Közlemény

Üdvözlet az oldalon!

Örömmel jelentjük, hogy végre megnyithatjuk új oldalunkat, amivel egy ideje lázasan készültünk a háttérben. Sok magyarázattal vagyunk adósok, és sok tervünkről is szeretnénk beszámolni nektek a továbbiakban.

Felmerülhet bennetek, hogy vajon miért is kellene örülni egy új oldalnak, holott már volt egy új, ami hamvában holt próbálkozásnak bizonyult? Sajnos ez igaz, rengeteg munkát fektettünk a régi Sims Addicts oldalba, a balsors azonban keresztbe tett nekünk, és kidobott időnek bizonyult az egész. Mikor belevágtunk, még nem volt határozott elképzelésünk, milyen rendszert szeretnénk használni, így az győzött, amiben legalább egyikünknek volt tapasztalata. Carmilla vállalta magára az oldal összerakását, ami hamarosan kiderült, nem a legjobb leosztás, hiszen neki ideje volt kevés, nekünk pedig tudásunk, hogy az oldallal foglalkozhassunk. Három hónappal ezelőtt Carmilla életében olyan változás állt be, ami miatt távoznia kellett közülünk, jó okkal. Sajnos ennek következményeként mi magunkra maradtunk egy folyamatosan gyengélkedő oldallal, amelynek már a fennmaradása is kérdéses volt, hiszen a szolgáltató bármikor blokkolhatja a biztonsági kockázatot jelentő webhelyeket. Ez az esemény vezetett minket ide, új és végleges helyünkre.

A jelenlegi oldal gyorsabb, biztonságosabb, a Sims Taleshez hasonlóan mobilra is optimalizált, és mindenki ért (vagy érteni fog) hozzá. A tartalmak másolása már folyamatban van, sajnos azonban az előző oldalak nem alkalmasak pár kattintásos költözésre, egyenként kell minden egyes posztot átmásolni, kiszedegetni az eltérő html kódolást, feltölteni a képeket ftp-n.. szóval bízunk benne, megértitek, miért nem megy minden olyan gyorsan, mint a karikacsapás. Reméljük látjátok, ha ennyi időt fektetünk az újraindulásba, komolyan is gondoljuk a dolgot. Adventi naptárral éppen ezért nem is tudtunk készülni, ugyanakkor az adventi hetekben igyekszünk mi is megteremteni a karácsonyi hangulatot, akad azért egy-két dolog a tarsolyunkban.:)

No de ejtsünk néhány szót az új oldalról is. Ha már ismét költöznünk kellett, igyekeztünk a tapasztalataink fényében megreformálni kissé szabályzatainkat és rovatainkat is. Az előző költözés előtt erre nem igazán tudtunk sort keríteni, hiszen menekülnünk kellett az összeomlás alatt álló Weeblyről. (Utóbb kiderült, korlátozásra került az ingyenesen használható, a nyitás idején még korlátlan tárhely, mi pedig súlyosan túlléptünk a megengedett mennyiséget.) A szerkesztői felállás eléggé megváltozott, és bátran kijelenthetjük, a közösség is nagyban más, mint évekkel ezelőtt, mikor a Sims Tales megalakult. Próbáltunk kicsit olyan irányba mozdulni, ami jobban a jelenlegi szerkesztők képességeihez igazodik, és megszüntetni azokat a korlátozásokat, amelyek már inkább hátrányára válnak az oldalnak, mint előnyére. A legfontosabb szabályváltozások történet beküldés szempontjából, hogy igény esetén a mi segítségünket is kérhetitek, ha elakadtok az írásban, valamint már nem kizárólag olyan műveket jelentetünk meg, amelyek még soha sehol nem láttak napvilágot. Összemostuk a mini tale-ek és sims tale-ek közötti határvonalat is, úgyhogy már mindkét forma egyenlő figyelemben részesül az oldalon. Bővebben a Történetek menüben informálódhattok a témában.

Az elmúlt évben (és előtte) sajnos már nem érkezett elegendő mennyiségű történet az oldalra ahhoz, hogy útjára indítsuk a Sims Tales Awards vagy Szemrevaló Sim versenyeket, vagy akár a pályázatokat. Továbbra is örülnénk, ha valamilyen módon elismerhetnénk azokat az írókat, akik az olvasók szerint leginkább maradandót alkottak, ennek módjáról azonban még nem született végleges döntés közöttünk. Nem biztos, hogy igazságos, ha egy évben egyetlen történet versenyez az év legjobbja címért, egy másik évben pedig több nagyszerű írás is lemarad a címről, mert csak egyet tudunk kiosztani. Szeretnénk egy olyan rendszert kialakítani, ahol függetlenül attól, mikor, melyik történetekkel párhuzamosan jelent meg egy történet, mind megkaphatja azokat a díjakat, amelyeket a látogatók szerint kiérdemelt. Elképzeléseink már vannak, de minden javaslatot örömmel fogadunk a poszt alatt.

További tervünk, hogy megpróbálunk hirdetést elhelyezni az oldalon. Szeretnénk, ha ez nem lenne zavaró, így csak egy helyen jelenne meg, a fejlécben, ugyanakkor ha az elképzelés beválna, sokkal magabiztosabban ígérhetnénk tárgyi nyereményeket (Sims játék, Sims merchandise) a pályázatok és versenyek közönségszavazással megválasztott nyerteseinek. Nyilván nem feltétlen ez motiválná alkotásra az írókat, de jó érzés lenne, ha lehetőségünk adódna egy oklevélnél többel is honorálni, amiért munkájukkal gazdagítják oldalunkat. (Ha ez a terv megvalósulna, az esetleges bevétel nyilvános lenne, hogy tudjátok, minden simoleon az oldalba kerül visszaforgatásra.)

Mint látjátok, a történetek ügyét elég jól átgondoltuk, és a rovataink is hasonló modernizálásnak estek áldozatul. Szerettünk volna központosítani (ahogyan a menüben is megfigyelhetitek), hogy áttekinthetőbbek legyünk, és felszámoltuk azt a korlátozó tényezőt, miszerint bizonyos rovatok csak bizonyos napokhoz kötődhetnek. Mint mindenki, mi is leginkább arról tudunk írni, ami éppen foglalkoztat minket, és ha az csak 6 hét múlva kerülhet közlésre, nem nevezhető gördülékeny szerkesztési folyamatnak. A frissült rovatkínálat, amelyeket a következő hetekben fogtok megismerni:

Simpercek – Sims híreket és pletykákat tartalmazó rovatunk természetesen változatlan marad, ahogyan megismerhettétek.

Simszaki – A Sims játék egészséges működéséhez szükséges írásokat öleli fel, mint hibaelhárítás tippek, valamint a játék karbantarátáshoz szükséges programok telepítése és használata. Ezek közül a Játék menüpont alatt szemezgethettek majd sok más egyébbel egyetemben.

Barkácstipp, Játéktipp, Egyedi tartalom tipp – Ezek a tippjeink megszokott formájukban jelentkeznek. A barkács- és játéktippek a Tudástár menüből is elérhetők lesznek, Egyedi tartalom tippjeink listájából pedig az Egyedi tartalmak menüpontban csemegézhettek.

Szemezgető – Régi rovatunk nevét ugyan megtartotta, de már csak gyűjtemények fognak benne feltűnni.

Kémkedő – Tale íróinkkal folytatott interjúink rovata, akár egy történet megjelenése előtt, akár azután. Kémkedő fogja megelőzni a történetek megjelenését is, hiszen úgy gondoljuk, egy az íróval készített beszélgetés jobban fel tudja csigázni az érdeklődést, mint az eddig használt Tale ajánló rovat.

Csevegő – Ez a beszélgetős rovat abban más a Kémkedőtől, hogy olyan alanyokat faggatunk benne, akik munkássága nem a tale írás miatt fontos számunkra. Bármely simmer kaphat felkérést rá, hogy szerepeljen Csevegő rovatunkban.

Kihívás – Még mindig nagy népszerűségnek örvendenek a Sims kihívások, és mi egy külön rovattal szeretnénk hozzájárulni, hogy ez így is maradjon.

Kreatív sarok – Továbbra sem kell nélkülöznötök saját letöltéseinket, de más, kreativitást igénylő műveket is bemutatunk régi-új rovatunkban, pl. videókat, machinimákat.

Tollforgató – Tale íróink sem maradnak saját rovat nélkül. Mindent, ami számukra érdekes lehet, ebbe a rovatba összpontosítottunk, tehát írással, illusztrálással és képszerkesztéssel kapcsolatos írásokat is olvashattok itt, egyebek mellett.

Simblog – Néha mi is szeretünk kötetlenül mesélni.:) Simblog rovatunk minden olyan témát felölel, ami kapcsolódik a Simshez, és érdekelhet titeket, ugyanakkor nem passzolna egyik létező rovatunkba sem. Blogolni jó!

Játékteszt, Kritika, Szórakozás – Ezek a rovatok nem tartogatnak újdonságot, hiszen már találkozhattatok velük, és ezután is fogtok.

No, a rovatokról ennyit, evezzünk izgalmasabb vizekre.:) Ugyan még korántsem vagyunk kész mindennel, a jövőben szeretnénk alkalmassá tenni az oldalt arra, hogy egy olyan közösségi helyszín alakuljon itt, ahová mindenki érdemesnek érzi nap mint nap visszatérni. Közösség menüpontunkat sajnos nem sikerült időben aktiválni, de szeretnék minél több lehetőséget biztosítani számotokra az ismerkedésre, alkotásra és egymás támogatására. Az oldalon egyetlen regisztrációval hozzáférhető lesz a posztok alatti kommentelés, szavazás, chat, fórum, privát üzenetküldés és minden egyéb, amire még lehetőséget tudunk nyújtani számotokra. Az általatok beküldött történetek, írások is ezentúl a saját nevetek alatt fognak megjelenni, és ha minden igaz, visszakövethetők lesznek a személyes profilotokban. A ti érdemetek, miért is a mi nevünkhöz kötődjenek?:) Fontos információ, hogy azoknak is létrehozunk fiókot, akik valaha történetet, cikket jelentettek meg az oldalon, mert csak így tudjuk a nevetekhez rendelni az általatok írt posztokat. Ezt a fiókot természetesen nem kötelező aktiválni és használni, csak technikai okokból lesz rá szükség. Mindazoknak, akik élő e-mail címet adtak meg a korábbi oldalon, a napokban aktiválni fogjuk új fiókját (de persze megelőzhettek minket, és regisztrálhattok akár ma is).

Érdemes lesz tovább követni munkásságunkat, hiszen lelkesedésünk nem csappant, és végre minden utunkban álló akadályt sikerült elgördítenünk. Kis csapatunkban öten maradtunk, mert Carmilla mellett sajnos Liza és Kiss Kiss sem tudta tovább vállalni a szerkesztést, de természetesen (a többi régi szerkesztőhöz hasonlóan) őket is visszavárjuk, ha egyszer az életük más fordulatot venne. Ötleteket, véleményeket, kívánságokat, kérdéseket szeretettel várunk a poszt alatt! Addig is reméljük hamar megbarátkoztok az új felülettel (bár tudjuk, hogy ez az állandó változás bosszantó tud lenni), és visszavárunk titeket holnap is! (Vigyázat, a mérges emoji harap!)

Bellatrixy, Matt, Ruby, Thea, TimMac

10 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Dani
6 évvel ezelőtt

Gratulálok az új oldalhoz! Tetszik a letisztult dizájn 🙂

Thea
Admin
6 évvel ezelőtt
Válasz neki:  Dani

Köszönjük szépen, örülünk, hogy tetszik.:) Ránk fért már egy kis egyszerűsödés az áttekinthetőség kedvéért, no meg szerintem is szebb így.:)

Matt
Admin
6 évvel ezelőtt
Válasz neki:  Dani

Köszönjünk szépen, és örülök, hogy elnyerte a tetszésed! Igyekszünk tovább fejleszteni az oldalt! 🙂

Gregoretta
6 évvel ezelőtt

Sziasztok! 🙂
Nagyon tetszik az új oldal! Jobb, mint az előző. 🙂
Sajnálom, hogy többeknek ki kellett lépnie a szerkesztőségből. 🙁 Természetesen megértem, hogy van mindenkinek magánélete, és nincs végtelen ideje, amit az oldalba fektethetne. Nekik is kívánok minden jót, és a még aktív szerkesztőknek is az oldal vezetéséhez.

Menő lett a chat. Amúgy csak engem emlékeztet a Facebook lapfülön levő csevegőjére? xD De tetszik. 🙂

Gregoretta
6 évvel ezelőtt
Válasz neki:  Gregoretta

Jut eszembe… Amit írtatok a hirdetésekről. Engem szerintem nem zavarna, főleg, ha jól bele tudjátok építeni a fejlécbe. Sőt, örülök is annak, hogy így valami kárpótlást is kaptok a sok oldalba fektetett energiáért.
Amit kapnátok a hirdetésért, az egy fix havi összeg lenne, vagy a megtekintésektől függne? Mert, ha utóbbi, akkor megpróbálom gyakrabban látogatni az oldalt 😉 (Mondjuk, egyébként is fel szoktam nézni, amikor épp tudok.)

Thea
Admin
6 évvel ezelőtt
Válasz neki:  Gregoretta

Köszönjük, Greg! 🙂 Azt hiszem, mi is egészen elégedettek vagyunk ezzel az oldallal, mert tényleg sok hasznos funkciója van, és nagyon sok mindent tudunk majd létrehozni a közösségnek, ami a korábbiakon nem ment volna. Nagyon vártuk, hogy végre valahogy elstartoljunk:D Mi is sajnáljuk, hogy ismét kicsit kevesebben lettünk, de Kiss Kiss és Liza valójában már az elejétől nem tudott túl aktív lenni, és Carmilla is év eleje óta időhiánnyal küzdött.:( Szóval minket annyira nem ért váratlanul, hogy így alakult, de akik maradtak, elég komolyan gondolják a továbbiakat.:) Igen, a chat hasonlít az FB csevegőre, ami talán nem is baj, mert… Tovább »

Matt
Admin
6 évvel ezelőtt
Válasz neki:  Gregoretta

Szia Greg! Örülünk, hogy tetszik, és érezd jól magad az új oldalon! Viszont csalódást kell okoznom neked, hogy nem “Jake lett” novella a meglepetés. 😀

Sweetmint
6 évvel ezelőtt

Tetszik az új oldal, letisztult, mégis modern. Sok sikert kívánok nektek a továbbiakban! 🙂

Matt
Admin
6 évvel ezelőtt
Válasz neki:  Sweetmint

Üdvözöljük nálunk! Örülök, hogy neked is tetszik az oldal új arculata, és köszönjük szépen! 🙂

Thea
Admin
6 évvel ezelőtt
Válasz neki:  Sweetmint

Köszönjük szépen, próbálkozunk.:) És nagyon jó látni új arcokat is a közösségben!:)