáról. Ez. Volt. Az. A nagy lehetősége.

Vagy… valami olyasmi.
Ezek után az ügynökség elküldte őt néhány alacsonyabb fizetéssel járó meghallgatásra. És igen, jutalékot kellett fizetnie. De nem érdekelte őt. Elvégre kamera előtt volt, belőtt hajjal, tökéletes sminkkel, beszélgethetett a rendezővel, egyszóval lassan élni kezdhette az álmát.

Néhány heti nem igazán fényes előadás után egy gitárt szállítottak ki Venessa házához. Így szólt a mellékelt üzenet: Tanulj meg néhány jó kis dalt, és több meghallgatásra is eljuthatsz!
Tudta, hogy fel kell készülnie a következő meghallgatásra, hiszen az ügynökség számított rá.

Csörrr! Csöööörrr!
– Venessa, én vagyok az – szólt a telefonba Tasha. – Úgy hallottam, lesz ma este egy nagyszerű parti. Elmegyünk rá néhányan, és neked is jönnöd kell!
– Nem is tudom – hezitált Venessa. – Éppen kaptam egy gitárt, hogy gyakoroljak, és…
– Gyerünk! Sosem eresztesz le, állandóan csak gyakorolsz. Engedj már meg magadnak egy görbe estét!
Tashának igaza volt. Venessa nem is emlékezett rá, mikor volt utoljára bulizni.
– Indulok – jelentette ki végül a listáját eldobva aznap estére.

***

Venessa lepislogott a telefonjára. Három nem fogadott hívás és kilenc szöveges üzenet. De egyik sem az ügynökségtől jött. Már eltelt két nap, és még semmi hír nem volt arról, hogyan ment a Zeeenélj meghallgatás.
Teltek-múltak az órák, de még mindig semmi.
Amikor végre megkapta a hívást, Venessa már tudta, hogy nem kapta meg a szerepet. A HOZZ ÖSSZE EGY NAGYSZERŰ MEGHALLGATÁST óriásibbnak tűnt a listáján, mint valaha.
Csing-ling!

Jaj, a csengő. Venessa másra sem vágyott, csak arra, hogy pizsamában maradhasson és összegömbölyödhessen magzatpózba.
– Gyerünk, Venessa, nyisd ki! Tudjuk, hogy bent vagy!
Természetesen Tasha volt az.
Venessa kitárta az ajtót, hogy felfedezze odakint az új barátainak csoportosulását – mindannyian pizsamában érkeztek.
– Azért jöttünk, hogy felvidítsunk téged, és semmit nem tehetsz ellene.
Mindannyian beözönlöttek, hoztak pattogatott kukoricát, édességet és takarókat, majd egyenesen a tévé elé vándoroltak. Venessa nem tudott mást tenni, csak mosolyogni. Lehet, hogy a vágyott hírnevet még nem szerezte meg, de tudta, hogy otthonra lelt.

Főállású történetíró és profi fordító, mellékesen szárnybontogató youtuber. A Sims szériákon átívelő rejtélyek szakértője. Lelkes játéktesztelő, tudósító, lektor és Sims 4 játékos.