Kritika

La Media Naranja 1×07-08 (Marcello)

633804807-5428437

Idő híján csak most tudtam elolvasni ezt a két epizódot, de megérte várakozni, mert a történet ismét kellemes, pihentető perceket okozott nekem. Nagyon tetszik a fogalmazásod, ahogy ilyen mesteri természetességgel és közvetlenséggel leírod a dolgokat, de hát már volt róla szó, hogy Te magad is ilyen vagy a való életben. Nem hittem volna, hogy az ilyesmi írásban is működhet, de nekem nagyon bejön! Mind a leírások, mind a párbeszédek tökéletes összhangban vannak, és sehol sem érzem azt, hogy bármi is erőltetett lenne. A karakterek hitelesek, és a reagálásuk is meglepően őszinte. Múltkor – nem tudom, hogy írtam-e, vagy csak gondoltam – pont azt sérelmeztem, hogy Emma mennyire könnyen túltette magát azon, hogy Bence nem őt, hanem a legjobb barátnőjét választja, de a 7. rész elején szerencsére érződött, hogy azért nem kevés feszültség lappang köztük a levegőben…

111402732-8916378

Ez a tale igazából nem is a szerelemről, nem is két ember kapcsolatáról… Inkább emberi sorsokról szól, ami véleményem szerint a Narancs legnagyobb erőssége. Tényeket írsz le, nem kertelsz, nem akarsz világmegváltó izgalmakat az egyes epizódokba, hanem csak szórakoztatni próbálsz és több, szimpatikus ember életének egy részét szeretnéd ismertetni az olvasóval – mindezt tagadhatatlanul sikeresen. Minden karakter az átlagember életéből testesít meg egy jellegzetes figurát: Flóra a társaságban és tömegben csendes lány, aki jobb híján minden órán az első padok között ült, és a tanár kérdésére is csak akkor válaszolt, amikor nagyon szükségét érezte. Bence a tipikus helyes srác, aki – ahogy Emma is fogalmazott – bárkiről ledumálja a bugyit. (Hét idézete jelölt per kettő. ) Emma pedig a nagyszájú, első látásra szőke kis csitri, aki valójában mély érzelmekkel bír, és a barátaiért rengeteg mindenre képes.

581637253-5124950

Nincs olyan olvasó, aki legalább ezek közül valamelyikkel ne tudna megfelelően azonosulni, vagy ne köthetné a saját életéből valakihez ezeket a karaktereket. Ez a fajta megoldás – bár kétlem, hogy tudatos lenne – az, amely még a leghétköznapibb esemény leírásával is a képernyő elé bilincsel, és a folytatás elolvasására ösztönöz. Ez a titka az egésznek, és ezzel sikerült velem teljes mértékben megkedveltetned a történetedet.Kíváncsian várom a folytatást!
9/10
/A kritika a My Sims Fórumon jelent meg./