Kritika

Végzeten túl 1×01 (Csillag)

Nagyszerű kezdőrész volt! A kezdőkép és a cím is igazán magával ragadó.

Nagyon tetszenek a párbeszédek, annyira valóságosak, és szerintem remekül fogalmazol! (Megnéztem a korodat is, ami fontos szempont valaki bírálatánál.) A helyszíneket is jól berendezted, egyedül a képminőség zavart engem is, de ha a géped nem bír jobbat, akkor ezt így kell elfogadni és a továbbiakban én sem említem meg.

Egyetlen dolgot találtam kicsit zavarónak, hogy túl sokszor adta egyik szereplő a másik szájába való mondatot. Ez a laboros jelenetnél volt egy kedvenc módszered. Természetesen ez is egyfajta szövegszerkesztési mód, de a kevesebb néha több. Egyébként itt egyetértek a többiekkel, ez a jelenet talán kicsit el volt kapkodva, talán akkor nem éreztük volna a gyorsaságot, ha kicsit jobban rámész az előzményekre. (Csak 1-2 mondattal utalsz mondjuk rá, de enyhítheti a hiányt, és nem tűnik olyan gyorsnak a cselekmény) Viszont összességében szerintem nagyon szép bevezetőt kanyarintottál elénk.

Egyéb meglátások: Én részemről nem hiányoltam az idéző mondatokat, sokszor téma az értékelésben, de szerintem nem mindig szükséges, néha a szöveg tükrözi az érzelmet és felesleges még külön oda is írni, hogy ki mit mondott, úgyhogy nekem ez így tetszett.
Van olyan, amikor valaki úgy fogalmaz, hogy szinte éhezik a szöveg egy – két idéző mondatra, de a Tied nekem nem ilyen.

Egyébként mivel E/3 mesélsz szerintem nyugodtan írhatod több szereplő nézőpontjából az eseményeket, épp ez a jó benne. Olyan, mint egy több főszereplős film, ott is láthatjuk az egyes fontos karakterek gondolatait. Ez meg épp azért előnyös, mert sokkal izgalmasabb a történet, ha több szereplő életét közvetíted egyenes adásban. Egy szó, mint száz, ha ilyen marad a színvonal akkor biztos sok olvasód lesz!

 

/A kritika a My Sims Fórumon jelent meg./