Kritika

Más, mint a többi 2. – A bosszú hálójában 2×08 (ManyóÓ)

Nem akartam eddig értékelést írni, mert ahogy már más is írta, nekem szörnyen Harry Potter hangulatom lett az utóbbi pár résztől, ami csak a mai résszel oldódott fel valamelyest. Bevallom, nem annyira tudott megfogni ez a gonosz meg jó boszis fordulat, elég klisé. Ahogy Cleo reakciója is, vagyis a kezdeti elutasítás, “normális akarok lenni” hozzáállás. De lehet, hogy csak én nézek túl sok fantasyt.
Amikor rákeresett neten, akkor az első gondolatom az volt, hogy: “Ez most komoly?!”, de megnyugodtam, hogy a tinisorozatokkal ellentétben, ő nem talált semmit az interneten erről, szóval ez mindenképpen pozitív volt. Bár azt nem értettem, hogy miért nem a boszit kérdezte meg.Elena hozzáállása is elég furcsa volt, bár érthető, nyilván aggódik a dolog miatt, fél tőle, és nem tudott ésszerűen gondolkodni.

8289156_orig-2167904

6270225_orig-4799984

A mostani rész elég emberire sikerült, ami végül is pozitívan jött ki, Cleo egy kicsit elfeledhetett mindent. Viszont sehogy sem tudtam összeegyeztetni a félénk, önbizalomhiányos Cleót azzal a Cleóval, aki csak úgy rohan egy fiú után, és szinte nyíltan vállalja magának is, hogy mit gondol róla. A részek alatt persze látszott rajta változás az első évadhoz képest, de magad is írtad talán utalásszerűen, hogy tapasztalatlan ezen a téren, és én úgy képzelem el, hogy ennek törvényszerűen a félénkséggel is párosulnia kellene. Főleg Cleo gyerekkorát tekintetbe véve. De nyilván ez megint egy olyan dolog, amit mindenki máshogy képzel el, és nincs rá tökéletesen működő modell.
(Akkor talán valósabbnak éreztem volna, ha szerepel benne valami olyasmi, hogy akkor sem engedi át Lizzynek a fiút, és már csak azért is bátor lesz)

De persze jó volt olvasni, ahogy két fiatal egymást kerülgeti, és nem az átlagos módon, ahogy az ma megszokott, amit a történetedben leginkább Lizzy szimbolizál, és ő is talán elrettentő példa. És tetszett a végén az is, hogy a fiú biztatására elgondolkodik, és megfogalmazza az utolsó mondatot, aminek a gondolata nagyon megfogott, és tökéletesen egyet tudok vele érteni. Nagyon remélem, hogy Cleo végül emellett dönt.

A lámpaszerelős képek amúgy nagyon tetszettek, komolyan eltűnődtem, én hogyan tudnék megvalósítani ilyesmit.

/A kritika a My Sims Fórumon jelent meg./