Hol érdemes Simset vásárolni?

Hol érdemes Simset vásárolni?

Mindannyian szeretünk simsezni, ahhoz viszont, hogy ezt megtehessük, valahonnan meg kell szereznünk a játékokat – ma pedig hoztunk nektek egy kis segítséget ahhoz, hogy hol érdemes vásárolni.

Amikor vásárolni akarsz, akkor először azt kell eldöntened, hogy kézzelfogható formában szeretnéd-e a játékot, vagy megelégszel a digitális verzióval. Ha mindenképpen a polcodon akarod látni a DVD-ket, akkor számolnod kell azzal, hogy drágábban tudsz majd csak hozzájutni a Simshez, míg a digitális változatok esetében könnyebben találhatsz pénztárcabarát megoldásokat.

 

Amennyiben a DVD-s verzió mellett döntesz, beszerezheted a játékodat többek közt:

– CD Galaxis (https://cdgalaxis.hu)

– 576 Kbyte (https://576kb.hu)

– Media Markt (www.mediamarkt.hu)

– Konzolvilág (https://www.konzolvilag.hu)

 

Összehasonlításképpen az alábbi táblázatban megtalálható a különböző helyeken kapható játékok ára*:

Sims 4 alapjátékSims 4 Get to WorkSims 4 Bundle 3
CD Galaxis12.990 Ft10.990 Ft8.990 Ft
576 Kbyte11.990 Ft11.999 Ft8.999 Ft
Media Markt12.999 Ft9.999 Ft
Konzolvilág10.999 Ft11.999 Ft8.999 Ft

 

Általánosságban elmondható, hogy a CD Galaxis árai a legkedvezőbbek – ráadásul sok esetben a házhozszállítás is ingyenes.

A Media Markt kínálata hiányos, nem minden kiegészítő kapható náluk, viszont nagyon sok helyen van áruházuk szerte az országban, így könnyebben elérhetőek, személyes átvétel esetén pedig értelemszerűen nincsenek szállítási költségek.

Az 576 Kbyte-nak az országban összesen tizennégy üzlete van, így náluk sem ütköznek nehézségbe a vidéki vásárlók sem a személyes átvételkor, az áraik pedig simses viszonylatban a megfizethető kategóriába esnek.

A Konzolvilágnak nagy előnye, hogy ingyenes náluk a házhozszállítás, és egy-két kiegészítőt letölthető formában is árulnak.

Vásárláskor érdemes minden üzletet megnézni, mert időről-időre előfordulhat, hogy a játékokhoz akciósan juthatunk hozzá valamelyik helyen. Szempont lehet az, hogy át tudod-e venni személyesen, vagy hogy neked jobban megfelel a házhozszállításos megoldás.

 

Ha viszont megfelel a digitális verzió is, akkor választhatod:

– Origin (https://www.origin.com)

– CodeShop.Hu (https://codeshop.hu)

– Instant Gaming (https://www.instant-gaming.com)

 

Áraik* összehasonlításként:

Sims 4 alapjátékSims 4 Get to WorkSims 4 Bundle 3
Origin€ 39.99

= 12.396 Ft

€ 39.99

= 12.396 Ft

CodeShop.Hu9.990 Ft8.990 Ft7.990 Ft
Instant Gaming€ 22.68

= 7.030 Ft

€ 21.13

= 6.550 Ft

€ 17.99

= 5.577 Ft

 

Sims 4 ParenthoodSims 4 Fitness Stuff
Origin€ 19.99

= 6.196 Ft

€ 9.99

= 3.096 Ft

CodeShop.Hu6.490 Ft4.990 Ft
Instant Gaming

 

A táblázatból kiderül, hogy a játék digitális formájának vásárlása esetén több lehetőségünk is. Originen és CodeShopon még a Stuff packeket is megvásárolhatjuk egyenként, viszont ebben az esetben a Bundle csomagok (két Stuff pack és egy Gamepack) nem elérhetőek. Általánosságban elmondható, hogy Originen az alapjáték és a nagy kiegészítők (Expansion packek) drágábbak, mint a legtöbb más helyen, viszont Game packeket és Stuff packeket jó áron lehet onnan beszerezni.

A CodeShop is lehet jó lehetőség, mert elérhetőbb áron minden kiegészítő kapható náluk, magyar nyelvű az oldal, így azok is könnyebben kiigazodhatnak rajta, akik nem beszélnek angolul.

Az Instant Gaming árai a legkedvezőbbek, náluk viszont Game packek és Stuff packek csak ritkán kaphatóak, inkább Bundle csomagok formájában lehet megvenni tőlük a kiegészítőket. Az oldalon kapható játékok mind legálisak, a fizetés is biztonságos, így nyugodtan le lehet csapni a legolcsóbb darabokra is.

Érdemes egyébként az Origint figyelni, mert itt gyakran 25-50%-os akcióval lehet megvenni az Expansion packeket és Game packeket.

 

 

*A cikk 2018. január 1-i árakat tartalmaz

Az eurós árak átváltásakor használt árfolyam: 1 euro = 310 forint

Ruby

Ruby

Főállású történetíró és profi fordító, mellékesen szárnybontogató youtuber. A Sims szériákon átívelő rejtélyek szakértője. Lelkes játéktesztelő, tudósító, lektor és Sims 4 játékos.
Ruby

Ezeket láttad már?

Hozzászólás

  Feliratkozás  
Visszajelzés