Kritika

Szerelem: A világ romjain 1×8 (Gábor3)

1404062511-5264210

Megtörtént amire vártam és szerintem sokan mások, végre kimentek a suliból. Viszont azt kell mondanom kissé csalódtam a részben. Egyrészt nagyon nincs meg a hangulat. Eltekintve attól, hogy gazokat és néhány kőrakást elhelyeztél semmi nem tükrözi, hogy ebben a világban baj van. Azon meg végképp őszintén megmondva majdnem kiakadtam, hogy minden egyes bútor, minden kis dísz, lámpa stb tökéletes állapotban van. Semmi jele annak, hogy itt zombiapokalipszis történt. A könyvek sincsenek összetépve, a tapéta, festés, fa vagy padlózat se sérült. A te zombijaid nagyon rend szerethetőek lehetnek… A villany is miért ég? Napenergiával működik az a ház is? A suli udvara is nagyon üres volt. Szóval legfőképp a táj volt az ami nagyon tönkretette a rész hangulatát.

1607021_orig-5733043

A szöveg és történet már jobban sikerült. Az eleje egész rendben volt, de a háznál elkezdtek jönni a logikátlanságok. Victoria ebben a részben elég butácska volt, semmi jelét nem adta, hogy félne, ha éppen nincs ott zombi, bár lehet azért mert végülis ez neki még nagyon új, régóta várt erre, s most ez a kíváncsiskodó vágya erősebb mint a félelme. Az, hogy egyedül hagyják már eleve felelőtlenség, ebből az jönne le, hogy a két társat nem izgatja Victoria sorsa. Oké ott a fegyver, de a lány még sose lőtt rendes zombira, még ügyetlen, gyakorlatlan e téren, és lehet a félelme meg is bénítaná.

9673843_orig-7985333

Vince és Harley-ban pedig csalódtam. Leteszik mindketten a fegyvert egy szobában, aztán a nélkül nézik át a terepet? Nem gondoltak rá mi lesz ha előjön egy zombi? Elméletileg ők már tapasztaltak, de tisztára úgy viselkedtek mintha ez lenne kb a 2. ilyen gyűjtögetésük. Az pedig, hogy ahelyett, hogy elfutnának, neki dobnának a zombinak valamit vagy bármi, inkább beletörődnek a halálba. Ezt biztosan azért csináltad, hogy Victoria megmenthesse őket, de ezzel azt érted el, hogy a fiút és a lányt amatőröknek, és felelőtlennek adtad elő.

3832505_orig-8580344

Összességben az volt a baj, hogy nem gondoltad át. Elgondoltad mit akarsz belerakni a részbe, de arra már nem gondoltál, hogyha te lennél ott akkor mit tennél. Nem bújtál a szereplőid bőrébe. Pozitívként annyi, hogy az eleje tényleg rendben volt, amíg be nem mentek a házba, addig Harley és Vince is normálisan viselkedett, ahogy egy ilyen helyzetben kell.
/A kritika a My Sims Fórumon jelent meg./