Kritika

Más, mint a többi 2. – A bosszú hálójában – 7, 10, 14-15. rész (Zsófi26)

7. rész

Jó hosszú volt ez a rész  . Nagyon. De igazából nem untam. Szóval nem tudom, hogy mennyi a szóarány eközött és az általam kifogásolt epizódok között, de most nem untam, egyáltalán. Bár feltűnt a hosszúsága. Eseménydús volt, ami tetszik. Főleg, hogy nem korlátoztad le az eseményeket egy helyiségre, hanem most, ha jól számoltam legalább 4 szobában is voltunk egy rész alatt. Az is tetszett, hogy szinte mindenki aktívan szerepelt, nem csak elnyomott mellékszereplőként.

3268462_orig-6073503

Engem baromira nem érdekel, hogy Clotildának van-e férje vagy sem, mert szerintem már réges-régen elmúlt 16 és felnőtt nő (bár nem emlékszem, hogy konkrét korról volt-e szó, de én olyan húszas nagyon vége, harminc nagy elejére saccolok a kinézetéből). Azért manapság már szerintem elég megszokott, hogy pároknak esküvő előtt lesz gyerekük. Több olyan közeli családtagom van, akik azért nem házasodtak össze, mert most épp nincs több százezrük egy esküvőre, de majd szeretnének, ám benne voltak a korban is és jött a baba, szándékosan. Örülök Clotildának, mert bár az első évadban nem szimpatizáltam vele, az újban már igen. Bár én nem vagyok egy nagy gyerekpárti, de látszik rajta, hogy boldog a várandósságtól és látom benne az anyai ösztönöket (most már).

4542569_orig-5867504

Elenától kihullik a hajam, de gondolom ez a cél.  Randolph nekem egyre sejtelmesebb, olyan, mintha nála lenne az egész felfordulás megoldása. mert végül is, ha a sarkára állna, akkor minden jobb lenne. Kemény ez az ultimátum dolog, és nagyon nagy feladat áll Cleo előtt, az önmegtartóztatás. Bár az tudható volt már az első évadban is, hogy tisztában vannak Cleo képességével, de nem számítottam rá, hogy ezt a szemébe is megmondják majd.

Valahogy talán az értékelésemből is látszik, hogy mivel sok dolog történt, inkább a történet maga foglalkoztatott a héten, nem pedig a helyesírás, vagy, hogy ki mit miért csinál. És szerintem ebben van a kulcs. Én ilyenkor érzem magam elégedettnek. Nagyon tetszett, de tényleg elég hosszú rész volt  .

Nagyon várom a folytatást!


10. rész

Én általában úgy írok értékelést, hogy leülök a nyomorult kis öreg gépem elé és ahogy olvasok, írom mellette a véleményem. Ezért emelném ki elsőnek, hogy nagyon tetszik a nyitó kép  . Főleg az asztal miatt, még arra is figyeltél, hogy ital is és laptop is ott legyen. Miután rájöttem, hogy lehet ám sok apróságot, kiegészítőt használni, nagyon megszerettem ezt a precízséget, ami remélem, az én későbbi képeimen is majd meglátszik. Picit furcsa nekem az az ellentét, hogy Abby új a szakmában és mégis mindenki utána kapkod. Persze nem tartom kizártnak, csak én pont olyan alapszakon végeztem, ahol választható irány volt a rendezvényszervezés, és ismerőseim akik azt választották, most nem állnak ilyen jól  . Egyébként én is kacérkodtam a gondolattal anno, egy időben imádtam a bulik szervezését, összejövetelek pontos témájának és menetének megtervezését. Az unokahúgomnak például tartottam egy ’97-es bulit – mert akkor született -, és baromi sokat kutattam zene, történések, trendek után. De azt hiszem a legtöbb tinédzsernek – aki nem zárkózott típus -, ez a fejében van, aztán a legtöbben kinőjük ezt.

8547148_orig-2079223

Egyébként most próbáltam kicsit úgy olvasni, hogy elvonatkoztatok az első évadtól, hogy megértsem Dani gondolatait is. És talán kicsit átjött. Ha nem tudnék azokról a szörnyűségekről, ami Cleoval történt, én is csak egy hisztis kislánynak látnám, amivel egyébként nincs gondom. Azért nincs vele gondom, mert tényleg gyerek. És a gyerekek sokszor nem tudnak felnőni egy felnőtt vitához, inkább sértődékenyen be-beszólogatnak, ahogy Cleo teszi. Viszont azzal érdemes vigyázni, hogyha ilyen gyerekként viselkedik, akkor a gondolatai, jövőbeli tettei is ennek feleljenek meg, ne egy felnőttnek. Félre ne érts, eddig nem találtam egy ilyen ellentétet sem, csak ezen könnyű elcsúszni. De én továbbra is inkább afelé mentem volna el, hogy Cleo játsza a jókislányt, hogy ne legyen gyanús. Bár akkor meg lehet, hogy az lett volna a gyanús…

2021907_orig-6511923

Háh!  Elég vicces, amint Cleo elképzeli magát menyasszonyként és baromira elhittem.  Én is elképzeltem 12-13 évesen, amint épp hozzámegyek az aktuális kedvenc rocksztáromhoz.
Imádom a simses evőeszköz használatot, mint valami óvodás, úgy fogják a kanalat  . Vagy mikor a Szörnyeteg megpróbál kanállal enni  .
Most jutott eszembe, hogy Randolph mit dolgozik? Csak kíváncsiságból kérdem. Vagy ezt tudjuk, csak én siklottam el felette?

2042959_orig-5594977

Nagyon jó ötlet volt, hogy nem kizárólag Cleo lesz az oka annak, ha Elenáék esküvője nem lesz tökéletes. Mert, ha Elena nem vette észre a szövegben a hibát, akkor magára vessen. Bár nem tudom, hogy erre még szükséges-e rápakolni, hogy elírja a címeket, mert, ha egyszer rossz a dátum, akkor viccesebb, ha ott toporog 150 vendég egy hónappal előbb.
Juj! Eddig még nem voltak számomra annyira lehengerlőek az epizódvégi befejezések, de ez a mostani… Fogalmam sincs, hogy ki jöhetett be hozzá a böribe, de nyilván nem Cleo. Talán a boszorkánynő, hogy megmondja Cleo tud a boszorkányságáról? Vagy a kertész, aki nem is ismeri? Vagy Elenáéktól valaki? Bármelyik is lesz, elég meglepő!Nagyon kedvelem ezt a talet és mindig várom a folytatást! Főleg ilyen esetekben, mikor nagyon cselekményes és érdekes egy rész!

14-15. rész

8620167_orig-5407267

Sebzett lélek: Furcsa számomra, hogy Cleonak eszébe sem jutott ez a lehetőség. Most, hogy ez a saját ártatlansága és naivitása miatt van-e, azt nem tudom.
Egyébként nekem kifejezetten tetszik – nem tudom, hogy szándékos-e -, ahogy Reynat egy kiöregedett rosszlányként ábrázolod. Valahogy tényleg így képzelnék el egy lecsúszott, elveszett lányt, aki a legmélyebb pontjain is volt már az életben.
Hmmm. Kifejezetten érdekes felvetés Cleotól, hogy talán az anyja is űzte az ipart. Erre én nem is gondoltam volna, de okos, hogy megkérdezte.
A bűnözős jelenet nekem kicsit erősre sikeredett, de talán pont attól, hogy nagyon hiteles lett! Mondjuk azt nem gondolnám, hogy egy normális városban piti kis zsebtolvajok, ha nincs egy kislánynak pénze, akkor teljes szexuális kisugárzás nélkül is meg akarnák erőszakolni. Persze előfrdulhat, csak én nem gondolom.
Milyen jófejség Olivertől, hogy segített Cleon! :O Nem is vártam tőle. NEkem továbbra is gyanús az öreg, de nem tudom, hogy miért

5162297_orig-1574197

Napkeltétől napnyugtáig: Kemény lehet egyébként egy kislánynak (de egyébként bárkinek) megbírkózni egy ilyen esettel. Nem elég, hogy ki akarták rabolni, rosszabbra is készültek. Attól még kényesebb a dolog, hogy igazán nincs, akivel megbeszélhetné. Nem véletlenül léteznek pszichológusok, akik gyakorlatilag beszéddel tudnak megoldani rengeteg problémát. Sokkal könnyebb feldolgozni ilyen traumákat, ha van kivel megosztani.
Nem gondoltam, hogy van, amire még Elena is nemet mond. Fiúzás oké, pénzköltés oké, nem tanulás oké, szinte bármi oké, de buli az nem. Nálunk valahogy fordítva volt  . Nekem szabadott bulit tartanom, de sok mindenben nagyon szigorúan lettem nevelve.
Ebben a részben is nagyon tetszettek a képek! Ez először akkor jutott eszembe, mikor Elena kijött Lizzy szobájából és Cleo háta mögött áll. Nagyon szépen állítod be szinte minden képen a szereplőidet és még a háttérre is figyelsz!
Hm. Clotildát tök régen láttam, vagy csak én gondolom így? Vagy nehéz volt megoldani, hogy terhesen szobalány ruhában legyen? Lassan olyan lesz, mint Columbo felesége  .
Egyébként becsülöm, hogy nem hagytad kiszámíthatóra a vendégek elmaradásának kérdését. Ha csak simán az esküvőn szembesültek volna vele, hogy senki nincs ott, már az is elég lett volna, de te nem hagytad, hogy ennyire nyilvánvaló legyen.

6991935_orig-2583228

Azta… nem gondoltam, hogy Cleo beköpi Lizzyt. :O Hogy ez most bátor vagy gyerekes, az mondjuk jó kérdés  . Azért hajlok inkább utóbbi felé, mert bizonyítéka nem igen volt a dologra és az várható volt, hogy Lizzy úgyis kimagyarázza magát. Nem gondolta szerintem eléggé át.
Uborka allergia? :O Erről sem hallottam még. Olyanról igen, hogyha valaki erre vagy arra a növényre allergiás, akkor virágzási időszakban nem eheti. Például barátom mindenre allergiás és nyáron nem ehet dinnyét meg almát, mert egyszer rosszul is lett. De, hogy az uborka önmagában allergén, azt nem tudtam.
Én mondjuk Noah helyében fejvesztve menekültem volna egy ilyen csajhiszti közepén. CSendben, észrevehetetlenül elosontam volna és többet nem mentem volna egyik csaj közelébe sem  .
AZTA! Komolyan. Tátott szájjal olvastam az utolsó kép alatti sorokat :O. Először azt hittem, hogy a kedves orvos Annabell férje, aztán eszembe jutott, hogy direkt ki is emelte egyik mondatában, hogy a “volt felesége”. Nem számítottam erre sem.Megmondom őszintén, hogy anno hittem, hogy ilyen fordulatos lesz ez a tale (főleg a hosszú leírásos részeknél), de hihetetlenül pozitívan csalódtam! Nagyon szeretem olvasni és bánom, hogy nem jut rá több időm, ahogy a TT 2-re sem. Szeretnék én is 37 órát egy nap, mint a Men In Blackben  . Nagyon tetszettek ezek a részek is és igyekszem pótolni a többit is, de dátumot nem ígérek, mert megint nem tudom betartani.

/A kritika a My Sims Fórumán jelent meg./