Kritika

Elphee saga – A vámpír gróf (Gábor3)

Kedvem támadt írni egy kritikát erről a taleről. Ezzel az értékeléssel nem akarok senkit megbántani!
Képek: A képekkel nincs semmi gond, szépek, jól beállítottak. A berendezések, öltözködések is jól passzolnak a sztorihoz.

488116136-6309413

Történet, szöveg: Azért veszem egybe, mert így könnyebb megfogalmaznom a dolgokat most. A történetben akad néhány logikátlan dolog, valamint szöveg terén is van mit csiszolni. A sztori alapja nagyon jó, de néhol úgy érzem kicsit kiaknázatlanul hagytál dolgokat. Sokszor túl gyorsan történnek a dolgok, és Matt az egyik eseményből rögtön átcsöppen a másikba pár pillanat alatt, közben pedig nem látunk bele a fejébe ami azért baj, mert például nem érezteted velünk, mennyire megviselik az egyes dolgok amik történtek vele. Úgy írtad le a dolgokat mintha számukra tök általános dolgok lennének a vámpírok, az öldöklés és egyéb. A történetben Matt tisztára jól viseli a dolgokat, nem aggódik, szomorkodik, lepődik meg igazán az egyes helyzetekkor, olyan mintha egy átlagos napja lenne. Jobban kell figyelned máskor arra, hogy ügyelj az érzelem leírásokra, hogy mi is érezzük amit te akarsz velünk éreztetni, hogy szegény Matt micsoda megrázó eseményeken megy végig. A történet szempontjából már korábban írtam, hogy pl Matt húga nem is lepődik meg azon, hogy bátya kedvenc bandájának tagja lett. Nem kérdezgeti, nem döbben meg, semmit sem csinál. Ugyanígy van mikor Charlotte meglátja a gróf kastélyában. Mondtad, hogy ott nem az volt a lényeg, hogy észrevegye, de ha már egyszer egymás előtt állnak a lánynak kellett volna reagálnia valahogy, hogy az egyik legjobb barátja, hogyan kerül ellenségük házába. Lehet, hogy valamilyen hipnotikus erő alatt állt, de ha ez így van, akkor megint csak a szöveg hiányosságára térnék vissza, mert akkor ezt nem tisztáztad előttünk.

464368489-8152927

A kérdés, hogy nem írod le Matt mikor szerezte vissza emlékezetét! A gyertya varázs után rögtön? És ha igen mitől? Ismét van egy megválaszolatlan kérdés. Lucien pedig, hogy gonosz lett az meglepő, de ha tényleg az, akkor miért nem próbálta Mattat megakadályozni vagy netán elkapni valamikor? Bár lehet ez a 2. évadból derül csak ki. Számomra kicsit gyors volt a bulis rész. Az első, hogy Matt rokona nagyon hanar, semmi megfigyelés, vizsgálat nélkül kiengedte Mattat a cellából, mondva ránézésre, hogy nem veszélyes, de az is lehetett volna, hogy Matt csak tettette a jó fiút. Itt kicsit még szöszmötölhettél volna. Valamint az, hogy Charlotta csak úgy pár perc után eldöntötte, hogy vámpírvadász akar lenni, az megint gyors. Szereti a vámpírokat oké, de ez nagyon veszélyes é én Matt helyébe nem engedtem volna, hogy a szerelmem csak úgy ilyeneket csináljon nem ismerve a veszélyeket. Még van pár észrevétel, de ezek voltak a fontosak közülük. Szóval próbálj érzelem leírásokat rakni a sztoriba, hogy éreztesd a dolgok jelentőségét, gondolatleírásokat, hogy tudjuk Matt fejébe mi minden van, hogyan rakja össze a szálakat stb, és ügyelj ne legyél túl gyors. Van időd, itt mindent szépen kibonthatsz, megmagyarázhatsz.

266868660-7251781

Szereplők: Szereplők terén Mattat úgy ahogy megismertük, de mint fentebb is írtam nem eléggé. Matt családját viszont nem igazán volt alkalmunk jobban szemügyre venni, mert keveset szerepeltek sajnos, csak talán a fiú húgáról tudtuk meg, hogy szereti a vámpír bandát, és bármit megtenne értük. Charlottát sajnálom nagyon, hogy nem ismertük meg, pedig jó néhány részben szerepel, de úgy érzem nem tudjuk milyen tulajdonságokkal is bír pontosan. Az biztos, hogy bátor és nem szeret rizsázni, rögtön a tárgyra tér, de semmi mást nem tudtunk meg róla. A többi szereplőről mindent megtudtunk amit megszerettél volna osztani.

Szóval ha úgy gondolod fogadd meg a tanácsaimat, és akkor biztos nagyon jó lesz a 2. évad. A sztori egyébként tetszett, minden héten elolvastam az új részt.

/A kritika a My Sims Fórumon jelent meg./