Kritika

A sötétség angyala 1-13 (juliet)

6752892_orig-3112757

Szeretem a vámpíros történeteket, így örülök hogy jelenleg is fut egy ilyen. A történet maga élvezhető, nem szoktam unni a részeket, de azért vannak benne hibák, amire emlékszem, hogy más is írta azt nem említem meg, de pl. azt nem tudom írták-e már, hogy a szereplők nem elég kidolgozottak. Nem érzem hogy lenne igazi személyiségük, mindig csak buliznak vagy viccelődnek, vagy valami lényegtelen dologról beszélgetnek. Ugyanúgy viselkednek mindannyian, Olit és Ármint pl. simán fel lehetne cserélni szerintem. Katáról szinte csak annyit tudunk, hogy szereti a ruhákat. Ez talán nem lenne annyira zavaró, ha több akció lenne az egyes részekben, de igazi akció eddig szinte csak a 13. részben volt.

680885_orig-1255647

Így viszont, hogy a legtöbb rész a hétköznapibb dolgokra koncentrál, szerintem sokkal jobban meg kellene ismernünk a szereplőket, és nem csak annyira, hogy ez szeret bulizni, amaz meg videojátékokkal játszani, az a másik meg nem szól senkihez, csak amikor veszekszik velük… Mert így ennyi alapján amennyit tudunk róluk, nekem senkit nem sikerült igazán megkedvelni. Sok az általam feleslegesnek tartott rész, pl. az, hogy a grófnő kiköti a TV-t, Lejla megjavítja aztán TV-t néznek. Ez nem adott hozzá semmi pluszt se a történethez, se a szereplők személyiségéhez – annyi, hogy megtudtuk, hogy Lejla tud TV-t szerelni. Aztán amikor megismerjük Imolát, aki azóta se került elő, így (ha később sem lesz semmilyen szerepe) kicsit soknak érzem azt a kép-és szövegmennyiséget amennyit rá használtál el. Egy olyan szereplőre, aki mindössze egyszer bukkan fel és akkor sincs komoly szerepe, bőven elég lenne néhány mondat és max. 1-2 kép. Utána az egész buli alatt szintén semmi lényeges nem történt.

4354879_orig-7324299

A részek közül a legjobbak eddig egyébként szerintem az első néhány, aztán az amelyikben visszamegy megnézni a régi ismerőseit (az egy jópofa ötlet volt, én is biztos kíváncsi lennék, hiányolnak-e a rokonok ) és ez a 13. voltak. Nagyjából ennyi ami most eszembe jut… még annyi, hogy a képeken lehetne javítani, sok olyan van amikor pl. 2 alak beszélget, és a többiek meg csak ácsorognak a háttérben – és láttam több képen, hogy van amikor beállítod őket, hogy úgy tűnjön ők is figyelik a beszélgetést, vagy valami mást csinálnak a háttérben, szóval csak annyi, hogy erre mindig oda kellene figyelni… bocsi hogy főleg csak negatív dolgokat írtam. De igazából ami tetszik, azon nincs mit ragozni.

1314120_orig-9052037

Összességében jó történet, mert szórakoztat. Bár nem szoktam csak ennyi alapján jónak ítélni dolgokat – a Twilight filmek vagy egy bizonyos mostanában nagyon népszerű könyv aminek az egyik főszereplőjének egy szín a neve, nem mintha olvasnám, á dehogy is szórakoztatnak, de mégsem tartom őket jónak, mondjuk a Twilight és az említett könyv képes sűrű pálmaligeteket növeszteni az arcomra, valószínű ezért. A Sötétség Angyalával azért nem ez a helyzet, ebben nincsenek ostobaságok ami miatt rossznak tartanám, nem rossz az alapötlet, nem hülyék a szereplők, az egyetlen negatívum bennük tényleg az, hogy nem ismerjük őket eléggé.
/A kritika a My Sims Fórumán jelent meg./