Kritika

Hétköznapi történet 1×01, 1×04, 1×11-12 epizód (Etti)

1×1 epziód:

976029_orig-2741741

Őszinte leszek. Amikor először megláttam az első néhány képet, azt mondtam magamban, te jó ég! Nem túlzottan rajongok a Sims 3 játékért, sohasem fog hozzám olyan közel állni, mint az elődje, egyrészt mert ahogy sokaknak, nekem sem éppen tetszenek a simek, így amikor megláttam a tale-edben ezeket a Sims 3-as szereplőket kicsit feltupírozva extra, egyedi tartalmakkal, hát bezártam a tale-det. Ez volt az első találkozásom a történeteddel, és ilyen benyomást keltett bennem.
1623032_orig-9457965

De ugyebár nem szabad csak a képek, szereplők alapján ítélni, ezt jómagam is tudtam, éppen ezért ma reggel úgy ültem le a sztorid elé, hogy elolvasom, mivel emlékeztem rá, hogy az egy éve beszúrt részleted felkeltette az érdeklődésemet. Cseppet sem bántam meg, hogy nem hagytam magam, az elsőre kissé csúnyácskának tűnő szereplők sem tudtak elriasztani teljes mértékben ettől a csodás történettől. És bizony, most jön a pozitívum. Ahogy Akasha is említette, tényleg olyan “Született Feleségek” fílingje van a sztoridnak, ami egyáltalán nem rossz, sőt nekem roppantul tetszik, mert én magam is odavagyok a sorozatért. Imádom, ahogy írsz, annyira élvezetes olvasni a soraidat.
1704141_orig-1204094

Valószínűleg, ha nem lenne hozzá ilyen körítés, mint amilyet megírtál, biztos, hogy csak átfutottam volna, de képtelen voltam akárcsak egy mondatot is kihagyni belőle. Az első rész elnyerte a tetszésem a könnyed humorával, a jól fotózott képekkel, és már egyáltalán nem arra figyeltem, hogy Ambernek milyen furcsa és ijesztő arckifejezései vannak, sőt… azt hiszem kezdem őket megszeretni. Egyszóval engem megnyertél olvasódnak, remélem a további részek is hasonló hangulatúak lesznek, és továbbra sem mondasz le erről a humorról. Gratulálok! A “Hétköznapi történet” egy színvonalas tale-nek ígérkezik!

1×4 epizód:
4708234_orig-5701169

Nagyon tetszett ez a mai rész. Úgy látszik, nemcsak a lányoknak van jó humoruk, hanem a fiúknak is. Több meglepetés is ért ebben az epizódban. Először is, nem gondoltam volna – pedig tök nyilvánvaló -, hogy ezek hárman jó haverok. A másik, amin megdöbbentem, hogy Riley titokban Amber után epekedik, és a fiúk intézték el, hogy a lánynak minden kapcsolata fuccsba menjen. (Esküdni mertem volna rá, hogy Suzyval hozod őket össze.) Bár bevallom, az elején többször is át kellett olvasnom a mondataidat, és csak másodszorra esett le, miről is van szó, ki milyen kapcsolatban van egymással stb. A három fiú közül nekem egyértelműen Eric jön be, tetszik, hogy ilyen tulajdonságokkal ruháztad fel. Ha hihetek az elhintett jeleidnek, akkor valószínűleg Izzie-vel fog összejönni, Nate pedig vélhetőleg Annie-hoz kerül közelebb, míg Suzy a kérdőjelhez. (?) Egyszóval nekem ez a rész most nagyon tetszett, a képek továbbra is nagyszerűek (főként az utolsó előtti előtti fotót emelném ki. Olyan szép a kékes-lilás ég. ), a fogalmazásod még mindig gördülékeny. Szeretem olvasni a soraidat. Gratu!

1×11 – 12 epizód:

6272071_orig-4274466

Szépen kihagytam múlt héten a 11. rész értékelését, de akkor most egybe veszem a kettőt. Mosolyogtam is magamban egyet, amikor megláttam a címet: “Összetört szívek és orrok”. Ezzel már kellően felcsigáztál, pedig még egy betűt sem olvastam abból a részből. Akkor kezdem először is a már emlegetett 11. epizóddal. Mosolyra húzódott a szám, amikor elolvastam Nate és Suzy jelenetét… igen jó irányba halad a kapcsolatuk. Már nagyon várom, mikor ismerik fel, hogy szép pár lennének. Amikor megláttam az éttermet, hát leesett az állam. Nagyon szép lett, és ha a Te kezed munkája, akkor gratulálok az ízléses berendezéshez!
8434936_orig-4549200

Egyébként ismét tévedtem: azt hittem, hogy nem ugrunk ilyen nagyot az időben, de biztos jó okod volt rá, hogy nem fecséreltél több időt Amber és Riley “ismerkedésére”. Alig láttuk őket turbékolni, máris azzal szembesültünk néhány képsor után, hogy már vége is a kapcsolatuknak. Valahogy éreztem, hogy előbb-utóbb ki fog derülni, mit tett Riley. Egy picit sajnáltam, de hát jogosan bukott ki rá Amber. Bevallom, egy kicsit megijedtem, amikor arról olvastam, hogy Isabellt egy másik férfinak szántad, de miután szerelmi csalódása után először Ericbe futott, megnyugodtam, hogy jól gondoltam: őket is egymásnak teremtette az ég, vagyis jobban mondva, inkább Te. Nagyon tetszik, hogy nem sietsz el semmit, hagyod, hadd bontakozzanak ki az események, nem esnek egymásnak és csókolóznak a szereplőid az első öt perc után.
4405175_orig-7083040

Folytassuk az aktuális epizódoddal. Kicsit sajnálom, hogy az elmúlt néhány részben Annie egy picit háttérbe szorult, vele is igazán történhetne már valami jó dolog. Mindenkinek megvan a párja, úgy tűnik, neki marad a kérdőjel. De vajon mikor bukkan fel a titokzatos illető? Igazából, ha jobban belegondolok, ebben az epizódban inkább csak Amberre és Rileyra fektettél nagyobb hangsúlyt, ők, vagyis jobban mondva, az ő kapcsolatuk került rivaldafénybe, míg a többiek csak ilyen töltelékek voltak. Persze azért nekik (Annie és Isabell) is fontos szerepük volt, ők adtak löketet a mi kis “főszereplőnknek”. És most derült ki, miért is bukkant fel Ashleigh. Viszont meglepett, hogy tetszik neki Riley. Egyetlen egy dolog nem tetszett, hogy Riley nem harcol eléggé a szerelméért, és szinte gondolkodás nélkül igent mondott Ashleigh felkérésére. Remélem, azért happy end lesz a vége, és Amber képes lesz majd megbocsátani a fiúnak.
9371074_orig-4382388

És most jöjjön egy kis sablonszöveg: Imádom a fogalmazásodat, továbbra is szárnyalsz, öröm olvasni minden egyes sort! Tetszenek a képek, a pózok is elnyerték a tetszésemet, mert nem tűnnek egyáltalán erőltetetteknek, hanem olyan természetesek! Jó, persze akad azért egy-kettő kivétel, de a legtöbb rendben van. Csak így tovább!
/A kritika a My Sims Fórumán jelent meg./