Közlemény

Új közösségi funkciók – Fórum és kommentrendszer újdonságok

Mai közleményünkben némi gyorstalpalót szeretnénk nyújtani számotokra az oldal legújabb funkcióiról. A fórumot a legtöbben talán már kiszúrhattátok a menüsávban, azonban a hozzászólás rendszer is módosult picit, ami talán érdekelhet titeket. Kezdjük is ezzel, és aztán jöhet a szórakozás!:)

Ha megnéztek egy posztot, közvetlenül a hozzászólások felirat alatt új ikont láthattok, a „Tartalmaim és Beállításaim” menüpontot. Erre rányomva minden regisztrált felhasználó megtekintheti és kezelheti hozzászólásait és feliratkozásait.

A felugró kis ablakban két fül fogad titeket, egy Aktivitás nevezetű, ahol a már meglévő kommenteket törölhetjük egyenként (ezt reméljük, nem teszitek, hiányoznának nekünk <3), az izgalmasabban hangzó Feliratkozás fülön pedig megszüntethetők azok az értesítések, amiket akkor kapsz e-mailben, amikor új válasz vagy komment érkezik egy-egy általad figyelt témához.

A kommentek születéséről általában minden felhasználónak van tudomása, a feliratkozások azonban meglephetik az óvatlan felhasználókat, akik azt hitték, csak a Visszajelzés sorban kérhetik az értesítéseket.

Ha ugyanis hozzászóltál a cikkhez vagy egy kommenthez, a rendszer automatikusan értesít a későbbi aktivitásról a poszt alatt. Ezekről akár a véleményed elküldése előtt is leiratkozhatsz, ha még idejében észreveszed a kis zöld ikont, és deaktiválod.

Az alsó „Összes kezelése e-mailen keresztül” linkre kattintva egy e-mailt kapsz a megadott címedre, ami két leiratkozó linket tartalmaz. Az egyikkel az összes hozzászólásodat törölheted, a másikkal pedig az összes feliratkozásodat szüntetheted meg egyszerre.

Fontos, hogy ezen a módon csak a cikkek alatt megjelenő hozzászólásokat és feliratkozásokat tudod kezelni, hiszen a fórum egy külön univerzum. Jelenleg a vendégek is hozzászólhatnak a posztokhoz, de az azonosítás hiánya miatt számukra nem elérhetők a tartalomkezelési beállítások.

A regisztrációval egyébként egy szuper profil is együtt jár, ahol kicsit Sims stílusban mutatkozhatsz be a közösségnek, és megtalálhatod a hozzád hasonló érdeklődésű tagokat is. (A menük fordítása még folyamatban.)

Ha a személyiségjegyek, hobbik vagy más kék szóra kattintasz, az oldal kilistázza azokat, akik szintén kiválasztották ugyanazt az adatlapjukon. Ha ötleted lenne, mivel bővíthetnénk még a profilokat, kíváncsian várjuk a Kívánságdobozba! Profilodat egyébként bármikor kiegészítheted vagy módosíthatod, és csak az általad megadott adatok jelennek meg rajta.

Nem muszáj azonban ország-világ elé tárnod, ki vagy. Minden kérdés alatt be tudod állítani, kik láthatják a választ, így korlátozhatod csak regisztrált tagokra vagy ismerősökre is a hozzáférést. A neved (ami egyébként módosítható, hogyan jelenjen meg) kivételével bármit elrejthetsz, ha szeretnéd megőrizni inkognitódat.

Barátokat nem csak a fenti szűréses módon találhatsz, hanem a Tagok menüt is végigmazsolázhatod, akadnak-e ismerős arcok. Ez a lista a Fórum menü lenyitásával válik láthatóvá, és csak regisztrált felhasználók számára elérhető adatvédelmi okokból.

És végre megérkeztünk a Fórumhoz! Mint látjátok, 4 nagyobb blokkból áll a felület, amiből a legfelső – Admin Sziget – a velünk való kommunikációt és oldallal kapcsolatos visszajelzéseket segíti. Ez a rész mindenki számára elérhető, így regisztrációval kapcsolatos problémákon is tudunk segíteni. A fórum többi része regisztrációval vehető igénybe.

A második blokk – Technikai problémák, bugok és más segélykérések – az egykori Interaktív és Helpdesk szerepét veszi át véglegesen. Néhány gyakori problémát mi is közzéteszünk majd itt, egyébként pedig várunk bármilyen Simses kérdést, és igyekszünk hasznotokra lenni.

A harmadik modul – Virtuális Kerekasztal – a közösségi élet beszélgetős központja, kedvetek szerint létrehozhattok témákat, ez itt a ti pályátok. A Csevegőben nem teszünk különbséget Sims és off topic között, bármi megengedett (ami nem ütközik a szabályzatunkba). Az Írásműhelybe ezzel szemben az írással kapcsolatos témákat szeretnénk gyűjteni, akár kapcsolódnak a Sims-hez, akár nem. Jöhetnek könyves kibeszélők, lektorkereső, készülő tale ajánló, aminek szükségét látjátok. Létrehoztunk egy Sims játék adás/vétel témát is, mert idővel hasznos lehet – reméljük, segít majd egymásra találni néhány Sims játéknak és játékosnak!

A fórum a Simmer Szórakoztató Központtal zárul, ahol klasszikus fórumjátékokat és újdonságokat találhattok. Ez a rész mindig pörögni szokott, csatlakozzatok be bátran ti is! Két új kezdeményezéssel is várunk titeket, ahol próbára tehetitek kreativitásotokat. Az egyik a Szerepjáték, amitől biztosan mindenki hallott, és talán páran próbáltátok is már. A másik a Sztorimód, ahol az éppen játszott családjaitok életét mesélhetitek el az olvasóknak képekkel illusztrálva. Ide kerülhetnek a kihívások is, ha megosztanátok tapasztalataitokat a többiekkel.

A fórumon is van lehetőség feliratkozni témákra vagy altémákra, csak kattints a zöld feliratra, és már kész is. Visszavonni ugyanitt tudod, ha meggondolnád magad.

Most, hogy már mindent tudtok, egyből bele is vethetitek magatokat a sűrűjébe! Az élet már beindult a Fórum berkein belül, várunk mindenkit szeretettel, érezzétek jól magatokat nálunk!:)

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Niki
Niki
6 évvel ezelőtt

Nagyon szupik az új funkciók. 🙂 A fórum is nagyon tetszik. 🙂