Kritika

Más, mint a többi 2. – A bosszú hálójában (NoAngelBrigi)

6716955_orig-5656302

Azt már korábban is mondtam, hogy fogalmazás terén iszonyatosan sokat fejlődtél, lett egy saját stílusod és nagy szépen írsz. Tetszenek a hasonlataid, és az is, hogy nem tőmondatokban intézed el még az egyszerű dolgokat sem, mint hogy belépett az ajtón, vagy leült a kanapéra. A történeted előnyére vált, hogy megváltoztattad a párbeszédek írásmódját, sokkal olvasmányosabb. Az első évadot is szerettem, és csak azt tudom mondani, hogy ez a második veled együtt nőtt fel.

A képek terén is sokat fejlődtél, pedig az előző évadban sem voltál ügyetlen. Tetszik, hogy rengeteg a statiszta és hogy minden helyszín jól ki van találva. Például a sikátor, a belvárosi épületek, hogy a kertvárosban házak sorakoznak egymás után, és a park is teli van gyerekekkel. Nem egyszerű feladat a tömeg látszatát kelteni, de neked sikerült. A legjobban az esküvő előtti, kertben készült képek tetszenek a sok-sok vendéggel.

4633519_orig-5281960

A szereplők:
Így a vége felé Cleo eléggé gonosz lett, én például biztosan nem merném ennyire összekutyulni az esküvő eseményeit, főleg azzal az eséllyel, hogy a szervező issza meg a levét. Persze meg lehet érteni őt is, de ismerve a saját szenvedéseit, amiért mások hibái miatt is őt bántották, elég meggondolatlan és önző cselekedet volt a részéről. Annak viszont örülök, hogy nem úszta meg szárazon, mert ha célba ér a gonoszsága és nem jönnek rá, hogy ő volt, akkor minden bizonnyal Annabel mellett kötött volna ki. Ez ugyan tanulópénz volt számára, de mégse tudom azt mondani, hogy megérdemelte, amit kapott. Viszont valahol mégis csak ő csinálta magának, kíváncsi vagyok, hogy fog kikeveredni ebből.Most, hogy láttam, már a zuhany alatt és a szép ruhában is két copfban van Cleo haja, engem is zavarni kezdett. A frizuraválasztást teljesen megértem, hiszen így akarod hangsúlyozni az ártatlanságát, de ha már ennyire ragaszkodott egy szép ruhához, akkor legalább a haját leengedhette volna.   Minden más szereplő megjelenése, haja és ruhája tetszik, illik a személyekhez, egyedül ez a két copf lóg ki a sorból, de leginkább csak a szép ruhával.

1893501_orig-9919199

Jó volt végre közelebbről is megismerkedni pár jellemmel, például több betekintést kaptunk Randolph önzetlenségébe és szeretetébe. Még ha eszi is az ideg, akkor is Elena kedvében akar járni, ő a tökéletes iskolapéldája annak, mikor a szerelem vak. Persze ha tényleg olyan körülmények között találtak egymásra, mint ahogy az közben kiderült, akkor igazán meglepő, hogy még sosem vágta felesége fejéhez, hogy visszamehet az utcára, ha nem becsüli meg őt…

Elena mocskos kis titka egyébként nagyon tetszett, kíváncsi vagyok milyen szerepet szánsz ennek az információnak a továbbiakban. Valahol sejtettem, hogy ez lesz a vége, de csak akkor fogtam gyanút, mikor a sikátorban felismerték őt. Korábban azt hittem, hogy talán takarítónő, vagy valamilyen hasonló számára megalázó munkát kellett végezni. Azért az én félelmem nem oszlatta el az “informátor”, el tudom képzelni, hogy esetleg Rose is velük “dolgozott”, csak éppen másként festett akkor még. Elena személyiségében és viselkedésében cseppet sem csalódtam, ugyan olyan, mint ahogy korábban is megismertük. Akár még “utáljuk együtt” klubot is lehetne alapítani, mert egyszerűen semmi sajnálni vagy együtt érezni való sincs vele kapcsolatban. Csak törtet, ahogy mindig és eltiporja azt, aki az útjába áll.

3735176_orig-4575069

Lizzyben sem csalódtam, ugyan olyan gonosz, mint gyereknek, és igazi mai kamasz, bár annyira nincs elkényeztetve, mint az elsőre látszik. Ő sem kap meg mindent, amit akar, és ez az én gonosz énemnek nagyon tetszik.   Kellene neki is egy igazi anya. Ugyan sok szép ruhát kap, eljárhat bulizni, pasizhat, stb, de érzelmi támogatást nem sokat kap, mint az már az évad elején kiderült. Kíváncsi vagyok, megtörik-e valaha a lány, és kibukik-e belőle, hogy soha senki nem veszi észre, ha valami vagy valaki bántja. Arra azért nem számítók, hogy Cleoval egymás nyakába borulnak, elég sablonos lenne, de ma kamaszként kinéznék belőle annyit, hogy az anyja ellen forduljon a sérelmei miatt.

Annak is örülök, hogy végre beszélni láthattuk Roset, Cleo édesanyját és egyúttal a közös múltjukról is kiderült pár apró infó, mint hogy ki lehetett az apja, vagy hogy miért került a küszöbre csecsemőként. Remélem ezek az információk lesznek még boncolgatva a jövőben, legfőképpen abban bízok, hogy Cleo is tudomást szerez majd minden fontosról. Bízom benne, hogy a nő kikerül a börtönből és harcolhat majd a lányáért. Ő a legtitokzatosabb személy a sztoriban, ezért rá vagyok a leginkább kíváncsi a jövőben.

9338201_orig-8415192

A történet:
A kezdeti események a várt mederben folytak, Cleo egyre több gonoszságára és Clotilda kedvessége okozta a legnagyobb meglepetést. Aztán egyszer csak kiléptünk az utcára, és rá kellett jönnünk, hogy nem Elena kegyetlensége a legrosszabb a világon. Meglepődtem a sikátorban történt eseményeken, egyáltalán nem számítottam rá, hogy ilyen veszélybe sodrod Cleot, de azért izgalmas volt. Ráadásul elég uncsi lett volna, hogy ha szárazon megússza a kétes környéken való éjszakai sétát. Egyedül azt furcsálltam, hogy ezúttal miért nem varázsolt, de később az esküvőn Filomena megadta a választ. A rész vége hihetetlenül őszinte volt és én is majdnem sírtam Cleoval együtt. Hiszen bármilyen rossz dolgok is történtek vele születése óta, Elena furkálódása és szigora semmi ahhoz képet, ami a sikátorban történhetett volna.

328153_orig-9035566

Örülök hogy Cleonak és Noahnak sikerült kicsit “egymásra találni” és találkozni, bár nem igazán értem, mit keresett Lizzy a parkban? Az oké, hogy vélhetően tetszik neki a srác, de az mégis csak furcsa, hogy nem olyan pökhendi, mint az anyja. Hiszen Noah a kertész unokája… Persze ez is megmagyarázásra került Lizzy részéről az esküvőn, de én nem érzem, hogy igazat mondott volna. Biztos más van a háttérben, kizárt, hogy Noah elárulta volna Cleot. A tizenhatodik részben elég vicces Lizzy keze ahogy kilóg az ágy alól, de jó, hogy ott van, mert másképp nem látszódna, hogy elbújt. Egyébként ez a jelenet is azt erősíti meg bennem, hogy nem Noah árulta be őt, hanem csupán csak hallott mindent és kész. Szomorú egyébként, hogy ennyi hazugság és gonoszság után szemrebbenés nélkül elhiszi a lány, amit a mostohatestvére állít. Legalább egy csepp kétely férkőzhetett volna belé…

2337550_orig-6616753

Egek, Cleo tényleg mindent jól összekutyult.   A vendégeket megértem, a ruhát is, de a dekoráció már erős. Persze megérdemlik, de Abby esküvőszervező létére elég furcsa lány. Oké, hogy mindent elfelejt, de ez szerintem túlzás. Azért halvány sejtelme lehetett volna róla, hogy a mosolygós lufik és a sárga, mint főszín valamilyen keveredés miatt került a képbe… Az esküvő amennyire nagyszabásúnak készült, pont annyira lett botrányos. Elena feje lángol a dühtől, Randolph sík ideg és tehetetlen, Lizzyt remélem jól összecsipkedték a méhek…

A végkifejlet számomra kicsit befejezetlenül hatott, mert épp minden a feje tetején áll, fogalmunk sincs, mi lesz Filomenával (bár Rose ájulásából könnyen következtetni lehet, hogy a harmadik évadban már nem fog szerepelni…), vagy mit kezd magával Cleo… Egy kicsi megoldást vártam, csak még egy részt, hogy legalább azt tudjuk, Cleo utcára került-e, a boszorkány meghalt-e és Noah tényleg becsapta-e a lányt. Nem a szomorú, megrendítő vég zavar, hanem a felsorolt szálak hirtelen elvágása. Remélem minél hamarabb bele fogsz a következő évadba, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogyan jön újra egyenesbe minden!

Addig is köszönöm az élményt, Etti!

/A kritika a My Sims Fórumán jelent meg./