Kritika

La Media Naranja (DeeDee)

7734675_orig-3126203

Bevallom, a romantikus nem a kedvenc műfajom, sőt, meg merem kockáztatni azt a kijelentést, hogy eddigi életem során egyetlen regényt sem olvastam e műfajban. Nem is tudom, hogy miért kezdtem el olvasni a La Media Naranját. Talán az érdekes címe miatt? Vagy, mert az első pár rész után mások csupa pozitívumot írtak róla az értékelésekben? Nem tudom. Mindenesetre néhány héttel a történet megjelenése után mégis rákattintottam az első fejezetre, és innentől nem volt megállás.
A sztori már a legelején megfogott valamivel, bár azt nem tudom megmagyarázni, hogy mi is volt ez a valami. Egy egyszerű, szinte elveszett lánnyal, Flórával ismerkedtünk meg, aki már az első egyetemi bulijában találkozott Bencével, a jó fej sráccal, és szinte azonnal kialakult közöttük az a bizonyos szikra. Elég sablonosan hangzik, nem? De mégsem az. Ez a történet nem arról szól, hogy az okos lány küzd a suli nagymenőivel az áhított férfiúért. Nem, ez a történet arról szól, hogy az okos lány hogyan nő fel egy kapcsolathoz. Flóra a szemünk előtt válik elveszett kislányból érett nővé, olyanná, aki tudja, hogy hol a helye a világban. Szóval ezzel azt akartam kihozni, hogy mindenkinek bátran tudom ajánlani a La Media Naranját, aki egy kellemes, szórakoztató, és cseppet nem szokványos szerelmi történetre vágyik.

7311817_orig-6452493

És most eme rövid reklám-szagú szöveg után el is mondanám, hogy én nem különösebben vagyok híve a Sims 3-as illusztrálásnak, már alapvetően nem a szívem csücske a játék: az én gépemen minimális egyedi tartalommal is borzasztóan szaggat, és lassú, ezért el tudom képzelni, hogy mit össze kellett szenvedni, amíg a képek megszülettek, írtad is, hogy egy átöltöztetés hosszú-hosszú percekig tartott. Viszont szerintem megérte a fáradozást, mivel nagyon igényes illusztrációk születtek, a díszletek is rendkívül aprólékosan lettek megépítve, ami nálam hatalmas pluszpont, én nagyon szeretem, ha látszik, hogy azokban a szobákban bizony laknak, és tele vannak személyes tárgyakkal. A pózok is nagyszerűen lettek kiválogatva, néha ugyan kissé fapofát vágnak a szereplők, de ez természetesen nem a Te hibád, hanem bele van „kódolva” a pózokba.
A történet – amint már említettem – megragadja az embert már az első pár rész után. Ráadásul egyáltalán nem unalmas, vagy kiszámítható: mindig, amikor már azt hittem, hogy képben vagyok, valami történt, valami teljesen váratlan csavar, amivel megleptél. Az utolsó részig nem tudtam, hogy mi lesz a sztori vége, fenntartottad az érdeklődésemet 26 részen keresztül, nem gondolkodtam el egy pillanatig sem, hogy abbahagyjam az olvasást.

1899163_orig-3457479

A karakterek is rendkívül szerethetőek lettek, különböző személyiségűek, érdekesek. Bár a főszereplő, Flóra gondolkodásával és cselekedeteivel nem mindig értettem egyet (bár igazság szerint így visszagondolva elég kevésszer értettem egyet vele), de mindig megmagyaráztad a viselkedését, tehát logikátlannak semmiképpen nem lehetett mondani, nekem kicsit furcsa volt néha, de én elfogadom, hogy ő ilyen személyiség.
A többieket is bírtam, Emmát különösen megkedveltem a történet végére, bár olyanok is voltak, akiket meg tudtam volna fojtani egy kanál vízben, de gondolom velük az is volt a célod, hogy ne találjuk különösebben szimpatikusnak őket.
A fogalmazásod is nagyon tetszett, bár néha felfedeztem egy-egy apró bakit, de ezeket módszeresen lejelentettem, hogy javítani lehessen. Továbbá tetszett az is, hogy itt-ott még némi humort is csempésztél a történetbe, feldobta az egész tale-t.

3137500_orig-8584960

Összességében egy hatalmas dicséretet érdemelsz Te is, és a La Media Naranja is, egy rendkívül igényes, szerethető történetet alkottál. Igaz, hogy azt írtad, nem tervezel mostanában új tale-t forgatni, de én mégis reménykedem, hogy egyszer majd talán mégis találsz időt rá, hogy egy újabb történettel örvendeztess meg minket.
Ne maradj le semmiről!
Kérj értesítést minden friss cikkünkről, vagy állítsd be, milyen típusú tartalmakról küldjünk hírt neked! A feliratkozással elfogadod adatvédelmi tájékozatónkat.
Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments