Simblog

Bella Goth nyomában – 4. The Sims 4

Hosszú utat jártunk be Bella Goth történetének feltárása közben; láttuk, hogyan indult el a hírnév felé vezető úton az első szériában, megpróbáltunk utánajárni a The Sims 2-es elrablásának, majd a The Sims 3-ban visszatértünk oda, ahol minden kezdődött. Most pedig elérkeztünk a sorozat utolsó állomásához.

Bella már a The Sims 4 promóciós anyagában is többször megjelent – ahogyan azt a játék legikonikusabb nőalakjától a rajongók el is várják. Mortimerrel együtt több hivatalos fotón is szerepelt, majd a Create A Sim hivatalos gameplay trailerében is benne volt, bár akkor még egy kicsit máshogy nézett ki, mint a végleges, játékbeli valója.

Bella Willow Creekben, az Ophelia Villában él a családjával: Mortimerrel, valamint két gyermekükel, Cassandrával és Alexanderrel. Hivatalos információk szerint Bellának ezen verziója egy alternatív idősíkban él a többi széria Belláihoz képest. Elképzelhető azonban, hogy ez a széria a Goth család életét közvetlenül Bella elrablása előtt mutatja be.

A játék kezdetén Bella fiatal felnőtt, aki 24 napra van a felnőtté válástól. Partiállat az életcélja, és eközben titkos ügynökként dolgozik. Elmondhatjuk tehát, hogy sokban különbözik attól, akit eddig megismertünk – eddig ugyanis inkább a kreatív oldalát csillogtatta meg minden szériában, ezúttal azonban egy sokkal keményebb munkát választott, ehhez pedig egészen más jártasságokra van szüksége.

Jó kapcsolatot ápol a családja minden tagjával, ám a háztartáson kívül senkit sem ismer, amikor először belépünk a játékba.

Érdekesség, hogy a trailerhez képest megváltoztak Bella jellemvonásai (korábban romantikus, nyitott és aktív jellemvonásokkal rendelkezett) és az életcélja sem A világ barátja többé. Azonban SimGuruJill a galériában letölthetővé tette Bellának ezt a kezdeti verzióját is.

 

 

Érdekességek

Zongora: A Play Song… romantikus és klasszikus menükben megtalálható egy dal, amelynek For Bella, vagyis Bellának a címe. Természetesen a dallam szólhatna akármelyik Bellának, de tekintve, hogy a Sims univerzum legismertebb nőalakja Bella Goth, valószínűsíthető, hogy a dal neki szól. Egyébként ez egyben egy utalás Ludwig van Beethoven Für Elise című, méltán híres művére.

San Myshuno Reviews

A City Living kiegészítővel érkezett San Myshuno csodálatos városa, és a hivatalos weboldalon elérhető egy interaktív térkép, ahol a játékból már ismert simek hagynak véleményt az egyes épületekről vagy rendezvényekről. Természetesen Bella sem hagyhatta ki ezt, így most BellaNotBella álnév alatt az ő kommentárjai következnek.

A kosárlabdapályáról:

Kerüld el ezt a helyet, ha csak nem szeretsz a szemét körül sétálgatni és furcsa emberekkel találkozni. Úgy értem… ha neked ez tetszik, ez a te helyed. De nekem? Kizárt.

A Culpepper apartmanokról:

Egyszer randiztam egy pasival, aki a Culpepper apartmanokban lakott, és maradjunk annyiban, hogy nem ő volt az egyetlen patkány ezen a helyen.

A romantika fesztiválról (Romance):

Nem tudom, mi győzte meg végül Mortimert – a Guruk ajánlása, a tűzijáték vagy talán a hangulat, de ezen a helyen kért meg engem, és a fesztivál életem legromantikusabb éjszakája volt.

A ZenView csúcsról:

A Zenview nem csak egy találó név. Néztél már ki az ablakokon? Lélegzetelállító.

A humor és csínytevés fesztiválról (Humor and Hijinks):

Szeretem, ahogy a város utcái megtelnek egy könnyedebb hangulattal. Szeretsz nevetni? Akkor ne hagyd ki ezt a fesztivált.

Bella Goth egy kivételes sim, és nem csak azért, mert titokzatos és gyönyörű. Ő az ugyanis, akit mindenki ismer, aki valaha játszott már a The Sims valamelyik szériájával, ő az, akinek a véletlenszerű felbukkanásait biztosan megjegyzi minden játékos. Bella története és személye rengeteg kérdést vet fel, megmozgatja a simmer közösséget, inspirálja a kreatív rajongókat, és közben mégsem több, mint egy egyszerű anya, feleség.

Most, hogy négy szérián át követtük minden lépését, elmondhatjuk vajon, hogy ismerjük Bellát? Talán. De az biztos, hogy a jövőben is számíthatunk még meglepetésekre tőle.

Főállású történetíró és profi fordító, mellékesen szárnybontogató youtuber. A Sims szériákon átívelő rejtélyek szakértője. Lelkes játéktesztelő, tudósító, lektor és Sims 4 játékos.