Simblog

A Sims ikonikus nőalakjai

A The Sims játékok már csaknem húsz éve teszik szebbé a simmerek mindennapjait, és a hosszú idő alatt számtalan történettel és karakterrel tették emlékezetessé a négy szériát. Akadnak olyan simek, akik mindössze egy játékban teszik tiszteletüket, mások azonban mind a négy széria elmaradhatatlan részei. Vannak olyanok, akik mellett mindannyian elsiklunk, mások azonban már csaknem eggyé váltak a The Sims címmel. Ezúttal egy kisebb csokorba rendezve elhoztuk nektek a Sims legikonikusabb nőalakjait.

Bella Goth

Senkinek sem kell bemutatni a fekete hajú, piros ruhás szépséget, aki nem a jelenlétével, hanem éppen az eltűnésével írta be magát a The Sims történelmébe. Simek és simmerek milliói teszik fel a kérdést naponta, hogy vajon „hová tűnt Bella?”, és számtalan teória kering róla internetszerte. Amikor épp nem ismeretlen helyen tartózkodik, valójában nem több, mint egyszerű családanya és feleség – bár meg kell hagyni, ebben a szerepben is stílusos marad. Kreatív és gyönyörű, és éppen ezért néhányan úgy tartják, a város mindenkori legnagyobb nőcsábásza, Don Lothario, rá is kivetette hálóját. Kétségtelen, hogy Bella Goth mára a The Sims játékok leginkább ikonikus karaktere, és ezt mi sem bizonyítja annál jobban, mint hogy mi magunk is készítettünk róla egy négy szérián átívelő cikksorozatot.

Dina és Nina Caliente

A Caliente ikrek szépek és népszerűek, ez tény, mindenki tisztában van vele. Ahogy a legtöbben azzal is, hogy a lányok nem vetik meg a férfitársaságot sem, sőt, gyakran hírbe hozzák mindkettőjüket Don Lotharióval is. A The Sims 2 óta minden szériában felbukkannak, bár kétségtelen, hogy hírnevük éppen a The Sims 2-re vezethető vissza, ahol nem csak a szoknyapecér Donnal fonódik össze a sorsuk, hanem Dina kiszemelte magának a szerelmi bánatos Mortimer Goth-t is – miután eltemette a férjét, aki történetesen Bella testvére volt. Sok a kérdőjel a Caliente lányok körül, egyesek még azt is megkockáztatják, hogy közük volt Bella eltűnéséhez; azonban akármi is az igazság, azt nem lehet elvenni tőlük, hogy a Sims egyik leginkább ismert karakterei.

Olive Specter

Hogyan maradhatna ki a kivételes nők listájáról az a sim, aki elérte azt, amiről mások álmodni sem mernek? Olive Specter nem tagadta meg magától azt, amire vágyott, és talán ez magyarázza azt is, hogy több férjet is fel tud mutatni. Meg egy volt vőlegényt is. Illetve a sírjukat. Meg egy gyereket, akinek nem más az apja, mint a rettegett Zord Kaszás. Ha ez még nem lenne elég, bizony Olive is számtalan teória középpontjában áll, amelyek leginkább a fiát övező rejtélyekre keresik a választ. Senki sem tudja, pontosan mi és hogyan történt, egy azonban biztos: az idős nő igazán eseménydús fiatalságot tudhat magáénak.

Angela és Lilith Pleasant

Bár nem ők az egyetlen ikerpár a listán, Angela és Lilith mégis különlegesek – hiszen bár külsőre nagyon hasonlítanak, teljesen más dolgok tetszenek nekik. Angela a szelídebb, visszafogottabb színeket kedveli, míg Lilith sokkal inkább a sötétre esküszik. Természetesen a jegyeiken is látszik, melyikük foglalkozik többet a tanulmányaival, és ki az, aki csak melegedni jár az iskolába. Érdekes, hogy a személyiségük sem tér el sokban, valamint az életcéljuk is ugyanaz – mégis kibékíthetetlennek tűnik a közöttük feszülő ellentét. Úgy tűnik, a szüleik valamiért Angelával többet foglalkoztak, amikor még a lányok tipegők voltak, és valószínűleg ez ágyazott meg az ellenszenvnek közöttük.

Nancy Landgraab

Ragyogó karrier, pénz és csillogás jellemzi Nancy életét; ő az az alakja a Simsnek, aki nem csupán egy tehetős család sarjaként látta meg a napvilágot, de ő maga is keményen megdolgozik a vagyonáért. Igazi huszonegyedik századi üzletasszony, aki a hármas szériában már csak egy karnyújtásnyira van attól, hogy elérje a vezérigazgatói pozíciót. Ő az, akinek a férje veszi fel a vezetéknevét házasság után, és aki nem csak a kemény üzleti életben állja meg a helyét, hanem családanyaként is. Természetesen körülötte sem minden tökéletes, hiszen ellenségei is akadnak, méghozzá az Alto család tagjainak képében. Ő tehát tökéletes példa arra, hogyan lehet valaki sikeres egy gyermek és férj mellett is.

Agnes Crumplebottom

A Simsben rengeteg különleges nőalak teszi tiszteletét, sokan közülük fiatalok, szépek és rengeteg lehetőség áll még előttük. Agnes azonban nem tartozik közéjük, ő ugyanis egy özvegy, akit megkeserített a veszteség fájdalma. A The Simsben ő volt az az idős hölgy, aki mindig kifejezte nemtetszését a romantikázó párok láttán. A mogorva nő egyébként Cornelia Goth húga, akivel jó kapcsolatot ápol, még akkor is, ha annak férjét és fiát nem igazán ismeri közelebbről. Bár reménytelenül romantikus, elveszítette a hitét a szerelemben – ezzel pedig egy olyan karakterré vált, aki tökéletesen megtestesíti a csalódott szerelmes alakját.

+1: Bonehilda/Kampecz Karola

Bár sajnos ő nem állandó szereplője a játékoknak, mégis több szériában is találkozhatunk vele. Nevezhetjük Bonehildának vagy magyarul Kampecz Karolának, a legtöbbünk számára valószínűleg mégis egyszerűen csak „csontváz takarítónő” marad örökre. Ő az, aki szívesen tisztán tartja a simed otthonát, ráadásul ingyen és bérmentve – ráadásul akár az éjszaka közepén is bekopoghatsz a koporsójába, ha túl sok lenne a mosatlan. Ráadásul elképesztően szórakoztató jelenetnek lehetünk tanúi, ha a hús-vér takarítók találkoznak halott kollégájukkal. Ha még nem próbáltad volna őket összeismertetni, ne hagyd ki!

Fotók: Matt

Főállású történetíró és profi fordító, mellékesen szárnybontogató youtuber. A Sims szériákon átívelő rejtélyek szakértője. Lelkes játéktesztelő, tudósító, lektor és Sims 4 játékos.