Morgan Valentine

Általános információk

Név: Morgan Valentine
Születésnap: 2001.06.17.
Lakóhely: Brightwood
Szeme színe: barna
Haja színe: fekete
Magasság: 175 cm
Testalkat: sportos
Erősségei: gondoskodás
Gyengéi: társasági analfabéta

Családtagok

Maggie Valentine (anya)
Ben Valentine (apa)
Lennie Valentine (húgi)
Linus Valentine (öcsi)

Szövetségesek, barátok

Gil Grimes (évfolyamtárs)

Romantikus kapcsolatok

Cameron Dickens
Wes Whitlock

Ellenségek

Gloria Espinosa
Rose Parker

Klubtagságok

Írókör

Morgan mindig is kívülállónak érezte magát a Brightwood gimiben. Családi háttere miatt kevés ideje maradt rá, hogy a korosztályának megfelelően töltse az idejét, ami miatt különösen esetlen társalgásban, továbbá csetlő-botló, szerencsétlen jelleme is szálka sokak szemében. Tovább fokozza “másságát”, hogy nem kifejezetten csajos típus, nem követi a divatot, és nem engedheti meg magának azt sem, hogy folyton a legújabb iPhone-nal villogjon, mint kortársai teszik. Már az első éve elején a “lúzerek” között találta magát, különösen Gloria és Rose gyötri őt előszeretettel.

Az egyetlen személy, aki arra bátorítja, törjön ki ebből a szerepből, és álljon ki magáért, a legjobb barátja, Gil. Mellette ő is képes kinyitni a száját, és megmutatni, kicsoda is ő valójában. Barátságuk hosszú évekre nyúlik vissza, általános iskola 5. osztályban ültette őket egymás mellé az osztályfőnök, és azóta kölcsönösen ragaszkodnak egymáshoz. Együtt mentek keresztül életük legnehezebb szakaszain, és mindig úgy gondolták, örökké elválaszthatatlanok lesznek.

Morgan jellemét tekintve jóindulatú és segítőkész, de ritkán van lehetősége ezt az oldalát megcsillogtatni. Öccse születése után eldöntötte, ápolónő lesz belőle, mint az anyja, hogy segíteni tudjon a betegeken. Sajnos azt nem láthatta előre, hogy gimnazista évei alatt olyan nagyon kiábrándul az emberekből, hogy érdeklődése inkább az állatorvoslás felé fog fordulni. Mindig is imádta a szőrmókokat, Linus miatt azonban nem tehette be soha egyetlen állat sem a lábát a házba. Nagy dilemma számára, hogyan közölje ezt anyjával, vagy egyáltalán érdemes-e, mert jegyei egyébként sem olyan jók, hogy esélyes legyen az állatorvosi pályára.

Család

Anyja, Maggie és apja, Ben teljesen hétköznapi életet éltek, nem volt bennük semmi rendkívüli. Édesanyja ápolónőként helyezkedett el, apja pedig egy papírgyárban dolgozott egyszerű, de becsületes munkásemberként. Házasságukban bár előfordultak viták, mégis úgy tűnt, semmi sem választhatja szét őket. Ebbe a biztos kis családi fészekbe született Morgan, majd húga, Lennie, és jóval később öccse, Linus is.

Morgan és húga tervezett gyerek volt, Linus azonban meglepetésként fogant, és főleg anyja ösztönös anyai érzései született meg. Ben már akkor is aggódott, hogyan fog a kiskeresetű család három gyermeket tisztességben felnevelni. Amikor kiderült, hogy Linus számos komoly allergiával és kísérőbetegséggel jött világra, a kis család megroppant. A gyógyszerek és szigorú diéta a csőd szélére sodorta Valentine-ékat. Aztán Linus második születésnapja körül Ben egy este leugrott kenyérért a sarki boltba, és nem tért többé vissza. Hiába a kutatás, a rendőrségnek sem sikerült a nyomába akadnia.

Nem találtak arra utaló nyomot, hogy Ben szándékosan hagyta volna el a családját, az évek során azonban Morgan mégis erre jutott magában. Utálta őt, mert elhagyta őket a bajban. Maggie kénytelen volt másodállást vállalni egy idősek otthonában, valamint házi ápolónak is beugrott időnként a kórházi állása mellett, hogy talpon maradjon három gyermekével, ami odavezetett, hogy Morgan 11 éves kora óta szinte nem is látta az anyját. Mindig irigyelte emiatt azokat, akik meghitt kapcsolatot ápolnak a szüleikkel, és barátnőként együtt beszélik meg az iskolát és a fiúkat. Ő maga sokszor megszólítani sem merte az anyját, olyan ingerült és fáradt volt mindig, és annyira nem tudta, hogyan reagálna egy-egy kérdésére.

Ilyen családi háttérrel persze bőven kijutott neki a két fiatalabb testvére pesztrálásából, és hamar rákényszerült arra is, hogy alapszinten megtanuljon főzni, és átvállalja a háztartás vezetésének nagy részét. Testvéreivel azonban mindig nagyon elfogult volt, ennek köszönhetően lett Lennie végtelenül rendetlen, Linus pedig egy manipulatív kis csibész.

Szerelmi élet

Morgan vágyik a szerelemre, a hercegre fehér lovon, aki megmássza érte az üveghegyet, és leöli a sárkányt. Óvoda óta nem volt olyan időszak az életében, amikor ne lett volna halálosan szerelmes egy fiúba. Ideálja a romantikus lányregényekből ismert magas, izmos férfi, aki életét is feláldozná a jó cél érdekében, amely áldozattól pedig csak egy dolog tántoríthatja el, Morgan szerelme. Ilyen elvárások mellett nem meglepő, hogy a lány még nem járt senkivel, és soha nem találtak viszonzásra érzései.

A gimnázium első két évében Cameron Dickensért volt odáig – szerelem volt első látásra. Cam megvédett egy gólyát Tyler klikkjétől, amivel örökre belopta magát Morgan szívébe. Később ugyan rontotta az összképet, hogy a hős lovag szerves részévé vált Tyler bandájának, míg nem Morgan megmagyarázta magának, hogy ezt is csak mások védelmében teszi.

Idővel ezek az romantikus érzések megfakultak, és új fejezet nyílt szerelmi életében: Wes. A férfi pincérként dolgozott egy bárban, és Gil segítségével ismerkedett meg vele. Wes álmai férfiját testesíti meg, és mellette döbbent rá, hogy korábban csak azt hitte, szerelmes másokba. A bimbózó kapcsolatot csak az keseríti meg, hogy Wes idősebb és tapasztaltabb, Morgan pedig retteg, mikor lép vissza arra hivatkozva, hogy éretlennek tartja.

Wesszel való szerelmét kissé beárnyékolja, hogy Gil nem támogatja a kapcsolatot, ami azt a gyanút ébresztette Morganben, hogy a fiú titkon szerelmes belé.

Egyéb érdekességek

Morgan 14 éves koráig 16x volt szerelmes különböző filmsztárokba, zenészekbe vagy lányregények főszereplőibe. 14 éves kora után “megkomolyodott”, hiszen Cam iránti érzései két éven át tartottak.

Gillel egymás mellett kaptak szobát a kollégiumban, és az ágyukat csak egy fal választja el, így bármikor át tudnak kopogni egymásnak, amikor egyiküknek kibeszélnivaló problémája akad. Az éjszakai találkák házigazdája mindig az, akinek épp nincs szobatársa, vagy a kollégium egyik eldugott helyiségében találkoznak.

Gil és Morgan barátságának alakulásában fontos szerepe volt a Mick és Ally – Ketten a világ ellen című regénysorozatnak. A történet két szuperképességekel bíró hősről szól, ők pedig tökéletesen azonosultak velük gyerekként.