Simblog

A Sims játékosok 30 típusa

A minap a Sims-re fel! csoportban barangolva egy vicces videó ragadta meg figyelmem, ami a simmereket sorolja típusokba játékstílus szerint. Az első gondolatom az volt, hogy ennyi típus a világon nincs, végignézve viszont rájöttem, hogy mégis van. Milyen szuper dolog már, hogy ennyire színes a Sims közösség! Lássuk tehát a típusokat:

 1. Csaló –  A játékba belépve az első dolga, hogy megnyissa a csaláskód ablakot, és a motherlode kóddal milliomossá tegye simjét. Ide tartoznak azok is, akik a postaláda segítségével töltik fel a háztartás szükségleteit, vagy teleportálva küldik őket egyik helyről a másikra.
 2. Realista – Azt hiszem, kezdetben mindenki így próbál játszani, kevesek önuralma elég erős azonban, hogy sokáig kitartson emellett a játékstílus mellett. A realista simmer egy kezdő otthonban helyezi el simjét, aki kemény munkával és tanulással érvényesül, és alapvetően úgy játszik a játékkal, ahogyan azt megtervezték.
 3. Bukott realista – Olyan realista játékos, akinél valami félresiklik. Eleinte hősiesen kitart elhatározása mellett, és nem használ kódokat, de aztán végtelenül boldogtalan simjeit látva megadja magát a sorsnak.
 4. Építész – Imád építeni. A játékba lépve egész idejében csodás épületeket készít, a valódi játékig azonban ritkán jut el.
 5. Simkészítő – Számára a Sims játék kimerül a CAS-ben, tucatjával készíti a szebbnél-szebb simeket. A játékban azonban nem igazán próbálja ki őket.
 6. CC-fan – Ismertetőjele, hogy több giga egyedi tartalom sorakozik játékában, ruhák, tárgyak, épületek vegyesen. Két további altípusra oszthatjuk őket, a valósághű egyedi tartalmakat gyűjtőkre, és azokra, akik a Sims grafikájához hasonló tartalmakra vadásznak.
 7. Mod rajongó – Hasonló a CC-fanhoz, de ő olyan egyedi tartalmakat gyűjt, amelyek a játék menetét módosítják, és olyan funkciókat adnak hozzá, amelyekre addig nem volt lehetőség a Sims-ben. Ide tartozik az állatok irányítására való mod, vagy egy új világ, de százával fordulnak elő ezeknél összetettebb tartalmak is, például a Sims 4 MC Command Center vagy a Sims 3 NRAAS MasterController.
 8. Kihívás rajongó – Ezt a típust untatja a Sims szabad játékmenete, és olyan kihívásokat keres, amelyek célt adnak a játéknak. Wags to riches kihívás, Disney hercegnő kihívás, Bordélyház kihívás… mindenki számára akad, ami megmozgathatja fantáziáját.
 9. Csábító – Ez a típus azt élvezi legjobban a játékban, ha flörtölhet. Megpróbál minden simet elcsábítani, aki csak útjába akad, és az ismerkedést etyepetyével megkoronázni. Akadnak, akik inkább a gyermeknemzés interakciót részesítik előnyben, ami rövid időn belül népes családfát eredményezhet.
 10. Maximalista – Célja, hogy mindent véghezvigyen a játékban. Maximumra emelni minden jártasságot, beteljesíteni minden életcélt, megszerezni minden életcéljutalmat, amit csak lehetséges.
 11. Kínzó – Ő az a játékostípus, aki azért lép be a játékba, hogy a legváltozatosabb módon tegye el simjeit láb alól. Bezárja őket az alagsorba, és hagyja őket éhen halni, úszni küldi, és eltünteti a létrát… magadra ismertél? A sírköveket pedig gyakran relikviaként az előkertben tartja. Minderre persze létezik tudományos magyarázat, amit itt olvashatsz el.
 12. Mesélő – Számára a simek nem egyszerű karakterek, hanem lelkük van. Kitalál egy kerettörténetet, és ennek megfelelően irányítja a simek életét. Például egy terhes tinilány utcára kerül, de aztán megismerkedik egy jóképű, gazdag fiatalemberrel… értitek.:) Azok is ide tartoznak, akik történetüket sims tale formában papírra vetik, de a Tintavér is egy ilyen gondolatmenet eredménye.
 13. Filmkészítő – Igazi reneszánsz simmer. Nem csupán elkészíti a simeket, és megálmodja a történetüket, de mindezt filmre is veszi, hogy másokkal is megoszthassa.
 14. Fotós – Számára a simek modellek, akiket imád a kamera. Játékuk tele van pózokkal, az elkészült képeket pedig gyakran teszik még különlegesebbé képszerkesztős utómunkával.
 15. Mimóza – Ezek a típus folyton azon aggódik, hogy valami szörnyűség történik simjeivel. A széltől is óvja őket, nem beszélve a konfliktusoktól, drámától, szükségleteiket – akár kódokkal – mindig maximumon tartja, és ha valamelyikükkel hirtelen halál végezne, mentés nélkül lép ki a játékból. Gyakran még az öregedés funkciót is kikapcsolja, hogy esélyt se adjon a Kaszásnak.
 16. Fanboy/fangirl – Ő arra használja a játékot, hogy rajongott hírességekről, filmszereplőkről, játékkarakterekről mintázott simekkel népesítse be háztartását, és velük éljen, játsszon.
 17. Mindenttudó – Ő tud mindent. Ismeri minden városlakó élettörténetét, mindent tud a játék menetéről, összefüggéseiről, titkairól, easter eggekről.
 18. Tanácstalan – Új a játékban, és ez meg is látszik rajta. Rejtély számára, hogyan tegye boldoggá simjeit, hogyan működnek a csaláskódok, egyedi tartalmak.
 19. Mázlista – Őt imádja a játék. Erőfeszítés nélkül kap előléptetést, fizetésemelést, gyakran talál ritka ásványokat, és még a szemétben is képes kincsekre lelni.
 20. Peches – Őt elkerüli a szerencse, bármihez is nyúl, balul sül el. Simjére gyújtja a konyhát főzés közben, betörő látogatja meg éjjel, vagy akár egy meteorbecsapódás elpusztítja a háztartást, amint elindul a játék. Számára a megszokottnál több kihívást tartogat a Sims.
 21. Lusta – Általában nem vesztegeti idejét lényegtelen dolgokra. Randomizált simmel játszik, a nevét is véletlenszerűen választja ki, és házat sem magának épít, hanem a galériából helyez le egyet.
 22. Drámai – Lételeme a dráma. Úgy játszik, mintha egy szappanopera szálait mozgatná, a simek gyakran szereznek ellenségeket, szakítanak, félrelépnek, vagy épp oltár előtt hagyják választottjukat.
 23. Családi játékos – Rajong a nagy családért, sok gyerekkel, nagynénikkel, nagybácsikkal, unokákkal, unokatestvérekkel. Büszkék hatalmas, szerteágazó családfáikra.
 24. Reménytelen – Ő saját maga Sims-verzióját alkotja meg a családszerkesztőben, valamit szerelme tárgyát a való életből, akivel szenvedélyes kapcsolatban él, és minden adandó alkalommal etyepetyézik.
 25. Lényegretörő – Nos, ő az, aki nem pironkodik, és játékát felnőtt modokkal pakolja tele. Mint amilyen a Wicked Whims mod. Szigorúan 18 felettieknek!
 26. Természetfeletti rajongó – Imád nem humán simekkel játszani, háztartásának minden tagja vámpír, sellő, boszorkány, vagy amire a széria épp lehetőséget ad.
 27. Természetfeletti utáló – Az ő szívéhez egyáltalán nem állnak közel a természetfeletti lények. A realista játékmenetet kedveli, mert végül is ez egy életszimulátor, nemde?
 28. Következetlen fanyalgó – Ő nem rejti véka alá negatív véleményét az épp aktuális kiegészítőről, mert még az ötlete sem tetszik neki, de azért megveszi, mert jobban néz ki az indítópanel, ha az összes ikon színes rajta. És vajon mi történik? Természetesen nem tetszik neki a kiegészítő.
 29. Nagylelkű – Ők a modkészítők vagy egyedi tartalom kreátorok. Nagyon jók modellezésben, programozásban, vagy akár építésben, és elkészült műveiket a többi simmerrel is megosztják. Nem lehetünk elég hálásak azért, mert vannak.
 30. Youtuber – Ő az, aki arra áldozza idejét, hogy videókat készítsen a Simsről, bár arra nem mindig marad ideje, hogy játsszon is vele. Ha nem vesszük szigorúan a videós formát, a Sims oldalak és csoportok adminjai is ebbe a csoportba sorolhatók.

A videót, amely nyomán a fenti lista összeállt, itt érhetitek el:

Magadra ismertél, melyik csoporthoz vagy csoportokhoz tartozol? 🙂

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.

7 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Ruby
5 évvel ezelőtt

Én valahol a realista, maximalista és a mesélő között vagyok 😀

Matt
Admin
5 évvel ezelőtt

Nagyjából minden típust kipróbáltam a Sims játékos pályafutásom alatt. 😀 A maximalista sose fog eltűnni belőlem, a realista, pedig addig tartott, amíg meg nem ismertem a csaláskódokat, de ezután nagyon nehéz volt nélküle játszani. Ez mikor is volt? Vagy 10-15 éve lehetett és addig egy komoly önuralom kellett hozzá. 😀
Sims 2-ben mimóza stílusban toltam az legelső családommal. Miután meghalt a férfi az öregségben, és a feleségét életben tartottam az életelixírrel, valamint a futópaddal való testkarbantartással. 100 simév fölé sikerült megugranom a korát. 😀

TimMac
5 évvel ezelőtt

Bár mostanában már csak Építésznek, Mesélőnek és Fotósnak mondhatom magam (összesítve pedig a Youtuber szerkesztő változatának), korábban én is sokfélét kipróbáltam. Családi játékos mindenképp, néha realista is vagyok, mikor van időm leülni játszani 😀

Gregoretta
5 évvel ezelőtt

Ú, én több típusban is kissé magamra ismertem. 🙂 Elég hosszú komment lesz ez, szóval, akit nem annyira érdekelnek a hosszú mesék, annak nem kell elolvasnia 😛 Régebben “csaló” voltam, ennek két oka volt: egyrészt, nem szerettem, ha dolgoznak a simek, mert addig nem tudok velük játszani. Így munka nélkül, nyomorban éltek. Kellett a pénz, ezért amint megismertem a pénzkódot, használtam. xD (Akkor még nem is annyira ismertem a játékot, és az egyéb pénzszerzési lehetőségekkel – pl. festés, regényírás – sem igazán voltam tisztában.) A másik pedig, hogy mivel nehéznek tűnt több sim szükségleteit magasan tartani, és lusta is voltam… Tovább »

Matt
Admin
5 évvel ezelőtt
Válasz neki:  Gregoretta

Ejha! Rendesen kivesézted majdnem minden típust, amibe beletartoztál/beletartozol. 😀 Hogy ez mennyire ismerős, amikor felhúztam a jártasságokat, mielőtt elment a simem az egyetemre, hogy meglegyen az összes ösztöndíj. Pacsi! 😀 Azért lelkiismeretesen végigdolgoztam a belemet, hogy csalás nélkül megszerezzem a munkahelyi tárgyakat. Velem is előfordult, hogy mikor megjelent az izomláz hangulatjelző, de tovább kell futnia, hogy teljesítsem a küldetést. Így lelőttem (persze, nem a simet 😀 ) a negatív hangulatjelzőt és folytattam tovább. 😀
Örülök, hogy továbbra is érdekesnek tartod az érdekességeket. 🙂

B-Hope
B-Hope
5 évvel ezelőtt

Én a kihívásrajongó vagyok 😀

Dauklia
5 évvel ezelőtt

Szerintem én több típusba is beletartozok.
Leginkább a realista és családi játékos vagyok (ez utóbbi keményen). 😀 Ugyanakkor a mesélő és drámai típus is jellemző rám. A kihívásokat is imádom, de azt inkább csak mellékágon. 😀