Simblog

Ismerd meg a Climate családot! – 4. rész: Kamaszos merülés

Summer belemerült az udvarukon álló medence frissítő, hullámos vizébe. A világ zajai elmosódtak, ahogyan a víz alá bukott, és ő csak élvezte a béke pillanatait.

A tinédzserek élete olyan kemény! A szülei folyamatosan körülötte legyeskednek.

– Milyenek a jegyeid? – kérdezik.

– Nem lesz jó állásod, ha nem tanulsz – mondják.

– Nem tetszik nekem, hogy azzal a Billyvel lógsz – kötözködik apu.

– Hogy van Amanda? Barátnők vagytok még, ugye? – érdeklődik anyu.

És ez az egész folyamatos; nincs egy perc nyugta sem tőlük!

Aztán itt van a kisöccse is. Uh. Summer arca kiemelkedett a vízből, a lány vett egy nagy levegőt. Kitörölte a klórt a szeméből, és újra az élő-lélegző világra irányult a figyelme. Az apja megpróbálta elbűvölni a méheit, bár a bőrét tarkító csípésekből ítélve úgy tűnt, nem ment neki valami fényesen.

– Jaj! – kiáltott fel Arthur. – Legyetek már rendes méhecskék!

– Ciki – válaszolt neki mormogva Summer.

– Hé! Szerintem jól hangzott!

– Szerintem meg oximoron* volt – oktatta ki Summer.

Az apja elcammogott, hogy megkeresse a méhész öltözékét, a hőn szeretett méhei kíséretében. Tulajdonképpen miért is nem porozták be apu kertjét?

Az udvar másik végében Summer anyukája, Janine asszisztált Nicolas pancsolásához a gyermekmedencében. A tökmag még nem volt elég nagy ahhoz, hogy a medencében fürdőzzön, és ez tökéletes volt Summer számára. A kis szaros valószínűleg úgyis csak tönkretette volna az úszós idejét.

A szülei tényleg annyira igazságtalanok voltak. Amikor ő volt kicsi, a szülei mindig leszidták, amikor nem takarította a szobáját. Megszidták, amikor nem segített a házimunkában. Megszidták a rossz jegyeiért. De Nicolast soha. A kölyök mindent megúszott. Pedig kész istencsapása volt!

Az apukája újra kilépett a kertbe, immár a méhész szerelésében. Őszintén… nevetségesen nézett ki. Summer a szemét kezdte forgatni, mielőtt még megálljt parancsolhatott volna magának.

– Szent virágpor, ez a ruha nagyon meleg! – kiáltott fel az apukája.

– Röhejesen nézel ki! – hűtötte le Summer.

– Jaj, ne már – fordult hozzá Arthur. – Régebben olyan jó fej voltál. Akkor még segítettél nekem méhészkedni.

– Mindegy – tért ki a válaszadás elől Summer, majd szándékosan duzzogva masírozott be, és végigcsöpögtette a padlót, majd lehuppant az ágyára. Becsapta maga után az ajtót és jó hangos zenét is kapcsolt, hogy mindenkit kizárhasson.

– Summer! Gyere vacsorázni!

Az anyukája a szokásosnál kedvesebb volt, de Summert nem lehetett átverni.

– Nem.

– De most komolyan, Summer. A kedvencedet készítettük.

Na ne, az apja is. Ez bizony összeesküvés. Mindig összeesküvés van a dologban.

– Suuuummer, mindenki váááár!

A szülei lepisszegték a tipegőt. Mit hadovál itt Nicolas? Summer túl kíváncsi volt ahhoz, hogy tinédzser üzemmódban maradjon, tehát átöltözött a fürdőruhájából, és levágtatott a földszintre.

– Meglepetés!

A hang fülsiketítő volt, és nem a hangerő miatt. hanem inkább azért, mert sokkolta őt a teljes baráti körének fürdőruhás látványa a nappalijukban.

– Boldog szülinapot, kicsim! – mondta neki az apukája vigyorogva. – Készítettem neked méztortát, hogy ünnepelni tudj a barátaiddal.

– De mégis mikor? – Summer efölött teljesen elsiklott.

– Anyukád már hetekkel ezelőtt meghívott minket – magyarázta Judy, a legjobb barátnője. – Gyerünk, menjünk úszni!

Az apukája ekkor bekapcsolta a hifit, és éppen a kedvenc dala indult el. A nyári meleg a napnyugtával együtt mérséklődött, de a tinédzsercsapat kimasírozott az ajtón, hogy alámerülhessenek a medence vizében.

Janine elkapta Summer csuklóját, mielőtt a lány csatlakozhatott volna a barátaihoz.

– Tudjuk, hogy mostanában Nicolas volt a középpontban. Tudod, ő nagyon igényli a figyelmet, és őszintén… te annyira nagyszerű vagy mindenben, amit csinálsz. Büszkék vagyunk rád.

Summer megölelte az anyukáját.

– Nem rossz, mi, kölyök? – kérdezte az apukája egy spatulával az egyik, és egy tányérnyi hamburgerrel a másik kezében. Úgy tűnt, minden készen állt a grillezéshez.

– Apu, most az egyszer azt kell mondanom, hogy valami tök menőt csináltatok.

Summer még a szüleire vigyorgott búcsúzóul, majd szaladt is, hogy csatlakozhasson a barátaihoz.

 

*Az oximoron ellentétes jelentésű szót takar (pl. keserű méz).

Főállású történetíró és profi fordító, mellékesen szárnybontogató youtuber. A Sims szériákon átívelő rejtélyek szakértője. Lelkes játéktesztelő, tudósító, lektor és Sims 4 játékos.