Simblog

Sims Teóriák – Honnan jönnek a simoleonok?

A simed lehet a szabad világ vezetője, vagy egy szenvedélyes, szabadszellemű festő, mindig van lehetőség simoleont keresni. Simed eladhatja néhány fényképét  egy kis extra jövedelemért, vagy lehet elég ambiciózus, hogy elérje karrierje legfelső szintjét, és ezreket keressen óránként. Létezik néhány kevésbé  hagyományos  módszer is plusz pénz keresésre, például kívánhatsz a kívánság kút segítségével, vagy eladhatsz egy-két ablakot építő módban.

Ez teljesen szép és jó, de ha jobban belegondolsz, honnan jön ez a sok simoleon? A simek folyamatosan így vagy úgy pénzhez jutnak, de a keresetük csak úgy…  megjelenik. A SimsVip oldal cikkje ennek jár utána.

A csaláskódokat félretéve, mivel ott más a helyzet, nagyon gyanús, hogy igazából sosem tudjuk meg, honnan származnak a simoleonok. Persze, ha egy sim fizetésemelést kap a munkahelyén, a pénz a munkahelyétől jön. Ennek van értelme. De mi van akkor, ha simünk elad valamit, például egy fényképet vagy egy festményt? Azokat valójában ki veszi meg? Nem mindennapos, hogy az emberek ezrekért vesznek meg műalkotásokat, vagy csak egy kezdő darabot, ami pusztán pár simoleont ér. És ne is menjünk bele, hogy kik azok az emberek, akik megveszik az elromlott vécéket vagy a köveket  a gyepről.

A simoleonok elosztása terén minden kicsit furának tűnik. Például, ha egy sim elad valamit, amit összegyűjtött, jó nagy mennyiségű aprót kaphat érte. De egy sim lehet a leglelkesebb gyűjtögető, és még a hatalmas gyűjteményével is biztos, hogy mindig lesz valaki, aki megveszi a köveit. Ez hogy lehet? Annak van értelme, hogy valakik megvesznek és eladnak ilyen tárgyakat, de az gyanús, hogy ilyen könnyen és gyorsan képesek erre, méghozzá úgy, hogy biztos származik belőlük jövedelmük.

Sok simoleon áramlik egyik simtől a másikhoz, de pontosan honnan jön a pénz? Honnan származik? Bankok nem léteznek, az adók legjobb esetben is nagyon engedékenyek (ha egyáltalán beleszámítanak a család számláiba), a pénz látszólag a semmiből jelenik meg, néha megkérdőjelezhetően legális módon (például a kívánságkút segítségével), és mivel olyan könnyű köveket és békákat találni, ezen tárgyak értékének a nullához kellene közelítenie. Akkor mi is folyik itt? Itt az ideje egy kis spekulációnak!

Nos, egy elképzelhető elmélet, hogy a Sims 4-ből ismert helyek bővelkednek bizonyos forrásokban, amikért más városok hajlandóak sok simoleont kipengetni. Ezért a kormánynak nem szükséges nagyon adóztatni a simeket, és a munkáltatók is relatíve könnyen tudnak bőkezű fizetést adni a dolgozóknak. És hogy mik lehetnek ezek a források? Természetesen a gyűjthető dolgok! Ezeket az egész városban meg lehet találni, de talán csak az általunk ismert helyek vannak ilyen szépen megáldva velük, és talán ezért olyan értékesek.

Még egy teória? Űrlények, hát persze! Számos összeesküvés elmélet szerint van bizonyíték földönkívüli aktivitásra a városokban, különösen a Landgraab család miatt , és kapcsolatban állva a teóriával, hogy a család valójában űrlényekből áll, akik irányítják a kormányt, talán intelligens  földönkívüli életformaként  megfigyelik a Föld különböző részeit (a szomszédságokat, ahol tudunk játszani), és könnyű hozzáférést nyújtanak a simoleonokhoz, hogy tudják folytatni az emberekről szóló tanulmányaikat. És a kormányt irányító űrlényekként, akik nagyon valószínű, hogy az ilyeneket megússzák, létrehoztak egy mesterséges környezetet, hogy megfigyeljék a földiek viselkedését kontrollált körülmények között.

Vagy talán csak egyszerű simoleonhoz jutni a jó, normális kormányvezetés miatt, akik lehetővé teszik a  virágzó világot. De az összeesküvés elméletek jobbak, főleg a Sims érdekes világában!

Ti mit gondoltok? Nem tartjátok kicsit gyanúsnak, hogy ilyen könnyen lehet simoleonhoz jutni? Ki fizet azokért az “ingyenes” gyorskajákért, amiket a simek a hűtőből vesznek elő? A pénznek jönnie kell valahonnan. Szerintetek honnan származik?

De akármilyen történet is van a háttérben, az a fontos, hogy sok simoleonnal sok nagyszerű dologra vagyunk képesek, és mivel rengeteg van belőlük, simed a pénzzel járó hatalommal együtt élheti álmai életét!

Forrás: SimsVIP

Fáradhatatlan fordító és elhivatott simmer, a kihívásokban Tim kihívója. A Sims 4 széria avatott mestere, gondos játéktesztelő, a legfrissebb hírek és információk közvetítője.