Kritika

Abyss – Út a mélybe (Dettyke)

Egy rendkívüli értékekkel bíró történet ért véget hét elején.

Emlékszem, amint tudomásomra jutott, hogy megjelent az Abyss, rögtön rohantam is a géphez olvasni. És imádtam az első részt.

6631360_orig-2999866

És imádtam egészen a végéig, még ha akadtak is hullámvölgyek, gyengébb epizódok. Tudom, mennyire nehéz egyenletes színvonalat fenntartani, különösen egy hétről hétre megjelenő sorozat kapcsán. Még a profi forgatókönyvíróknak sem megy, akkor mit szóljunk mi, kezdők? Ahhoz képest azért vannak páran, akik elég jól teljesítenek ezen a téren, beleértve téged is, Malkshuri.
Ha pontoznom kellene minden egyes epizódodat egy tízes skálán, nyolcasnál rosszabb pontszám valószínűleg egyik mellett sem szerepelne.
6188152_orig-2485000

A karaktereid egytől egyig szerethetőek, jól kidolgozottak voltak. Elvétve ugyan, de olykor azért sikerült belezavarodnod, ki milyen is egészen pontosan, hogyan reagálna bizonyos szituációkra, azaz picit összekuszálódtak a tulajdonságok. Ez leginkább a tale első felében volt jellemző, a Halálnál, illetve Audreynál is, de ahogy haladtunk előre a cselekményben, úgy lettél te is egyre biztosabb a jellemükben.

A kitalált világaid, amiket Audrey utazásai során tártál elénk, lélegzetelállítóak. Hihetetlenül kreatív agyad van, én soha nem lennék képes ilyen elvont helyszínek megteremtésére. Ráadásul ilyen elképesztő illusztrálással! Tényleg lenyűgöző!

4763232_orig-9810613

És ha már dobálom itt egymás után a pozitív jelzőket, akkor meg kell említenem a leírásaidat, mert azok is gyönyörűek. Gördülékenyek és érzelemgazdagok, képesek az olvasót elvarázsolni. Legalábbis én így jártam velük.

Sajnálom, hogy egyéb elfoglaltságaim (és a lustaságom ) mellett nem volt alkalmam hétről hétre kivesézni a történetedet, de úgy gondolom, Ettike megtette helyettem is, és hasznos tanácsokkal látott el a jövőre nézve.

Ezúton szeretnék gratulálni Neked ehhez a különleges világhoz, és nagyon várom már a következő alkotásod!

/A kritika a My Sims Fórumon jelent meg./